Ana Sayfa ARNAVUTKÖY, MANŞET 19 Mart 2015

Demirhan, “Siyasetteki Hedefim İnandığım Değerleri Savunmak”

2014 yerel seçimlerinde Ak Parti Arnavutköy Belediye Başkan aday adayı olan Av. Abdullah Demirhan ile bir röportaj gerçekleştirdik. Aday adaylığı süresince ayrım yapmaksızın her kesimi ziyaret ederek Arnavutköy halkının takdirini kazanan Demirhan, “Keşke projelerimiz Arnavutköy’de gerçekleşiyor olsaydı”

 

Türkiye gündemini değerlendirir misiniz?

Türkiye gündemi her gün değişiyor tabi. Türkiye’de en önemlisi insanların yeni Türkiye ile ilgili büyük bir heyecan duyması. Sayın Ahmet Davutoğlu’nun Başbakan olmasıyla birlikte geleceğe dair çok önemli mesajlar vermesi, bu anlamda dünyanın gündemi Türkiye’den farklı değil. Dünyanın başında IŞİD diye bir felaket var. İnsanlık tarihinin biriktirmiş olduğu evresel değerleri yıkmaya çalışan bu IŞİD belasına karşın, terörüne karşın Türkiye’de Dünya ile birlikte hareket ediyor. Elinden geleni yapmaya çalışıyor. Türkiye’de ekonomiyle ilgili önemli gelişmeler var. Biliyorsunuz ki ekonomideki gelişmeler siyasetteki istikrarla doğru orantıdadır. Türkiye’deki siyasi istikrar devam ettiği sürece ekonomideki istikrarda devam edecek. Halkın alım gücü refah düzeyi daha da artacaktır. Onun için halkımızdan biz önümüzdeki seçimlerde siyasi istikrarın devamı yönünde oy kullanmalarını, tercihlerini ona göre yapmasını bekliyoruz.

 

Arnavutköy de Kanal İstanbul, 3. Havalimanı ve 3. Köprü bağlantı yollarını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Ak Parti’nin diğer partilerle siyaseten değerlendirdiğiniz zaman hem parti olarak hem de hükümet olarak başarılı olmasının en önemli sebebi halkla ortak bir dil kullanıyor olmasıdır. Halkı çok iyi anladığı ve ona göre kanunlarını, uygulamalarını, yönetmeliklerini düzenlemeleri yaptıkları için halkla güzel bir iletişim kurabiliyor. Diğer partilerin başarısız olmasının sebebi kendileri bu konuyla ilgili muhalefet görevini yerine getiremiyorlar. Aynı zamanda da Ak Parti’nin alternatifi olduklarına dair proje getiremiyorlar. Arnavutköy de biliyorsunuz 7’den 70 hangi partiliye sorarsanız sorun 3. Havalimanı projesi, Kanal İstanbul projesi, 3. Köprü bağlantı yolları ve diğer projelerden dolayı heyecanlanmıştır. Bu projeler Türkiye’yi medeni ülkeler seviyesine getirecektir. Bu devletin projesidir. Diğer partiler Ak Partiye muhalif olma adına bu projelere karşı çıktıkları için Arnavutköy halkı tarafından cezalandırıldılar. İstanbul Yeşilköy’deki havalimanı durumu ortada yurtiçi, yurtdışından geldiğinizde uçak bir saat piste inmek için havada dolaşıyor. Yeni bir havalimanı yapılması bir ihtiyaç. Buna yüzden Arnavutköy gibi bir yerde havalimanı yapılması Arnavutköy ve Arnavutköylüler için bir nimettir.

 

Arnavutköy’de Belediye Başkanı aday adayı olduğunuz dönemdeki bazı projelerinizi diğer ilçeler yapıyor. Bununla ilgili neler söyleyeceksiniz?

Belediye Başkan adaylığı dönemimde iki sene evvel Arnavutköy’de dünya’nın en büyük İslam Üniversitesini kuralım diye projelerimiz vardı. Bunu düşünürken tabiki uzmanlarla konuştuk dünya da İstanbul’un mutlaka bu üniversiteye sahip olması gerektiğini, bununda Arnavutköy’de olabileceğini düşünüyordum. Bu üniversite bir fetva merkezi olabilecekti. Şimdi IŞİD maalesef İslam’a haykırı şeyleri, İslam adına yapıyormuş gibi gösteriyor. Masum insanları hangi dinden olursa olsun kafalarını keserek canice öldürebiliyor. Şimdi bunun karşısında İslam’i bir fetva merkezi İslam’a uygundur diyor. Bizim kesimde hayır uygun değildir diyor. Ama Dünya da fetva merkezi olabilecek tüm dünya Müslümanlarının evet özgürlüğünden, bağımsızlığından her hangi bir siyasi otoriteye bağlı olmadığından emin olduğu bir üniversitenin fetva vermesi böyle İslam dışı uygulamaların, İslamiyet’e mahal edilmesi açısından da önünü kesiyor olacaktı. Biz iki sene evvel eğer bu işe başlamış olsaydık şimdi bir noktaya gelirdik. Önümüzdeki gençliğe, önümüzdeki medeniyet değerlerimize çok daha önemli mesajlar verirdik. Yine biz burada Arnavutköy’ün gelişmesi noktasında önemli bir kültürel araç olarak gördüğümüz, İstanbul’un dünya da üretmiş olduğu filmler ve dizilerle ilgili dünyanın en büyük Hollywood misali bir film platoları seti yapılması projelerimiz vardı. Ancak Belediye Başkanlığı bize nasip olmayınca buradaki projenin bir kısmı bizim istediğimiz tarzda olmasa da Büyükçekmece ilçesine gitti. Yine İslam Üniversitesi ile ilgili projemiz Arnavutköy’e gelmedi Ümraniye ilçesine gitti. Gönül isterdi ki bu projeler Arnavutköy’e yapılsın. Benim tarafımdan uygulanıp uygulanmaması önemli değil. Önemli olan bu projelerin Arnavutköy’ün coğrafyası nedeniyle, lokasyonu nedeniyle burada olmuş olsaydı. Bu projelerin Arnavutköy’de olmaması bizim üzüntümüzdür ama İstanbul’da olması bizim içinde sevindiricidir. Önümüzdeki dönemde inşallah Arnavutköy kendi coğrafyasıyla, kendi doğasıyla, güzelliğiyle, deniziyle, gölüyle çok güzel bir noktaya doğru gelir.

