Ana Sayfa ARNAVUTKÖY, MANŞET 5 Haziran 2013

Giresunlular her kesimden insanı bir araya getirdi

Arnavutköy Kaymakamlığı’nın her Cuma günleri geleneksel olarak düzenlediği ve mülki amirler ile STK temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşen kahvaltı organizasyonu bu sefer Arnavutköy Giresunlular Derneğinde gerçekleşti.

Kahvaltıya, Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, Arnavutköy Kaymakamı S. Hurrem Aksoy, Arnavutköy Belediye Başkanı A. Haşim Baltacı, Belediye Başkan Yardımcıları Melih Genç, Turgut Baran, CHP Arnavutköy İlçe Başkanı Nazım Asan, Giresun Federasyonu Başkanı Hasan Turan, Arnavutköy’de bulunan dernek başkanları, yöneticileri ve muhtarlar katıldı.

“Bugün yeni bir gündür, yeni şeyler söylemek lazım”
Katılımın yoğun olduğu toplantıda ilk olarak söz alan Arnavutköy Giresunlular Derneği Başkanı Ahmet Karasakal, protokolü ve katılımcıları selamlayarak, “Her yıl elimizden geldiğince sizlerle hasbi hal etme, sizlerle kaynaşma kucaklaşma adına sizleri davet ediyoruz. Sizler de bizleri kırmıyorsunuz, geliyorsunuz. Çok zamanınızı almak istemiyorum. Ancak akşam Giresun vakfının bir yemeğine katıldık. Duvarda bir yazı vardı; “Düne ait ne varsa dünde kaldı cancağızım. Bugün yeni bir gündür. Yeni şeyler söylemek lazım” Ben de sizlere diyorum ki bir sonraki organizasyonda bizleri yalnız bırakmayın. Tekrar sizlere ev sahipliği yapmak istiyoruz. Bizleri yalnız bırakmadığınız için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“Farklı görüşlere sahip insanlar bir arada”
Arnavutköy Giresunlular Derneği Başkanı Ahmet Karasakal’ın ardından kısa bir konuşma yapan Arnavutköy Belediye Başkanı A. Haşim Baltacı, “Giresunlular derneğimiz yine kendisini fark ettirdi. Güzel, güzide bir topluluğu böyle bol vitaminli, güneşli bir havada sofranın etrafında toplamayı başardı. Allah muhabbetimiz arttırsın. Bu türden güzel kahvaltı buluşmaları muhabbetimizin artmasına, kalplerin yakınlaşmasına vesile oluyor. Bu sofranın etrafında farklı dünya görüşü olan, farklı anlayışları olan, farklı yaklaşımları olan birçok kardeşimiz, büyüğümüz bir araya geliyor. Ortak özellikleri aynı ortamda yaşamak, aynı bayrağın altında yaşamak, bu da bize yetiyor. Burada bütün büyüklerimiz, Arnavutköyümüzün gelişmesine, kendi toplumlarının, kendi derneklerinin, kendi yörelerinin gelişmesine, kamu idarelerinde millete hizmet etmeyle alakalı önemli görevleri var. Hepsine görevlerinde başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

“İnsanlarımız bir araya gelsin, tanışsın, kaynaşsın”
Toplantıda Arnavutköy Kaymakamı S. Hurrem Aksoy’da söz aldı. Aksoy, “ Bugüne kadar düzenlemiş olduğumuz bu toplantılarda1 emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum. Daha güzel, daha sıcak bir ortamda bizleri buluşturuyorlar. Zaman zaman da kurumların dışına çıkmak suretiyle derneklerimizde, sivil toplum örgütlerimizde kahvaltılarımızda buluşuyoruz. Tabi bu durumlarda daha geniş katılım oluyor. Arkadaşlar, maksadımız şu, bu tür birlikteliklerde insanlarımız bir araya gelsin, tanışsın, kaynaşsın. İşte bu tür toplantılar, bu tür birlikteliklere, beraberliklere vesile oluyor. Bu sebeple bu alışkanlığımızın, bu gelenekselleşen durumun önümüzdeki dönemlerde de, zamanlarda da insanlarımızın buluşmasına vesile olmaya devam etmesini temenni ediyorum” diyerek bu toplantıların devam etmesini temenni etti.

Aksu, Giresun’a yapılan hizmetleri aktardı
Toplantıda son olarak söz alan Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, ilk defa Arnavutköy’e geldiğini belirterek, “ Üç gündür devam eden bir fuara katılmıştım. Fuardan sonra dün akşam Giresunlular Vakfı’nın bir toplantısı oldu. Ona katıldım. Orada da arkadaşlarımız böyle bir kahvaltının olduğunu söylediler. Dönmeden burada sizlerle olmak istedik. Gerçekten de çok mutlu oldum. Hem görmediğim bir yeri, hem de sizleri görmüş oldum. Giresun’da biz bir şeyleri değiştirmeye çalıştık. Bir ay önce Avrupa Birliği’nden 50 milyon Euro gibi bir hibe aldık. Bu Türkiye’de dokuz belediyeye nasip oldu. Onun için çok mutluyum, özellikle de altyapı ile ilgili olarak. Artı katı atık dediğimiz çöp sorununun fabrikası 20 Temmuz’da hizmete açılacak. Artık derelerimizde ve denizlerimizde çöp görmekten kurtulmuş olacağız” diyerek Giresun’a yapılan hizmetlerden bahsetti.

kadıoğlu

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Uyarı! Suç teşkil eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

Miniklerden Kocaman Sürpriz

Miniklerden Kocaman Sürpriz

Tasarım | Enba