Ana Sayfa ARNAVUTKÖY, MANŞET 3 Ocak 2020

Arnavutköy Belediye Personeli CİMER Eğitimi Aldı

Arnavutköy Belediyesi personeline Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) portalı eğitimi verildi.
Gelişen bilgi iletişim teknolojileri sayesinde dilekçe hakkının kullanımını kolaylaştırmak ve daha da önemlisi vatandaşların demokratik katılım yolu ile idare üzerinde kamuoyu denetimi sağlamak amacıyla oluşturulan CİMER, dünya genelinde elektronik başvuru alma sistemine geçen öncü sistemler arasında yerini aldı.

20 Kasım 2006 tarihinde Resmî Gazete’de yayımlanarak faaliyete geçen CİMER (Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi), vatandaşların kamu idaresinin eylem ve işlemleri hakkında vatandaşların görüş ve önerilerini web portalı üzerinden alma sistemine dayanıyor.

AVLU34 Kültür Merkezi’nde düzenlenen eğitimde Arnavutköy Belediyesi’nde CİMER cevap onay yetkilisi, koordinatör ve kullanıcı olarak görevlendirilen personele CİMER eğitimi verildi. Uzman Kürşad Hamza Öner tarafından verilen eğitim programında, 3071 sayılı Dilekçe Hakkı Kanunu, 4982 sayılı Bilgi Edinme Kanunu, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ile vatandaş başvurularına ilişkin Cumhurbaşkanlığı’ nın 11 Ekim 2018 tarih ve 2018/13 sayılı Genelgesi, hakkında CİMER koordinatör ve kullanıcılarına detaylı şekilde bilgi verildi.

kadıoğlu

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Uyarı! Suç teşkil eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tasarım | Enba