 

Neden Milletvekili aday adayı olmadınız?

Belediye Başkanlığı adaylığı sürecinde burada her kesimden insanlarla yapmış olduğumuz ziyaretler vardı. Benim zaten aslında siyasetteki en büyük hedefim inanmış olduğum değerleri ve bugüne kadar biriktirmiş olduğum bilgi birikimimi siyaset vesilesiyle halka anlatmak, eğer bir görev verilirse de onu uygulayabilmek. Bunları anlatmak ve onlarla ortak dili oluşturabilmek aslında benim için kazanımdır. Belediye başkanlığı aday adaylığı sürecinde de yapmış olduğum faaliyetlerde emek harcadık, zaman harcadık, para harcadık buna rağmen hiç bir zaman yüksünmedim, yüksünmemde. Niye böyle oldu demiyorum. Arnavutköy’ün 210 bin insanına öyle yada böyle ulaşmış oldum. Onların duygularını, düşüncelerini, özlemlerini görmüş ve ona göre kafamdaki projeleri şekillendirmiş oldum. Ve benim doğrularım ve bilgilerimi buraya dahil projelerimi onlarla da paylaşmış oldum. O anlamda ben yine büyük bir kazanım içindeyim diye düşünüyorum. Onun için siyaset insanın doğrularını ve ilkelerini başka insanlara anlatması için çok önemli bir araçtır. Milletvekili seçiminde aday olarak bugüne kadar geçmişte söylediklerimiz, bu arada oluşmuş, gelecekte yeni Türkiye ile ilgili düşüncelerimi aday olarak söylemeyi isterdim. Ama birde siyasetin yazılı olmayan kuralları vardır. Kardeşim Avukat Ali Demirhan Erzurum’dan Milletvekili aday adayı olduğu için bizde ailece karar aldık. Bende bu dönemde Milletvekili adayı olmadım. Biz yine Ak Parti’de siyaset yapmaya devam edeceğiz.

 

Arnavutköy Ak Parti’den Yerel Seçimlerde Belediye Başkan aday adayı oldunuz. Seçimler biteli bir sene oldu. Arnavutköy’de ne değişti?  

İnşallah daha güzel şeyler olur ama son bir senedir her hangi bir değişiklik göremiyorum. Mesela Sayın Cumhurbaşkanımız geçen Van da açılışlar yaptı. Elazığ da açılışlar yaptı. Elazığ da yaptığı açılışların toplam değeri 2 katrilyon 754 trilyon demek ki Türkiye’nin böyle bir maddi imkanı var. Türkiye Devleti’nin bütçesinde illere ilçelere yatırım yapacak imkanı var. Arnavutköy’de henüz belediye’nin yapmış olduğu bir şeyi göremedik. Mutlaka projeleri vardır. Mutlaka planları vardır. Bunları yapacaklarına dair inancım vardır. Biz bu projelerin yapılmasını, Arnavutköy halkının hak ettiği bu yatırımların yapılmasını bekliyoruz.

 

Son olarak Arnavutköy halkına bir mesajınız var mı?

Bizim burada aday olmamız durumunda bize önce dediler ki Abdullah Demirhan rant için buraya geldi. Bizim ranta ihtiyacımız olmadığını hem iki senelik uygulamalarımız, hem iki senelik çalışmalarımızı Arnavutköy halkı görmüş oldu. Yine ikinci olarak Abdullah Demirhan buraya seçim için geldi ofisini açtı. Seçimlerde aday gösterilmediği takdirde gidecektir, bizi basamak olarak kullanılacak denildi. Bununda böyle olmadığı görüldü. Ofisimiz Arnavutköy’de sabit olarak duruyor. Yine halkımızın arasındayız. Mümkün oldukça cenazelerine, düğünlerine, derneklerine gidiyoruz. Sevinçlerine de üzüntülerine de ortak olmaya çalışıyoruz. Bizim bir ayağımız İstanbul merkezli dünyanın diğer şehirlerinde ticaretimizi yapıyoruz. Kendi mesleki işlerimizi yapıyoruz. Hayır işleri olsun, yardımlaşma işleri olsun, bilgi paylaşımı olsun doğru ilkeler ve doğrular üzerinden siyasetimizi Arnavutköy ve çevresinde yapmaya devam ediyoruz. Biz buradaki herkesi, geçmiş dönemde yanımızda olsun yada olmasın çok seviyoruz.

 

Arif Sapmaz – Zafer Kara / Arnavutkoyhaberleri.com

kadıoğlu

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Uyarı! Suç teşkil eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tasarım | Enba