Ana Sayfa ARNAVUTKÖY, MANŞET 3 Ocak 2017

Altınbaş; Ligde Kalacağız…

1924 Yeniköyspor Kulübü Başkanı Gökmen Altınbaş teknik heyet ve futbolculara kahvaltılı bir program düzenledi. Arnavutköy Et Zade’de düzenlenen programda Altınbaş futbolcularına ve teknik heyete teşekkür ederek, “Bu sene süper amatöre ilk defa çıktık ve yeni transferlerimiz oldu. Bu yüzden uyum sorunu yaşadık ama şuan bu sorunlar aşıldı” dedi.

Kahvaltı sonrası 1924 Yeniköyspor Başkanı Gökmen Altınbaş, Teknik Direktör Şaban Kıran ve Tahsin Uzun gazetemizin sorularını yanıtladı.

“Uyum sorunu aşıldı ve istediğimiz oyunu oynamaya başladık”
1924 Yeniköyspor Başkanı Gökmen Altınbaş takımın istenilen seviyeye geldiğini belirterek, “Bu sene süper amatör de ilk senemiz. Kalıcı olmak istedik ve ona göre bütçe oluşturduk. Bu bütçeyi oluştururken sponsorlarımızın desteği oldu. Bu sene kalıcı olmayı hedefledik. İlk maçımıza galibiyetle başladık. Sonra 4-5 hafta bocalama dönemine girdik. İkince yarı hazırlıklarımıza hız verdik.  Bu arada iki transfer yaptık. Şuanda 14. haftadayız, son üç maçımızda iki galibiyet, bir beraberlik aldık. Şuanda altıncı sıradayız ve 16 puanımız var. İnşallah bu sene ligde kalacağız amacımız budur. Bu sene kazanacağımız deneyimle önümüzdeki sezon şampiyon olmak ve Bal ligine çıkmak en büyük arzumuz. Yeni bir takım kurduk. 20 oyuncu transfer yaptık. Takımı komple değiştirdik. Takımı komple değiştirince bir uyum sorunu yaşadık ve ilk yarı istediğimiz oyunu oynayamadık. İkinci yarı uyum sorunu aşıldı ve istediğimiz oyunu oynamaya başladık. 6 maçta 3 galibiyet, 2 beraberliğimiz, 1’de mağlubiyetimiz var” dedi.

“Kaliteli bir ekibimiz var”
1924 Yeniköyspor Teknik Direktörü Şaban Kıran ise, “Geçen sezon şampiyon olduğumuz kadromuzun yüzde doksan beşi ile yollarımızı ayırıp yeni bir takım oluşturduk. 20 oyuncu transfer ederek yola çıktık. Sezon öncesi iyi çalışmalar yaptık. İyi hazırlık maçları yaptık. Sezona da iyi giriş yaptık. Fakat yeni takım olmamızdan dolayı bize dezavantajlar getirdi. Ligin dördüncü haftasından sonra bir duraklama dönemine girdik. Üst üste dört mağlubiyet aldık. Aldığımız dört mağlubiyet bizim biraz gardımızı düşürse de ikinci yarının başlamasıyla birlikte çıkışa geçtik. Kaliteli bir ekibimiz var, iyi bir arkadaşlık ortamımız var. Bazı maçlarda bizimde yapmış olduğumuz oyuncu değişiklikleri ve oyuncu tercihlerinde hatalarımız oldu. 20 kişilik oyuncu ekibimizde kim oynasa elinden geleninin en fazlasını yapacağının farkındayız ama bazen öz eleştiri yapmak gerekiyorsa yanlış tercihlerde bulunduk, yanlış oyuncu değişiklikleri yaptık. Bizim yüzümüzden de maç kaybettik ama en büyük sorun bizim yeni bir takım olmamızdı. Bizim için bir geçiş süreci idi. Ligi tanıma süreci, oyuncularımızı tanıma süreci oldu” ifadelerinde bulundu.

“Önümüzdeki sezonun çalışmalarına şimdiden başladık”
1924 Yeniköyspor Teknik Direktörü Tahsin Uzun meslektaşını destekleyerek, “Yönetimimizin bize sunmuş olduğu imkanlar dağilinde takım oluşturma adına, bir aile oluşturma adına büyük bir atılım yaptık. Maalesef kendi eksiklerimizi görmekle beraber seneye bu eksikleri tamamlayıp daha iyi bir Yeniköyspor’u süper amatör kümede tanıtmak, hem kulübümüzü iyi bir şekilde temsil etmenin çalışmalarına şimdiden başladık” dedi. Terkos Stadı’nın tamamlandığında kendilerine faydalı olacağını belirten Uzun, “Köyümüze yakın olması taraftar kitlemizin oraya ulaşması konusunda daha kolay olacak. Fakat şuanda zeminin tam oturmamış olması sebebiyle bugün oynanması gereken maçların bir çoğu oynanmayabilir. Bunun biraz daha zamana dayalı olduğunu düşünerek, inşallah bir an evvel bitirirlerse seneye bize büyük bir katkı sağlayacağına inanıyorum. Çünkü taraftar kitlemizin oraya gelmesi, Terkos taraftarının bizi desteklemesi büyük bir güç olacak bizim adımıza” şeklinde konuştu.

“Arnavutköy Belediyesi’ne sesleniyorum”
Son olarak Terkos Stadı’na değinen Teknik Direktör Şaban Kıran, “Terkos Stadı yapılalı beş sene oldu. Beş sene içinde üçüncü kes tadilat ediliyor. Bir türlü federasyondan buraya maç alamıyoruz. Tesis yönetimi Arnavutköy Belediyesi. Buradan Arnavutköy Belediyesi’ne seslenmek istiyorum; bu işe el atalım kendi sahamızda maçlarımızı oynayalım. Yeniköy, Karaburun, Terkos çevre mahalleler Balaban, Baklalı, Boyalık, Tayakadın halkı gelsinler maçlarımızı izlesinler. İyi bir tesis olsun ki alt yapı kategorilerini çalıştıralım. Şuanda hiçbir imkanımız yok. Maç verilmediği için aileler çocuklarını buradan Çatalca’ya, Paşabahçe’ye, Sarıyer’e, Zeytinburnu’na göndermek istemiyor. Onun için kendi evimizde yedi maçımızı oynarsak aileler gelir çocuklarını izler nasıl bir ortam olduğunu görür” diyerek stadın bir an önce açılması gerektiğini vurguladı.
yenikoyspor-toplanti-2
Toplantı sonrası 1924 Yeniköyspor Başkanı Gökmen Altınbaş desteklerinden dolayı CHP Arnavutköy İlçe Başkanı Ruhi Tuncel’e forma hediye edildi.

kadıoğlu

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Uyarı! Suç teşkil eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tasarım | Enba