Ana Sayfa ARNAVUTKÖY, MANŞET 27 Eylül 2019

Başkan Baltacı: “Tüm Vatandaşlarımıza Geçmiş Olsun”

İstanbul, Silivri açıklarında gerçekleşen depremin ardından Afet Koordinasyon Merkezi’ndeki çalışmaları yakından takip eden Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı: “Marmara Denizi Silivri açıklarında meydana gelen İstanbul ve çevre illerinde hissedilen deprem nedeniyle tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz” dedi.

Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı ve Arnavutköy Kaymakamı Ahmet Odabaş, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın (AFAD) büyüklüğünü 5.8 olarak açıkladığı depremin ardından ilçede kurulan Afet Koordinasyon Merkezi’nde çalışmaları yakından takip etti. Sosyal medya hesabından Arnavutköy’deki hasar tespit çalışmaları hakkında açıklamada bulunan Başkan Haşim Baltacı: “İlçe genelinde vatandaşlarımız tarafından çağrı merkezimize gelen tüm şikâyetler hızla değerlendirilmektedir. Çok şükür üzücü bir hadise yaşanmamıştır. Belediye ekiplerimiz, Kaymakamımız Ahmet Odabaş ve diğer ilçe yöneticileri ile birlikte, Afet Koordinasyon Merkezimizde çalışmalarımız devam etmektedir. Tekraren geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz” ifadelerini kullandı.

İlçe genelinde 100 noktada güvenli toplanma alanı belirlendi
Arnavutköy Belediyesi yetkilileri tarafından yapılan açıklamaya göre, deprem sonrasında çatlak oluşan binalara girilmemesi gerektiği vurgulandı. Yetkililer, belediyenin çağrı merkezinden ve WhatsApp hattından vatandaşların oluşan hasarların tespit edilmesi için talepte bulunabileceklerini söyledi. Ayrıca Arnavutköy Belediyesi ve Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ortaklığında yürütülen çalışmalar sonucunda ilçe genelinde 100 noktada güvenli toplanma alanı belirlendiğini söyleyen yetkililer, vatandaşların E-Devlet üzerinden evlerine en yakın toplanma alanını kontrol edebileceklerini belirtti.

24 saat kesintisiz hizmet sunuldu
Arnavutköy Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğüne bağlı çalışan Çağrı Merkezi’nde deprem sonrasında vatandaşların talepleri özenle alındı. 24 saat kesintisiz hizmet sunuldu. Gün içerisinde telefon üzerinden 475 çağrı, WhatsApp’dan 95 ihbar ve 4597 kısa mesaj sisteminden 1 adet kayıt alındı. Gelen çağrılarda 80 adet hasarlı bina ihbarı alındı. Yapı Kontrol Müdürlüğü tarafından tespit edilen binaların 12 tanesi Zabıta Müdürlüğü tarafından mühürlenerek tahliye edildi. Tahliye edilen binalarda yaşayan vatandaşlardan barınma imkânı olmayan kişiler için barınma yeri ayarlandı. Ayrıca gece dışarıda kalan vatandaşlar için Park ve Bahçeler müdürlüğü tarafından toplanma merkezleri aydınlatıldı.

14 okulda eğitime ara verildi
İstanbul Valiliği’nden yapılan açıklamaya göre 9 ilçede 14 okul tatil edildi. Valilik, deprem sonrasında yapılan düzenlemelere ilişkin son bilgileri aktardı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca görevlendirilen teknik ekipler hastane, okul ve kamu binaları öncelikli olmak üzere, hasar ihbarı yapılan mesken ve işyerlerinde “ön tespit” incelemeler yaptı. Bu incelemeler neticesinde kontrol edilen 55 okuldan 14 okulda eğitime ara verildi. Tatil edilen okulların içerisinde Arnavutköy’de bulunan Şehit Er Tuncer Türkan Ortaokulu da yer alıyor. İstanbul Valiliği hangi okulların tatil edildiğini liste halinde yayınladı. 1 gün süreyle tatil edilen okullar şu şekilde:

Sultangazi: İstiklal İlkokulu ve İstiklal Ortaokulu
Gaziosmanpaşa: Vefa Poyraz Anadolu Lisesi
Bahçelievler: Rehberlik ve Araştırma Merkezi ve Yenibosna Ortaokulu
Büyükçekmece: Mimar Sinan İlkokulu ve Ortaokulu
Silivri: Prof. Dr. Besim Üstünel Anaokulu
Arnavutköy: Şehit Er Tuncer Türkan Ortaokulu
Küçükçekmece: Tahsin Banguoğlu İlkokulu, Nergiz Anaokulu, Atatürk Kız MTAL, Kanarya Ortaokulu
Maltepe: Halit Armay Anadolu Lisesi
Çatalca: Arif Nihat Asya MTAL

kadıoğlu

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Uyarı! Suç teşkil eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tasarım | Enba