Ana Sayfa ARNAVUTKÖY, MANŞET 18 Haziran 2019

AYEM Kursiyerlerinden El Emeği Sergisi

Arnavutköy Belediyesi Yaşlı ve Engelli Merkezi (AYEM) ve Arnavutköy Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle düzenlenen etkinlikte, kursiyerlerin ürettikleri el işleri sergilendi.

Milli ve manevi değerlerimizi yaşatarak, bunların gelecek nesillere aktarılmasında köprü görevi üstlenen, tecrübenin temsilcisi, ruhu genç kalan büyüklerimizin özenle hazırlamış oldukları el işleri, Arnavutköy Belediyesi Yaşlı ve Engelli Merkezi’nde sergilendi. Birçok ürünün sergilendiği etkinliğe; Arnavutköy Kaymakamı Ahmet Odabaş, Arnavutköy Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Aygenli, Arnavutköy Halk Eğitim Merkezi Müdürü İsa Afşin, eğitmenler ve kursiyerler katıldı.

“Yaptığımız örgüleri kimsesiz çocuklara veriyoruz”

Halk Eğitim Merkezi’nde eğitmenlik yapan Kader Sararslan 18 yıldır Halk Eğitim Merkezi’nde çalıştığını belirterek, “4 yıldır AYEM ile ortaklaşa çalışıyoruz. Yaşlılara uğraş terapisi adı altında görev yapıyorum. Yaşlılarımızı sabah saat 09:00’da evlerinden alıyoruz. 10:00’da da onlarla sohbet ediyoruz. Onlarla örgüler yapıyoruz. Yaptığımız örgüleri kimsesiz çocuklara veriyoruz. Yaptığımız bereleri askerlere götürüp dağıtıyoruz. Bu ürünlerden yetimhanedeki çocuklara veriyoruz. Yılsonunda da yaptığımız işlerin yer aldığı sergi açıyoruz. Amacımız kendimizi ve yapmış olduğumuz ürünleri tanıtmak. Hep şu soru soruluyor bize ’60 yaşındaki insanlar ne yapabilir?’ bizde bunu ispatlıyoruz. Bu sergi ile 60 yaşındaki insanlar bunları yapabiliyor diye gösterebiliyoruz” dedi.

“Buraya gelmek için hafta sonunu iple çekiyoruz”

4 yıldır Halk Eğitim Merkezi’nden eğitim aldığını söyleyen Kursiyer Hatice Genç ise, “Halk eğitim merkezindeki dikiş nakış kursuna gidip geliyorum. Kader hocamdan 4 yıldır eğitim alıyoruz. 3 senedir de AYEM’e geliyorum. AYEM de el işi terapisi yapıyoruz. Yelek örüyoruz. Havlu işliyoruz. Seccade yapıyoruz. Bütün kurs etkinliklerine katılmaya çalışıyorum. Buraya gelmek için hafta sonunu iple çekiyoruz. Belediyemizden, hocalarımızdan çok memnunuz” şeklinde konuştu.

Sergi açılışından sonra Arnavutköy Kaymakamı Ahmet Odabaş, Arnavutköy Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Aygenli ve Arnavutköy Halk Eğitim Merkezi Müdürü İsa Afşin Arnavutköy Belediyesi Yaşlı ve Engelli Merkezi’ni gezerek Sosyal Yardım İşleri Müdürü İbrahim Ulaş’dan yürütülen hizmetler hakkında bilgi aldı.

kadıoğlu

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Uyarı! Suç teşkil eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tasarım | Enba