Ana Sayfa 3. SAYFA, ARNAVUTKÖY, MANŞET 29 Haziran 2014

Arnavutköy Kent Konseyi’nde Olaylı Kongre

Arnavutköy Kent Konseyi 6. Olağan Genel Kurul Toplantısında 2. Olağan Kongresini gerçekleştirdi. Kozlar parkında gerçekleştiren kongre de gergin anlar yaşandı.

Arnavutköy Kent Konseyi Başkanı Kemal Aygenli yerel seçimlerde AKP’den Belediye Meclis üyeliğine ve ardından Belediye Başkan Yardımcısı olduktan sonra son kez Arnavutköy Kent Konseyine Başkanlık etti.

Divan başkanı konuşmak için söz alan üyelerle sık sık tartıştı
2. Olağan Kongresinde divan başkanlığına Mal Müdürü Ömer Işık, İlçe Tarım Müdürü Nurullah Tınaz ve ASİAD Başkanı Mustafa Şahin önerildi. Oy çokluğuyla seçilen divan başkanlığına Ömer Işık Katip üyeliklerine Mustafa Şahin ve Nurullah Tınaz oldu. Kongrede divan başkanı olan İlçe Mal Müdürü Ömer Işık konuşmak için söz alan üyelerle sık sık tartıştı. Bunun üzerine kongre de gerginlik yaşandı. Kent Konseyi Başkanlığına Sazlıbosna muhtarı Oktay Teke ve Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Yusuf Gün aday oldu.

Asan, “Yangından mal kaçırır gibi hareket ediyorsunuz”
Kongre de söz alan CHP Arnavutköy İlçe Başkanı Nazım Asan “Usul yönünden itirazım var. Kent Konseyi yönetimi kaç kişiden oluşuyor? Bu yönetimin oluşumunda ki kriterler ne olacak? Liste bazında mı olacak yoksa isteyen aday mı olacak? Bu konularda bilgilendirme olursa daha sağlıklı çalışma olur kanaatindeyim. Usul yönünden yanlışlık var sayın başkan aday olan diğer arkadaşı tanımıyoruz. Adaylar önce çıkar kendilerini tanıtırlar ondan sonra oylamaya geçilir. Burada yangından mal kaçırır gibi hareket ediyorsunuz. Faydalı olma anlamında söylüyoruz. Aday olmak isteyen arkadaşlar çıksın kendilerini tanıtsınlar birlik beraberlik içinde seçimi yapalım” dedi.

Işık, “Müsaade edin de usul’ü ben belirleyeyim, divan belirlesin”
CHP İlçe Başkanı Nazım Asan’ın itiraz ederek adayların kendilerini tanıtmasını istemesi üzerine Divan başkanı olan Mal Müdürü Ömer Işık çıkışarak “Usul’ü biz belirliyoruz. Müsaade edin de usul’ü ben belirleyeyim divan belirlesin” dedi. Daha sonra Işık, “İki tane başkan adayı var Oktay Teke ve Yusuf Gün adaylar kendini tanıtsın” dedikten sonra Yusuf Gün ve Oktay Teke sırayla söz alarak kendilerini tanıttılar.

Teke, “Böyle kent konseyi toplantısı olmaz, böyle seçim olmaz”
Oktay Teke kendini tanıtarak, “Bölgenin sorunlarını da bu bölgede neler yapılması gerektiğini de bizzat ikinci dönem muhtarlık yaptığım için yakından görüyorum. Bölge de mahalle mahalle geziyorum. Çok eksikler var bu eksikleri gidermemiz lazım. Böyle kent konseyi toplantısı olmaz, böyle seçim olmaz” demesi üzerine Ömer Işık araya girerek, “Siz kendinizi tanıtın ben size kendinizi tanıtmanız için söz verdim” dedi.

Baran başkan adayına ‘üye misin?’ diye sordu
Ardından açık oylamaya geçildi. Açık oylama yapılmasına Başkan adayı Oktay Teke itiraz etti. Oktay Teke’nin itirazı üzerine Arnavutköy Belediye Başkan Yardımcısı Turgut Baran “Sen kent konseyi üyesi misin?” diye çıkıştı. Sazlıbosna Muhtarı ve Kent Konseyi Başkan Adayı Oktay Teke “Evet üyesiyim, yoksa nasıl başkan adayı olayım” dedi. Turgut Baran daha sonra “Nerde kent konseyi üyeliğini oyladık mı arkadaşımızın. Sabahtan beri burada bağırıyorsun efelik yapıyorsun” diyerek Kemal Aygenli’ye Oktay Teke’nin üye olup olmadığını sordu. Aygenli Oktay Teke’nin üye olduğunu söyledi. 24 oy alan Yusuf Gün Başkan seçildi. Oktay Teke ise 10 oy aldı.

Asan, “Burası askeri kışla değil”
Daha sonra Oktay Teke’nin yönetiminde yer alan CHP İlçe Başkanı Nazım Asan tekrar söz alarak, “Ben aday olmaktan çekiliyorum. Gerekçesi de şöyle. Bakın arkadaşlar burada aynı amaç, aynı ideal için bulunuyoruz. Birbirimizi kırmanın, birbirimizi dinlememenin faydası yok. Birbirimizi dinlemek zorundayız. Bağırmadan çağırmadan usulüne uygun bir iş yapalım. Sanki şöyle bir durum ortaya çıkıyor, şahsen ben doğru bulmuyorum. Bir yerel yönetim var saygı duyuyoruz seçimle gelmiştir. Bizim istediğimiz olur şeklinde bir tavır hakim oldu. Bu doğru değil. Toplum için kim faydalı işler yapacaksa onu seçelim. Ancak divan başkanını burada kimseye söz hakkı vermiyor. Konuşanları dinlemiyor devamlı sözlerini kesiyor” dedi. Bunun üzerine Ömer Işık yine konuşmacının sözünü keserek araya girdi ve “Sabahtan beri konuşuyorsunuz. Devamlı konuşuyorsunuz” dedi. Nazım Asan ise, “Burası askeri kışla değil. Biz buraya halkı temsil etmek için geliyoruz. Görüşlerimizi ifade etmek zorundayız. Siz buradaki insanların sözünü kesemezsiniz. Divan başkanıysanız dinlemeniz gerekir. Herkesin görüşünü söyleme hakkı vardır. İnsanların fikirlerini dinlemekten kimseye zarar gelmez” dedi.

