Ana Sayfa ARNAVUTKÖY, MANŞET 25 Ocak 2021

Giysi Tekstil Kumbarası İle Tekstil Ürünleri Geri Dönüşüyor

Sıfır atık projeleri kapsamasında birçok dönüşüm projesini hayata geçiren Arnavutköy Belediyesi, son olarak “Giysi Tekstil Kumbarası” projesini hayata geçirdi.

Arnavutköy Belediyesi başlattığı sıfır atık projeleri ile gelecek nesillere daha temiz bir çevre bırakmayı amaçlayarak, doğal kaynakları koruma altına almayı hedefliyor. Bu kapsamda çevreci projelerle doğayı koruma altına alan Arnavutköy Belediyesi, başlattığı Giysi Tekstil Kumbarası çalışması ile evsel atıklarla kullanılmış tekstin ürünlerini ayırt edecek.

Kumbaralar İlçede Yerini Almaya Başladı

İlçede farklı lokasyonlara yerleştirilen 100 adet atık elbise kumbarası ile tekstil ürünleri biriktirilecek. Vatandaşların evlerinde atık olarak tuttukları tekstil ürünleri, evsel atıklarla karıştırılmadan giysi tekstil atık kumbaralarına atılacak. Giysi, battaniye, perde, havlu, çarşaf gibi tüm tekstil ürünlerinin atılabileceği kumbaralar, dolduktan sonra atık merkezlerine taşınacak.

Daha önce hayata geçirilen atık pil, bitkisel yağ, ambalaj atıkları, elektronik atıklar cam atıklarına gibi devam eden projelerden sonra kullanılmayan tekstil ürünü atık projesini de hayata geçiren Arnavutköy Belediyesi, çevreci belediye anlayışını sürdürüyor.

kadıoğlu

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Uyarı! Suç teşkil eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tasarım | Enba