Ana Sayfa ARNAVUTKÖY, MANŞET, SİYASET 12 Aralık 2021

CHP Arnavutköy Aylık Basın Toplantılarının İkincisini Gerçekleştirdi

Cumhuriyet Halk Partisi Arnavutköy İlçe Başkanı Özlem Kutbay ve CHP Arnavutköy Belediye Meclis Üyelerinin gerçekleştirdiğini aylık basın toplantısının ikincisi gerçekleşti. Toplantıya CHP Arnavutköy İlçe Başkanı Özlem Kutbay, Meclis Üyeleri Ayhan Örs, Serhat Küçük ve parti yöneticileri katıldı.

Programda bir konuşma yapan CHP Arnavutköy İlçe Başkanı Özlem Kutbay, “Bu toplantıların amacı aylık belediye meclis gündemi üzerine konuşmalar olsa da, Arnavutköy Belediyesi’nin halkın sorunlarını tam anlamıyla çözemediğinin, halka ulaşılamadığının farkındayız. Son dönemde belediyenin yaptığı sosyal etkinliklerin de halkı bütünleştiricilikten uzak olduğu, toplumun tüm katmanlarını kapsamadığı da ortada. Belediyenin Hadımköy’de bir prestij yolu çalışması var. Aslında yapım aşamasında bile bir sürü yanlışlıklar, eksiklikler olduğunun farkındayız. Bunlar için ciddi bir bütçe ayrılmış olduğunu da görüyoruz” dedi.

Kutbay: “Halk Bakkalları projesinin Arnavutköy’de faaliyete geçmesi söz konusu olabilir
Bir gazetecinin Halk Ekmek büfeleri önündeki uzun kuyruklarla İlçe Başkanı Özlem Kutbay’a sorduğu soruya Kutbay, “Evdeki kadın tencere kaynıyor mu, kaynamıyor mu buna bakar. Dar bir dönemden geçtiğimiz ortada. Ama boşa giden, fuzuli harcamalar var, vatandaşın durumu ortada. Vatandaş şu an kışı nasıl geçiririm endişesi taşıyor. Bazı CHP’li belediyelerimiz kış için çalışmalar yapmakta. Biz böyle bir hazırlığı Arnavutköy Belediyesi’nde göremiyoruz. İlçemizde kapalı durumda iki tane halk ekmek büfemiz var. Aslında 38 mahallemizde de aynı ihtiyaç var. Biz bu konudaki görüşmeleri sürdürüyoruz. “Halk Bakkalları” projesi var. Bu projenin Arnavutköy’de faaliyete geçmesi söz konusu olabilir. Halk Ekmek için bir fabrika Arnavutköy’de tamamlanma aşamasında” şeklinde cevap verdi. Aynı konuyla ilgisi söz alan Serhat Küçük’de, geçtiğimiz günlerde bazı televizyon programlarında Ak Partili yöneticilerin, Halk Ekmek kuyrukları ile ilgili, ‘büfelere ekmekler az ve geç geliyor. CHP Halk Ekmek önünde vatandaşın birikip, kuyruk oluşturup fotoğrafını çekip dağıtıyor’ iddiasını dile getirerek, “Ak Parti bu ülkede bir kriz olduğunu kabul etmediği sürece bir çözüm üretemez. Bu tür iddialarla hiçbir soruna çözüm olamazlar” diye konuştu.

Küçük: Bazı kalemlerde çok fahiş artışlar gördük. Ve bu artışlara itiraz ederek yüzde 30’lar seviyesine indirdik
CHP’li İBB Meclis Üyesi Serhat Küçük, Türkiye’de yaşanan ekonomik krizin belediyeleri de etkilediğini ifade ederek, “Bir kriz olduğunun iktidar belediyesi de farkında. Onların da memur ödemeleri, belirli alımları var. Dolayısıyla bu artan yükü hafifletmek için belirli alanlarda özellikle inşaat ve iskan harçlarında artırımlara gidildi. Bu komisyonlara bizler de katıldık. Bazı kalemlerde çok fahiş artışlar gördük. Ve bu artışlara itiraz ederek yüzde 30’lar seviyesine indirdik. Özellikle vergi harçları, iskan ve asansör harçları vb. kalemlerde artışlar oldu” dedi. Küçük, daha önce bazı mahallelerdeki vergi muafiyeti yasası nedeniyle avantajlı durumda bulunan ancak Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile kaldırılan uygulamanın son yapılan değişiklikle ilçelerin kendi komisyonlarınca yeniden belirleneceğini ifade ederek, “Sanırım önümüzdeki yeni yılın Ocak ayı meclis toplantısında bu konuda da ilerleme sağlanacak ve muafiyet uygulaması eski haliyle devam edecek” şeklinde konuştu.

Bir gazetecinin 443 parsel TOKİ arazisi ile ilgili soru önergesine belediyeden bir cevap gelip gelmediği sorusuna Meclis Üyesi Serhat Küçük, “Bir cevap verdiler ancak yetersiz geldi. Açıklanmıyor, açıklanamayan bir cevap. Sorduğumuz soru ile aldığımız cevabın hiçbir bağlantısı yok. Bizim sorduğumuz soru bilindiği üzere 2015 yılındaki meclis toplantısında TOKİ’ye verilen Sazlıbosna’daki yerler ki 2 milyon m2’lik bir alan. 150 milyonluk bir anlaşma. Bunun 100 milyonu TOKİ tarafından ödenmiş ancak 50 milyonu ödenmemiş. TOKİ belediyeye, tekrar anlaşalım, biz size başka yerler verelim borcumuzu kapatalım demiş. Biz buna itiraz etmiştik. Biz bu anlaşmanın belediyenin aleyhine olduğunu gördük” dedi.

Örs: “Belediyeler kar amacı gütmeyen kuruluşlar olması lazım”
CHP’li Arnavutköy Belediye Meclis Üyesi Ayhan Örs’de toplantıda, harçlarda yapılan zamlarla ilgili konuşarak, TÜİK enflasyon rakamlarının üzerindeki zamlara itiraz ettiklerini söyleyerek, “Belediyeler kar amacı gütmeyen kuruluşlar olması lazım, amacı vatandaşa hizmet olan bir kurum. TÜİK enflasyon oranını açıklamış ‘siz neden vatandaşa bunun üstünde zamlar yapıyorsunuz?’ dedik ve itirazlarımız sonunda yüzde 20-25 oranına kadar düşürebildik” ifadelerini kullandı.

kadıoğlu

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Uyarı! Suç teşkil eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tasarım | Enba