Emir, “Divan başkanıysanız böyle hitap şekli olmaz”
Kongrede daha sonra söz alan MHP Arnavutköy İlçe Başkanı Yüksel Emir ise, “Daha önceki toplantılara da katıldım. Kemal beyin Başkan olduğundan daha değişik ortam vardı. Bütün sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, kaymakamımız, belediye başkanımız, muhtarlarımız hepsi katıldı ve görüşlerini söyledi. Çok güzel bir seçim oldu. Ama burada divan başkanımız insanları dinlemiyor. Eğer divan başkanıysanız böyle hitap şekli olmaz. Beyefendi size bir şey söylüyor size biz karar veririz, usul yönünü biz belirleriz diyorsunuz. Burada bir siyasi partinin dediği olur şeklinde baskıyla, dayatmayla seçim yapılmaz. Turgut Bey ve Kemal Bey arkadaşımız beraber görev yaptık ama burası siyasi bir ortam değil” dedi. Belediye Başkan Yardımcısı Turgut Baran ise söz alarak, “Ben Belediye Başkan Vekili olarak buradayım. Biz yerel yönetici olarak buradayız. Ben bir partinin temsilcisiyim diye o partinin söylediğini mi yapmaya çalışıyoruz. Böyle bir izlenim mi var. Böyle bir şey yok” dedi.

Divan Başkanı çekilmek istediğini söyledi
Tartışmaların üzerine İlçe Mal Müdürü ve Divan Başkanı olan Ömer Işık divan başkanlığından çekildiğini ifade etti. Işık, “Ben 5 yıldır burada görev yapıyorum. Ne A partisiyle ne B partisiyle bir ilişiğim olmadı. Bana divan başkanlığı yapar mısınız dediler bende yaptım bu kadar” diyerek çekilmek istediğini belirtti.

Aygenli, “Mümkün olduğunca tarafsız olmaya çalışıyoruz”
Kemal Aygenli’de söz alarak, “Kent Konseyi kurulduğundan beri muhtarlarımızı, sivil toplum kuruluşlarımızı, siyasi partilerimizi hiç ayırt etmeden her toplantımıza davet ettik. Muhtarlar Derneğimize yazı yazdık ve demokratik şekilde kanunda belirtilen sayıya göre 17 muhtarın katılmasını istedik. 17 muhtarı onlarlar kendi aralarında seçip gönderdiler. Burada bir ayırma kayırma olsaydı başka türlü çalışılabilinirdi. Mümkün olduğunca tarafsız olmaya çalışıyoruz. Bu şekilde bir yaklaşım buradaki çalışmaları sekteye uğratır” diye konuştu.

Oktay Teke adaylıktan çekildi
Tartışmalar üzerine Oktay Teke “Ben adaylıktan çekiliyorum” dedi. Turgut Baran ise “Seçim yapıldı sen zaten seçimi kazanamadın nasıl çekiliyorsun” dedi. Divan başkanı Ömer Işık’ta “Çekiliyorsan çekildiğine dair bir imza ver” dedi. Bunun üzerine Oktay Teke adaylıktan çekildiğine dair imza attı.

Başkan seçilen Yusuf Gün teşekkür konuşması yaptı
Kongre de Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Yusuf Gün Kent Konseyi’nin yeni başkanı seçildi. Yusuf Gün bir teşekkür konuşması yaparak, “Gösterdiğiniz teveccüh için teşekkür ederim. Aynı zamanda değerli oylarınızla seçilmiş yürütme kurulu üyelerine de başarılar diliyorum. Benim elbette bir siyasi kimliğim var. Ama şu an hiçbir siyasi partinin payandası değilim. Kent Konseyleri aslında bütün sivil toplum kuruluşlarının oluşturduğu bir iradedir. Belediye başkanımıza da gıyabında teşekkür ediyorum. Çünkü bizim kent konseyimizin yönergesi en demokratik şekilde olmalıdır demişti. Bizde bu konuda çalışarak ve bu konunun uzmanlarına danışarak bir yönerge hazırladık. Diğer ilçelere göre çok daha işlevsel bir yönergedir. Elbette demokratik seçimlerde bu tip tartışmalar olabilir. Ama usul ve kaide neyse onun içerisinde olmamız lazım. Çünkü burası Arnavutköy’ün beyin takımıdır. Arnavutköyümüzün bütün temsilcileri burada. Biz küçük bir meselede dahi birbirimizin kalbini kıracak olursak. Toplumdaki barış ve huzuru tesis etmekte güçlük çekeriz. Öncelikle bizim burada uyumlu olmamız lazım” ifadelerini kullandı.

Yönetim şu isimlerden oluştu:
Başkan Yusuf Gün, İbrahim Ulaş, Mahmut Okur, Mustafa Şahin, Tahsin Özdil, Olcay Karabağ, Fazıl Fidan ve Mehmet Dağ oldu.

Zafer Kara – Arif Sapmaz / Arnavutkoyhaberleri.com

kadıoğlu

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Uyarı! Suç teşkil eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

Altunay Sektör Temsilcileriyle

Altunay Sektör Temsilcileriyle

Tasarım | Enba