Ana Sayfa ARNAVUTKÖY, MANŞET, SİYASET 24 Ocak 2014

Abdulkadir Atay Yassıören Muhtarlığına Aday

Yassıören Köyü Muhtar Adayı Abdulkadir Atay, Kanal İstanbul, 3. Havaalanı, Yeni Şehir ve daha birçok proje ile cazibe merkezi haline gelen Arnavutköy’e bağlı köylerin, özellikle de Yassıören’in bu devasa projelerden payına düşeni alması gerektiğini söyledi.

Köy halkının talebi ve teveccühü ile yola çıkan Abdulkadir Atay, Yassıören Köyü Muhtarlığı’na aday olduğunu açıkladı. 30 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerde muhtarlık için adaylığını açıklayan Atay, köyün belli başlı sorunlarını HaberAktivite’ye değerlendirdi.
Son yıllarda özellikle gayrimenkul sektörü ile arazilerinin değer kazandığını ifade eden muhtar adayı Abdulkadir Atay, köy halkı olarak ellerinde tarım ve hayvancılık yapacak arazilerin kalmadığını söyledi. Hızlı değer artışı ile arazilerini satan köy halkının köylerinden taşınmasının kendilerini üzdüğünü ifade eden Atay, “Eski günlerimizi çok arıyoruz. Tarlalarımızda yaptığımız tarım ile, hayvancılık ile ve harika komşuluk ilişkilerimiz ile çok mutluyduk. Oysa ne zaman ki bu bahsi geçen projeler ortaya çıktı işte o zaman her şey değişti. Değişim kaçınılmaz olunca da onlarca yıldır burada yaşayan vatandaşlarımızın haklarını korumak da yine bizlere düştü” dedi.

“BAZ İSTASYONU İSTEMİYORUZ”
2014 yerel seçimleri ile köy statüsünün ellerinden alınarak Arnavutköy’e bağlı bir mahalleye dönüşecek olan Yassıören’lilerin bu durumdan oldukça rahatsız olduğunu ifade eden Muhtar Adayı Abdulkadir Atay, Yassıören köyü sakinlerinin en büyük sıkıntıların başında köy içerisinde bulunan baz istasyonlarının bulunduğunu söyledi. GSM şirketleri tarafından sözleşme karşılığı köy içerisine kurulan baz istasyonlarının çocuklar başta olmak üzere tüm köylülerde ciddi sağlık sorunlarına yol açmasından endişe ettiklerini belirten Atay, muhtar seçildiği takdirde ilk iş olarak sözleşmesi biten şirketlerle yeni bir sözleşme imzalamayarak baz istasyonlarının köyden çıkarılması olduğunu söyledi.

HAFRİYATÇILAR VE SOKAK KÖPEKLERİ CİDDİ BİR SORUN
Her gün köy içerisinden geçen yüzlerce hafriyat kamyonunun da Yassıörren için büyük bir sorun olduğuna dikkat çeken Atay, “Sadece hafriyat kamyonları değil, aynı zamanda diğer ilçelerden toplanarak köy sınırlarımıza bırakılan sokak köpekleri de halkımız için ciddi bir tehdit oluşturuyor. Bu konuda da köy sakinlerimiz takdir eder ve muhtarlık makamına layık görürlerse gerekli girişimlerde bulunarak çözüme kavuşturmayı arzu ediyorum “ dedi.
Yassıören’de sağlık ocağı olmadığı için en yakın Arnavutköy’e gitmek zorunda kaldıklarını ifade eden Atay, özellikle ulaşım ve toplu taşımada da ciddi sıkıntılarla karşı karşıya kaldıklarını ve ivedi çözüme kavuşturulması gereken konuların başında sağlık ve ulaşım hizmeti olduğunu söyledi.
1970 yılında Yassıören Köyü’nde dünyaya gelen Abdulkadir Atay, çiftçilik ve hayvancılıkla uğraşıyor. Çanakkale Harbi sonrasında Yassıören’e göç eden dedesinin köyün en eskilerinden olduğunu ifade eden Atay, asıl gayesinin hızla gelişen ve değişen Arnavutöy’de özellikle Yassıören’in bu değişimden faydalanması için ön ayak olmak istediğini ve bu nedenle de köyüne hizmet için aday olduğunu söylüyor. Evli olan Atay; 2 kız, 2 de erkek olmak üzere 4 çocuk babasıdır.

kadıoğlu

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Uyarı! Suç teşkil eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tasarım | Enba