Ana Sayfa ARNAVUTKÖY, MANŞET 25 Nisan 2022

Bolluca Türk Tekstil Vakfı Ortaokulu’nda Bilim Şenliği

Bolluca Türk Tekstil Vakfı Ortaokulu ile Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu’nun ortaklaşa düzenlediği 4006 Bilim Fuarı bu yıl 15 projeye ev sahipliği yaptı. Düzenlenen fuarda öğrenci, 2021-2022 eğitim – öğretim yılı içinde 13 öğretmen, 36 öğrenci ve 15 proje ile bilim meraklılarıyla buluştu.
Arnavutköy için önem taşıyan bu fuar İlçe Kaymakamı Dr. M.H. Nail Anlar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasip Turhan, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Selçuk Ertuğrul ve çevre okul müdürlerinin katılımıyla görkemli bir açılış gerçekleştirildi. Davetliler sergiyi gezerken hazırlanan projeler öğrencilerin sunumlarıyla göz doldurdu. Yenilenebilir enerji kaynaklarıyla hazırlanan projeler daha yaşanabilir bir dünya oluşturması açısından gelecek için umut vaat ediyor. Katılımcıların oldukça dikkatlerini çeken, Engelsiz Adımlar, Maksat Isınmak, Işıklı Tarım Haritası, Hikayematik, Enerjik Köy Evi, Akıllı Bahçe gibi daha nice yaratıcı proje, fuarda ilgiyle karşılandı.
İlçe Kaymakamı Dr.Mehmet Hüseyin Nail ANLAR yaptığı konuşmada, “Hikayematik ve Engelsiz Adımlar isimli projelerin patentlerini alması konusunda öğrencilerimize sonuna kadar destek olacağız” dedi.
Proje koordinatörü Fen Bilimleri Öğretmeni Harun Kocaağa, öğrencilerin projeleri hazırlarken yaratıcı yönlerinin ön plana çıktığını, bu gibi çalışmalar sayesinde öğrencilerin bilimsel çalışmalara karşı ilgi ve meraklarının arttığını ifade etti.
Okul Müdürü Recep Tosuncuk, okulda yapılan fuar ve etkinlikler sayesinde öğrencileri geleceğe daha iyi hazırladıklarını ve öğrencilerin yeteneklerini geliştirmelerine destek olduklarını belirtti. Tosuncuk düzenlenen fuarda emeği geçen okul idarecilerine proje koordinatörü Harun Kocaağa’ya danışman öğretmenlere, öğrencilere, okul çalışanlarına ve ayrıca desteklerinden ötürü İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasip Turhan’a teşekkür etti. Hazırlanan projeler öğrencilerin yetişme seviyesinin gelişimi bakımından ihtiyaç duyduğu geleceğin bilim insanları yolundaki çabalara katkı göstereceği görünüyor.

kadıoğlu

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Uyarı! Suç teşkil eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tasarım | Enba