Ana Sayfa ARNAVUTKÖY, MANŞET 13 Ağustos 2018

ARKAGİD Sosyal Yardımlaşma Kurumu Gibi Çalışıyor

Kısa bir zaman önce kurulan Arnavutköy Kadın Girişimciler Derneği (ARKAGİD) vaat ettikleri sosyal yardımlaşma çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

ARKAGİD üyeleri başta olmak üzere Arnavutköy’ün dört bir yanında çeşitli katılımcılardan temin ettikleri ev eşyaları ve giyim eşyalarını ihtiyaç sahiplerine hızla ulaştırıyorlar. Beyaz eşyadan koltuğa, halıdan kıyafete kadar her türlü eşyalar ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürüyor.

El Birliği İle Topluma Faydalı Olmaya Çalışıyoruz
Konuyla ilgili gazetemize açıklama yapan Dernek Başkanı Nuriye Uçar; “Derneğimizi Arnavutköy’de gerek ev kadınlarını gerekse iş kadınlarını bir araya getirmek, birlik ve beraberlik içinde, güç birliği yapmak ve yardımlaşmak maksadıyla faaliyete geçirmiştik. Elimizden geldiğince yardım için gerekli olabilecek her türlü eşya ve malzemeyi derneğimiz bünyesinde topluyoruz. Kadınlarımız evde kullanmadıkları eşya giyim ve ayakkabı gibi eşyaları derneğimize getirebilirler. Bizde ihtiyaç sahibi olan aileleri yine dernek üyelerimiz vasıtasıyla bulup isimlerini gizli tutmak kaydıyla yardımlarımızı ulaştırıyoruz. Yardımlarımızı yaparken ailelerin bireylerine iş imkanı da sağlamaya özen gösteriyoruz. El birliği ile topluma faydalı olmaya çalışıyoruz. Özellikle dernek üyelerimiz bu hususta çok duyarlılar. Bu aşamaya kadar derneğimiz için başta yönetici arkadaşlarımız olmak üzere tüm üyelerimiz kendi bütçesine uygun şekilde katkıda bulunarak derneğimizin vücut bulmasını sağladılar. Biz teklif etmeden kurumlarımızın, belediyemizin ve partilerimizin bizlere destek verebilmesi önemli. Biz de bu destekleri kendi zamanımızdan ve gücümüzden feragat ederek en iyi şekilde değerlendireceğimizi düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Bayramdan sonra derneğimizin ilk kongresi olacak
Uçar; “Bayramdan sonra derneğimiz kendi kendini çevirebilmesi için kafeterya formuna da geçecek. Kadınlarımızın çayını kahvesini ve dostunu yiyebileceği bir yer haline gelecek. Ayrıca derneğimizin içinde Mescidi, mutfağı, çocuk eğlence alanı, çocuk bakım odası gibi kadınların çocuklarıyla birlikte zaman geçirmesini kolaylaştıracak alanlara sahip. Birçok çeşitli alanlarda faaliyetler düzenleyeceğiz. Kermes, sünnet eğlencesi, kına geceleri ve mevlit programları düzenleyeceğiz. Bayramdan sonra derneğimizin ilk kongresi olacak. Herkes davetlidir. Yaklaşan kurban bayramı dolayısıyla buradan herkesin kurban bayramını kutluyor hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

Kaynak: Kadife Kırım

kadıoğlu

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Uyarı! Suç teşkil eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tasarım | Enba