Ana Sayfa ARNAVUTKÖY, MANŞET 29 Aralık 2018

Ak Parti’nin Arnavutköy Adayı Ahmet Haşim Baltacı

31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde Ak Parti’nin Arnavutköy Belediye Başkan adayı belli oldu. Ak Parti Arnavutköy’de mevcut Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı ile devam kararı aldı. Ahmet Haşim Baltacı Belde dönemi ile birlikte 15 yıldır Arnavutköy Belediye Başkanlığı görevini yürütüyor. MHP ise Arnavutköy’de aday çıkarmayarak Ak Parti’yi destekleyecek. Maltepe, Beşiktaş ve Silivri’de ise Ak Parti aday çıkarmayacak ve MHP’nin adayını destekleyecek.

Ahmet Haşim Baltacı Kimdir?
1965 yılında doğan Ahmet Haşim Baltacı, Trabzon’un Çaykara İlçesindendir. 1969 yılından itibaren Arnavutköy’de ikamet etmekte olan Ahmet Haşim Baltacı, ilk öğrenimin ardından, 1983 yılında İstanbul İmam Hatip Lisesi’ni bitirdi. İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümündeki kısmi eğitimin ardından, Yıldız Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Bölümü’nden 1989 yılında mezun oldu. Askerliğine 1991-92 yılları arasında Ankara Polatlı Topçu Okulunda başlayarak, Hatay-Kırıkhan Endüstri Meslek Lisesi’nde Yedek Subay olarak görevini tamamladı. Çeşitli konularda kurs ve seminerlere katılan Ahmet Haşim Baltacı, iş hayatında; mühendislik, tekstil, gıda ve iletişim sektörlerinde işletme sahibi ve yönetici olarak çalıştı. Birçok sivil toplum kuruluşlarının çalışmalarında aktif olarak yer aldı. Refah Partisi ve Fazilet Partisi’nde yönetici ve Belde Başkanlığı görevlerinde bulundu. Ak Parti’nin kurulmasıyla birlikte, Arnavutköy Kurucu Belde Başkanı olarak görev aldı. 28 Mart 2004 Yerel Seçimlerinde Ak Parti’den Arnavutköy Belde Belediye Başkanlığı’na seçildi. 29 Mart 2009’da tekrar seçilerek ilçe olan Arnavutköy’ün ilk Belediye Başkanı oldu. 30 Mart 2014’de yapılan Mahalli İdareler Genel Seçiminde de tekrar Belediye Başkanı seçildi. Halen Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Yönetimi Bölümü, Mahalli İdareler ve Yerinden Yönetim Programında Yüksek Lisans eğitimine devam etmektedir. Ahmet Haşim Baltacı, evli ve beş çocuk babasıdır.

kadıoğlu

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Uyarı! Suç teşkil eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tasarım | Enba