Ana Sayfa ARNAVUTKÖY, MANŞET 29 Mayıs 2017

Afşin, “Her zaman her yerde herkes için Halk Eğitimi”

Arnavutköy Halk Eğitimi Müdürlüğü tarafından düzenlenen “2016- 2017 Eğitim Öğretim Yılı Hayat Boyu Öğrenme” şenlikleri ve yılsonu el emeği ve göz nuru sergisi açıldı.

2016-2017 eğitim öğretim yılı boyunca hazırladıkları ürünlerin sergilendiği sergiye Arnavutköy Kaymakamı Kasım Fikret Dayıoğlu, Arnavutköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürü İsa Afşin, Arnavutköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Dağ, Mehmet Akif Ersoy Mahalle Muhtarı İbrahim Menteşe, okul müdürleri ve kursiyerler katıldı.

“Becerilerin artırılması konusunda önemli çalışmalar yapmaktayız”
Arnavutköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürü İsa Afşin yaptığı konuşmada Arnavutköy’de bir çok alanda kurslar açıldığını belirterek, “Eğitim, kararmaya başlayan vicdanları aydınlatmak için yakılan her mumun adıdır. Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü olarak ilçemizde eğitimin tabana yayılması, becerilerin artırılması konusunda önemli çalışmalar yapmaktayız. Vatandaşlarımızın sosyal, sanatsal, sportif ve kültürel gelişmesini sağlamak, onlara bilgi beceri kazandırmak, okuma-yazma bilmeyenlere okuma yazma öğretmek, eksik kalan eğitimlerine yardımcı olmak, bir üst öğretim sınavlarına hazırlamak, kültürel eserlerimizi korumak, yaşatmak, yaygınlaştırmak için 7 den 70‘e tüm bireylere ilgi, istek ve yetenekleri doğrultusunda kurslar açmaktayız. 2016- 2017 Eğitim Öğretim yılında genel kurslar, mesleki ve teknik kurslar ve okuma-yazma kursları olmak üzere üç alanda toplam 1052 kurs açılmış olup, bu kurslarda toplam 32.000 kursiyere eğitim verildi. İlçemizde başlattığımız “Okuma-Yazma Bilmeyen Kalmasın” kampanyası ile 36 kurs merkezinde 491 kişi okuma yazma kursuna katılarak okur-yazar hale gelmiştir. Arnavutköyümüzde yaklaşık 32.000 kursiyer, 9203 Açık Öğretim Ortaokulu öğrencisi 6338 Açık Öğretim Lisesi öğrencisi olmak üzere toplam 47.000 insanımıza hizmet vermekten gurur duyuyoruz” dedi.

“İnsana hizmet Hak’ka en büyük ibadettir”
Eğitimin önemine vurgu yapan Arnavutköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürü İsa Afşin, “Halk Eğitim Merkezleri mesleki kursların yanı sıra sanatsal faaliyetlerin yapıldığı birer sanat evidir. Sanatın penceresi, hayata bakış ufku çok geniştir. Gelişmiş toplumlar aynı zamanda sanatını zirveye çıkarmış toplumlardır. Günümüzde en büyük sermaye zamandır. Bilgi çağına ayak uydurmak için günün her saniyesinin çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini belirtmek istiyorum. Onun için ‘Her zaman her yerde herkes için Halk Eğitimi’ diyoruz. Nihai hedefimiz öğrenen bireyden öğrenen topluma, öğrenen toplumdan öğrenen Türkiye’ye doğru hızla ilerlemektir. Burada başta yöneticiler olmak üzere herkese, hepimize büyük görevler düşmektedir. Önümüzdeki yıl halk eğitim müdürlüğümüzce açılacak olan kurslara herkesin desteğini bekliyoruz. Bu yıl aile eğitimlerine çok önem verdik. Sultangazi Aile ve Sosyal politikalar İlçe Müdürlüğü ile yaptığımız protokol çerçevesinde ayda 1 kez aile eğitimi seminerleri yapıldı. Bu seminerler yıl boyu devam etti. Girişimcilikte önce kadın projesi ile 174 bayana girişimcilik kursu verildi. Artık yaptıkları el emeği ve göz nuru çalışmalarını internet aracılığı ile satarak aile bütçelerine katkı sağlıyorlar. Üniversiteye hazırlık Destekleme ve Yetiştirme Kurslarını açarak gençlerimizi YGS ve LYS’ye hazırlıyoruz. Öncelikle bu kurslarda öğrenim gören tüm kursiyerlerimizi tebrik ediyorum. Halk Eğitimi Merkezi’ndeki kurslara katılarak sahip oldukları bilgi ve kabiliyetlerini geliştirdiler. Bu sayede, hayat boyu öğrenme imkanlarından en iyi şekilde yararlandılar. Şunu çok iyi bilmeliyiz ki; insana hizmet Hak’ka en büyük ibadettir. İnşallah burada yapılan çalışmalar, bundan sonra yapılacak çalışmalara da iyi birer örnek teşkil edecektir” diye konuştu.

Zafer Kara / Arnavutkoyhaberleri.com

kadıoğlu

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Uyarı! Suç teşkil eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tasarım | Enba