Ana Sayfa ARNAVUTKÖY, MANŞET 13 Mayıs 2015

Arnavutköy’de Kadın Çiftçilere Eğitim

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Türkiye Ziraat Odaları Birliği arasında imzalanan “Kadın Çiftçi Eğitim” işbirliği protokolü çerçevesinde Arnavutköy Ziraat Odası Baklalı Mahallesi’nde kadın çiftçilere uzmanlar eşliğinde eğitim verdi. Tarım Bakanlığı TARGEL Ziraat Mühendisi Necla Aslı koordinasyonunda 30 çiftçi kadın eğitim gördü.

Konuyla ilgili bilgi veren Arnavutköy Ziraat Odası Başkanı Halil Şenel, “9 tane ziraat odası var İstanbul’da 9 ziraat odasında da bu seminerlerin verilmesi istendi. Bizde Arnavutköy Ziraat Odası olarak ilk seminerin Arnavutköy’de yapılmasına talip olduk. Tayakadın’da bulunan kadın çiftçi kardeşlerimize de araç tahsis ettik onları da bu seminerlere aldık. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’ndan gelen uzmanlarda ailede kadına şiddete yönelikten tutunda kadının aileye katkısı eşlerine ve çocuklarına zaman ayırmaya kadar birçok konuda bilgi veriyor. Buradaki seminerlerde organik tarım, toprak hazırlanması ve yabancı böceklerle mücadele dahil olmak üzere bir çok konuda eğitim aldılar. Bunların ülke ekonomisine olduğu kadar aile ekonomisine de katkıları anlatılıyor. Bunun dışında kadın hayvancılarımızın karşılaştıkları sıkıntıların çözümü konusunda yardım alıyorlar. Mandacılık ve manda kaymağının yanı sıra süt ve süt ürünleri hakkında bilgiler verildi” diyerek 10 ile 15 arasında uzmanın 1 hafta boyunca süren eğitimlerle kadın çiftçileri bilgilendirdiğini ifade etti.

 

Zafer Kara / Arnavutkoyhaberleri.com

kadıoğlu

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Uyarı! Suç teşkil eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tasarım | Enba