Ana Sayfa MANŞET, SULTANGAZİ 24 Ocak 2013

Altunay, ‘Taşocakları sorunu çözülecek’

Ebu Zer camii vakfının hazırladığı programda Başkan Altunay Cebeci esnafıyla biraraya geldi. Sultangazi Cebeci Mahallesi S Caddesi 2288 sokak da hizmet veren Gür Pastanesin de yapılan programa Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay’ın yanısıra Belediye Başkan Yardımcıları Fevzi Dülger ve Hacı Orhan,Ak Parti İlçe Başkanı Av. Murat Atım,Ak Parti İlçe Başkan Yardımcıları Ahmet Çelik ve İmdat Kamacı, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Ensar Topcu, Kadın Kolları Başkanı Nurcan Öztürkmen, Cebeci Mahalle Muhtarı Zeki Yıldız,cami cemaati,esnaflar ve yerel basın katıldı.

SİZLERİ ÖNEMSİYORUZ

Programda ilk konuşmayı Ak Parti İlçe Başkanı Murat Atım yaptı.Konuşmasına ‘Sizleri Önemsiyoruz’diye başlayan Atım,bu tür yoplantılarla halkla içi içe olmanın avantajını yaşayarak,sorunları ilk ağızdan duyup,ona göre önlem alıp çözüm üretmeye çalıştıklarını söyledi.Bu tür toplantılardan Gençlik Kolları Başkanı ve Kadın Kolları Başkanının da kendine göre pay çıkardığını hatırlatan Atım,istişare toplantılarıyla daha sağlam bir yol çizdiklerini söyledi ve hizmetin yerine ulaşıyor dedi.

Daha sonra söz alan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay,basına teşekkür ederken ,güzel işlerin birlik ve beraberlikle yapıldığına dikkati çekti ve kısaca şunları söyledi:”

EN GÜZEL TEMİZLİK KİRLETMEMEKTİR

İlçemizde ki temizlikgörevlileri bir çok ilçeden daha fazla.Ama bir Bakırköye gidiyorsun yerlerde çöp yok.Sultangazi sokakları ise istediğimiz düzeyde temiz değil.Sebebi eğitim,hizmetin az oluşu değil.Halkımıza kirletmemeyi öğretmemiz lazım.Yerlere tükürenleri uyaralım.Zararı bize geliyor.İlçemiz için herkesin elinden geleni yapması elini taşın altına koyması lazım.Yasakla iş olmaz.Herkesin başına bir polis dikemeyiz.Önce köklü bir zihniyet değişikliği şart.

 

SULTANGAZİDE DEĞERLENİYOR

İlçemiz daha yeni bir ilçe.Ve Başbakanın saydığı 4 büyük proje bizim ilçemizden geçecek.Bu merkezi kaydırmak demek.Biz merkeze değil merkez bize geliyor.Dünyanın en büyük havalimanı 15 km uzağımızıda,Kanal İstanbul bizim çevre yollarımızdan geçecek.2 Yenişehir’den biri bize 20 km uzağımızıda,3.boğaz köprüsü de öyle.Bu projeler ilçemizde bir partış yarattı.Hedefi büyük tutuyoruz.Gelecek iyi şeylere gebe.

SİYASET YA MENFAAT İÇİN YAPILIR YA İDEAL

Siyaset ya menfaat için yapılır bu ülkede ya ideal.Biz menfaat için yapanlardan değiliz.Vatandaşım bana beddua edecekse menfaati ne yapayım.Biz hizmet için sizlerle kenetlenerek yola çıktı.

HALK BELEDİYEDEN MEMNUN

Bakın anket yaptırıyoruz.Gazi Mahallesinde bile vatandaş çıkıp ,’sevmiyorum oy vermiyorum ama yönetimden memnunun’ diyebiliyor.Bizim için bu önemli.Siz bizi görevlendirdiniz,bizde hakkını vermeye çalışıyoruz.Görevimizi iyi yaparsak ,karşınıza yüüzümüzün akıyla çıkarız.

Yurt dışına çıktığımızda oralara özenirdik.Şimdi kıyaslama yaptığımızda biz daha iyiyiz.Artık onlar bize özensin.”

Mevlid Kandilini de kutlayan Başkan Altunay,toplantıya katılan esnafa sağlık sihhat temennilerini yineledi.

CAMİ YOLU TRAFİĞE KAPANACAK

Başkanın konuşmasının ardından Cami yönetimi lojman eksikliğini ,yer ihtiyacını söyledi.Sabah ,öğlen ve hafta sonu olmak üzere 130 kişiye diini eğitim vermeye çalıştıklarını söyleyen yetkili,açtıkları okuma-yazma kursu ile de hizmet verdiklerini sözlerine ekledi.Cenaze namazı için yolun trafiğe kapatılmasını isteyen cemaate,Başkan Altunay olumlu yönde söz verdi.

MİMAR SİNAN’I ÖRNEK ALALIM

Mimar Sinan’ı örnek gösteren Altunay,camilere meydan bırakıyoruz,hemen yanına kurs yapalım,lojman yapalım,diyerek betonla dolduruyoruz.Oysa Mimar Sinan her caminin etrafına ağaçlı bölge bıraktı.

YUNUS AĞA CAMİİ VAKFINA SİTEM

Zihniyet değişikliğine işaret eden Başkan Altunay,Yunus Ağa Camii vakfına dokundurmadan edemedi.2200 metre üzerine kurulu olan caminin ,etrafına yeşillik için yer önerdik.Görüşülüp o arsa alındı.Ama son duyduklarıma göre oraya da kurs yapacaklarmış.22 bin metre de versek biz taşla betonla doldurmayı biliyoruz.İşte bu değişmeli.

TAŞOCAKLARI İÇİN BİR SÜRE GEREKLİ

Gerek Enerji Bakanıyla gerekse İBB Başkanı Kadir Topbaş ile bu konuyu görüştüklerini ama sorunun yılların sorunu olduğunu ,çözümü için bir sürecin geçmesi gerektiğini söyledi.Osirecinde çok uzak olmadığı müjdesini verdi

kadıoğlu

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Uyarı! Suç teşkil eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tasarım | Enba