Ana Sayfa ARNAVUTKÖY, MANŞET, SİYASET 11 Eylül 2013

Karan’dan net cevap: “Siyasette yokum”

Haraççı eski Belediye Başkanı Metin Karan, yaklaşan yerel seçimler öncesi HaberAktivite’ye önemli değerlendirmelerde bulundu. 
15 yıl Haraççı Belediye Başkanlığı yapan Karan, yaklaşan yerel seçimler öncesi kendisinin yeniden siyasete dönüş dedikodularına cevap verdi. Artık siyaset yapmayacağını söyleyen Karan, herhangi bir siyasi parti ile görüşmeler yapmadığını ifade ederek; “Ben 15 yıl başkanlık yaptım. Bu onur bizlere yeter. Önümüzdeki dönemde de siyaset düşünmüyorum. Ancak, Metin Karan’sız bir siyaset de düşünülemez” dedi.

Siyasette yokum ancak Karansız siyaset düşünülemez sözü ile de kafa karıştıran Karan, devasa projelerde tüm dikkatleri üzerine çeken Arnavutköy’ile ilgili de konuştu.

“Projeler arasında Arnavutköy’lü yok olmasın”
Arnavutköy’ün, Kanalistanbul ve Havaalanı projeleri ile sermaye gruplarının yönünü ve gücünü çevirdiği bir ilçe konumunda olduğunu söyleyen Karan; “Bölgede siyaset yapan ve yapacak olan arkadaşlar hızla gelişip değişen Arnavutköy’de halkın mağdur edilmemesi içinçalışması gerekiyor. Arnavutköy’de onlarca yıldır yaşayan ve artık kendilerini Arnavutköy’lü olarak hisseden vatandaşlarımızın haklarının korunması gerekmektedir. Bunca proje arasında bu insanların talepleri ve ihtiyaçları görmezden gelinmemelidir” dedi.

“Emlakçı – Siyasetçi muhalefet yapamaz”
Bölgede herkesin gayrimenkul danışmanlığı yaptığına dikkat çeken Karan, Arnavutköy’deki muhalefetin yetersiz oluşunda emlak sektörünün etkisi olduğunu ifade ederek; “Arnavutköy Belediye Meclisi de ciddi projeler üretemediler. İktidarı denetleyebilecek ve çalışmasını sağlayabilecek bir muhalefet ne yazık ki yok. Siyasi gücü varken emlak işi yaparak kendi rantı uğruna muhalefet yapmaktan uzak duran ilçe başkanları var. Dolayısıyla koltuklarını da boşu boşuna meşgul ediyorlar” dedi.

Haberaktivite Gazetesi / Taylan Ergün

 

kadıoğlu

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Uyarı! Suç teşkil eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tasarım | Enba