Ana Sayfa ARNAVUTKÖY, MANŞET 6 Kasım 2019

Huzur Kelimesinin Müziğe Dönüşmüş Hali: Piyano

Arnavutköy Belediyesi Sanat Akademisi’ne kayıt olan vatandaşlar, Piyano kursuna yoğun ilgi gösteriyor.
Yıl boyunca eğitsel, kültürel ve sanatsal faaliyetler yürüten Arnavutköy Belediyesi Sanat Akademisi, geleceğin sanatçılarını yetiştiriyor. Bugüne kadar binlerce öğrenciye; resim, gitar, bağlama, halk oyunları, tiyatro, ebru sanatı, drama, kısa film, temel fotoğrafçılık, ahşap yakma, piyano, keman, kemençe, ney, konservatuara hazırlık ve güzel sanatlara hazırlık kurslarında eğitim veren Sanat Akademisi, birbirinden başarılı gençler yetiştiriyor.

“İnanılmaz yoğunluk var”

Kursa ilginin giderek artığını söyleyen Şan ve Piyano Öğretmeni Sefer Turan: “Görevimi en iyi şekilde yapmak adına idealizmle hareket edip yetenekli gençleri keşfetmek benim daha çok hayatımın merkezinde oldu. Burada inanılmaz bir yoğunluk var. Şu an 50 tane öğrencim var. Geçmişteki öğrencileri de bırakmadan onlara 5’er 10’ar dakika ayırarak ve ödevlerini vererek ilerliyoruz. Yeni öğrencileri de sadece kulağı, ritmi, ezgisel belleği ve ritmik asyön olan çocuklardan seçiyorum. Aynen bir konservatuar sınavındaki gibi. Şu ana kadar bir öğrencimiz konservatuara girdi. 2 tanesi de sanat eğitim fakültesine girdi. Onlar bizim en büyük başarımız. Kendi öz kaynaklarımızla burası kurumsal olarak gelişecek. Ben buradan sayın yetkililere bu anlamda bize verdikleri destek için teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

“Kültür Sanat varsa o, belediyede kalkınma da vardır”

Arnavutköy’e yeni geldiğini ifade eden Fatih Koca, Sanat Akademisiyle nasıl tanıştığını şu sözlerle anlattı: “Geldiğim yerlerde bu kadar sanata karşı bir ilgi yoktu. Açıkçası piyanoyu görünce şaşırdım. Sonrasında akademiye geldim. Akademide beni güzel karşıladılar. Hocamızın direktiflerini uygulayarak ilerde mesleki anlamda müzisyen olma isteğim var. Akademiye bütün genç arkadaşlar gelmeli çünkü akademinin kapısı herkese açık bir yer. Hiç korkmaya gerek yok. Bir minibüse, otobüse binerek çok rahat gelinebilen bir yer. Geldiklerinde muhakkak kendilerinden bir parça bulacaklardır. Muhakkak herkesin bir alanda yeteneği vardır. Tamamen ücretsiz üstelik. Bütün imkânlar sağlanabiliyor. Kültür Sanat varsa o belediyede kalkınma da vardır.”

“Piyanoya başladıktan sonra hayatımda büyük değişiklikler oldu”

İki senedir akademide eğitim aldığını belirten Bahadır Ege: “Piyanoya başlamadan önce kendimi çok iyi hissetmiyordum. Piyanoya başladıktan sonra hayatımda büyük değişiklikler oldu. Sakinleştim. Kişiliğime büyük katkısı oldu. İlk önce piyano ile başladım sonra bateri dersi almaya başladım. Müzik anlamında kendime eklemeler yaptım. Ben ilerde beste yapmak istiyorum. Şu an bestem var ama onu enstrüman öğrenerek bestemde göstermek istiyorum. Bence sanat güzel bir şey. Boş zamanlarınızda yapacağınız en ufak değişiklik bile hayatınıza büyük katkısı olabilir” ifadelerini kullandı.

kadıoğlu

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Uyarı! Suç teşkil eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tasarım | Enba