Ana Sayfa ARNAVUTKÖY, MANŞET 23 Ekim 2015

Arnavutköy Cemevi’nde Lokma Programı Düzenlendi

Her yıl geleneksel olarak Yasin Matem Ayı nedeniyle 12 gün boyunca Arnavutköy Cemevi’nde oruç lokmaları düzenleniyor.

Lokma programı yoğun bir katılım ile gerçekleşti. Her yıl olduğu gibi bu yılda lokma programı düzenlendi.

Arnavutköy Cemevi’nde düzenlenen oruç lokma programına CHP İstanbul 3. Bölge Milletvekili Adayı Fevzi Gümüş, Arnavutköy Belediye Başkanı A. Haşim Baltacı, Arnavutköy Belediye Başkan Yardımcıları Kemal Aygenli ve Turgut Baran, CHP Arnavutköy İlçe Yönetimi, STK temsilcileri, muhtarlar, işadamları ve birçok vatandaş katıldı.
cemevi3
“Mülkiyetin tamamen Cemevi’ne verilmesini istiyoruz”
Programda Arnavutköy Cemevi Başkanı Yüksel Yılmaz bir konuşma yaparak, “Ortak acı ve kederlerimizin, hüzünlerimizin bizi birbirimize kardeş kılması ve bu zor zamanlarda, aynı çatı altında kardeşlik anlayışımızın daha da güçlenmesi amacı ve duasıyla bir araya geldik. Bu günler bizim için bir başlangıç olsun, artık kötü günler bitsin diyoruz. Bugün bütün farklı görüşlerin Muharrem ayı vesilesiyle burada buluştuğunu görüyorum. Her günümüzün böyle olmasını temenni ediyorum. Bu Muharrem ayında tutmuş olduğumuz oruçlar vermiş olduğumuz lokmalar ve yapmış olduğumuz ibadetler ülkemizde akan kardeş kanının durmasına vesile olmasını dilerim, hak kabul eylesin. İbadet yaptığımız Cemevimize yasal statü istiyoruz. Ayrıca Belediye Başkanımızdan Cemevimizin mülkiyetinin tamamen Cemevi’ne verilmesini istiyoruz” diye konuştu.
cemevi2
“Hazineden Cemevi’ne aktarılması konusunda elimizden geleni yaparız”
Daha sonra Arnavutköy Belediye Başkanı A. Haşim Baltacı bir konuşma yaptı. Baltacı konuşmasında, “Biz de Alevi Bektaşi inanca sahip kardeşlerimizle beraber onların yasına ortak olmak, acılarını paylaşmak üzere buradayız. Allah tuttuğumuz oruçları kabul etsin. Muharrem ayınız mübarek olsun. Başkanımız buranın mülkiyeti ile ilgili Cemevi’ne verilsin ibadethane olsun dedi. Ancak buranın mülkiyeti hazinede. Ama Hazineden Cemevi’ne aktarılması konusunda elimizden geleni yaparız” dedi.
cemevi1
Konuşmaların ardından dualarla lokmalar verildi. Lokmaların açılmasının ardından Arnavutköy Cemevi dedesi Kasım Ertunç tarafından yemek duası yapıldı.

kadıoğlu

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Uyarı! Suç teşkil eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tasarım | Enba