Ana Sayfa ARNAVUTKÖY, MANŞET 3 Ocak 2020

Hayat, Geri Dönüşümde

Arnavutköy Belediyesi Kadın Kültür ve Sanat Merkezi kursiyerleri geri dönüştürülebilir atıklara yeniden şekil veriyor.
Sıfır atık, çevreci yaklaşım ve geri döşüm gibi birçok doğacı projede yer alan Arnavutköy Belediyesi, bugüne kadar gerçekleştirdiği çalışmalar ile takdir topluyor. Yaptığı tüm çevirici projeleri vatandaşları da dahil eden Arnavutköy Belediyesi, kadınlara yönelik hizmet veren markalarından bir tanesi olan Kadın Kültür ve Sanat Merkezi’nde, geri dönüşüm ve ahşap boyama kursu düzenliyor.

Bambu Çantalar Satışa Hazırlanıyor

Kadın Kültür ve Sanat Merkezi tarafından düzenlenen geri dönüşüm ve ahşap boyama kursunda cam şişe, eski gazete, karton koli, atık halde olan eşyalar ve birçok plastik eşya maharetli ellerde yeniden şekilleniyor. Ayrıca son zamanların popüler çevreci ürünlerden bir tanesi olan bambu, kursiyerlerin işlemeleri sonucunda çanta, çamaşır sepeti ve takı kutusuna dönüşüyor.

Çay Paketinden, Abiye Çanta

Plastik şişelerden fabrika atıklarına kadar, camdan kâğıda hatta eskimiş kıyafetlerden tutun yıpranmış ayakkabılara kadar birçok eşya Kadın Kültür ve Sanat Merkezi’nde yeniden işleniyor. Geri dönüşülebilir atıklar arasında katalog kağıtları ve çay paketlerinin içinde bulunan folyo kâğıtları kursiyerlerin en gözdeleri arasında yer alıyor. Çay paketlerinin içerisinde bulunan alüminyum folyo kâğıdı kursiyerler tarafından ilmek ilmek işlenerek, şık bir gece kıyafetinin tamamlayıcısı olan cüzdana dönüşüyor. Her gün elimize yeni ürünler almak için aldığımız ürün tanıtım katalogları, Kadın Kültür ve Sanat Merkezi kursiyerlerinin eline geçerek renkli el çantaları haline getiriliyor.

Son olarak Kadın Kültür ve Sanat Merkezi’nde işlenen atık maddeler çok amaçlı eşyalar haline getirildikten sonra aile ekonomisine katkı sunmak için raflarda yerini alıyor.

kadıoğlu

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Uyarı! Suç teşkil eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tasarım | Enba