Ana Sayfa ARNAVUTKÖY, MANŞET 2 Ocak 2020

Kadınlardan Aile Bütçesine Katkı

Arnavutköy Belediyesi Kadın Kültür ve Sanat Merkezi’nin 25 kursundan biri olan Kurdele Nakış Kursu, vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.
El emeği göz nuru olarak nitelendirilin Nakış Kursu, Kadın Kültür ve Sanat Merkezi’nde devam ediyor. Hassas ellerde ilmek ilmek dokunan ipler, kurs hocasının desteği ile bir sanata dönüşüyor. Atılan her bir nakış, işlenen her bir dikiş aile ekonomisine katkı oluyor. Arnavutköylü kadınların ikinci evi haline gelen merkezin en yoğun kurslarından biri olan Nakış Kursu’nda, 33 vatandaş eğitim alıyor. Zaman zaman değişen misafir öğrencilerle beraber kursiyer sayısı 50’ ye çıkıyor. Her gün vatandaşların hizmetinde olan Nakış Kursu, talep doğrultusunda gün boyu açık kalıyor. “Kursumuzdaki öğrencilere istediği her alanda yardımcı oluyoruz” diyen el sanatları hocası Muazzez Güneş: “Kursumuza gelen her öğrenci burada el becerilerini sergiliyorlar. Yaptıkları işlerle aile bütçelerine katkı sağlıyorlar. Çeyizlerinin eksik kalan ürünlerini tamamlıyorlar. Şuan kayıtlı 33 öğrencimiz var. Misafir öğrencilerimizle sayımız elliyi buluyor. Kursiyerlerimiz sabah 10:15’te buruya geliyor ve 16:30’da kursumuzdan ayrılıyor. Çocuğu olan kursiyerlerimiz var. Tabi ki bu kursiyerlerimize ayrıcalık tanıyoruz. Çocuklarını okuldan alıp okula bırakıyorlar” ifadelerini kullandı.

“Onlar mutlu, biz de mutluyuz”
Nakış işlemenin serüvenine de değinen Güneş: “ Kursiyerlerimiz öncelikle evlerinde bulunan parça kumaşları getiriyorlar. Kursiyerlerimize bu konuda çok masraf yaptırmıyoruz. Daha sonra kursiyerlerimiz örnek bezler getiriyor, bunlar üzerinde çalışıyoruz. Örnek bezle çalışmalar yapıldıktan sonra kursiyerlerimiz özgün çalışmalarına geçiyor. Ayrıca kursiyerlerimizin malzeme tedariki için belirli günlerde Eminönü’ne gidiyoruz. Nereden daha kaliteli ve daha ucuz malzeme alırız, onlara bakıyoruz. Son olarak hayata geçen ürünlerimiz stantlarda yer alarak, kursiyerlerimizin bütçesine katkı olarak dönüyor. Onlar mutlu oluyor biz de mutlu oluyoruz” şeklinde konuştu.

kadıoğlu

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Uyarı! Suç teşkil eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tasarım | Enba