Ana Sayfa ARNAVUTKÖY, MANŞET 21 Ekim 2018

Çinliler Arnavutköy’ü Ziyaret Etti

Çin Halk Cumhuriyeti Sichuan Eyaleti’nin üst düzey yöneticileri, Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı’yı makamında ziyaret etti.

Çin Halk Cumhuriyeti Sichuan Eyaleti Panzhihua Doğu Bölge Başkanı, il belediye başkanı, ilçe belediye başkanları, ekonomi ve komisyon başkanı ile tarım ve pastoral başkanı Arnavutköy’e ziyaret düzenledi. Düzenlen ziyaret kapsamında Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı’yı da ziyaret eden heyet, Başkan Baltacı tarafından başkanlık makamında ağırlandı.

Yaklaşık bir saat süren görüşmede, Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı, Çin Halk Cumhuriyeti Panzhihua Sichuan Eyaleti Doğu Başkanı ve beraberindeki heyete, Arnavutköy ile ilgili bilgiler verdi. Arnavutköy İlçesi’ne yapılan dev projelerden bahseden Başkan Baltacı: “Arnavutköy İstanbul’un yarını olacak” dedi. Başkan Baltacı: “ Açılışı gerçekleştirilecek havalimanı, Arnavutköy’ün çevresini kuşaklayacak yollar ve raylı sistemle Arnavutköy büyük bir ivme kazanacak. Makro projelerin yanı sıra planlanmış bir şehir anlayışıyla önümüzde ki yıllarda Arnavutköy, Dünya’nın konuştuğu bir yer olacak” diye konuştu.

Çin Halk Cumhuriyeti Panzhihua Sichuan Eyaleti Doğu Bölge Başkanı ise Sichuan Eyaleti’nden bahsetti. Kısaca coğrafi özelliğini ve gelir kaynaklarını anlatan Sichuan Eyaleti Doğu Bölge Başkanı: “Bizim eyalette havalimanı 2 pistli. Artık bizim bölgemizde de sizin buradaki gibi bir havalimanına ihtiyaç var” diye belirtti. Son olarak Bölge Başkanı, Başkan Baltacı’ya misafirperverliklerinden dolayı teşekkür etti.

Kısa bilgilendirme toplantısından sonra Çin Halk Cumhuriyeti Panzhihua Sichuan Eyaleti Doğu Başkanı ve beraberindeki heyet Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı’ya hediye takdim etti. Başkan Baltacı ise günün anısına Türk Çinisi ile işlenmiş vazo hediye etti.

kadıoğlu

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Uyarı! Suç teşkil eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tasarım | Enba