Ana Sayfa ARNAVUTKÖY, MANŞET 2 Ekim 2018

Kayabaşı Selanikliler Derneği Geleneği Bozmadı

Başakşehir’e bağlı Kayabaşı Mahallesi’nde bulunan Selanikliler Derneği tarafından geleneksel hale getirilen ‘aşure günü’ etkinliğinin bu yıl 9’ncusu yapıldı. Geçtiğimiz hafta Pazar günü düzenlenen etkinlikte 2 bin kişiye aşure dağıtıldı.

Kayabaşı Selanikliler Derneği’nin düzenlediği 9’ncu geleneksel ‘aşure günü’ etkinliği Kayabaşı Meydanında gerçekleşti. Etkinliğe, Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, Başakşehir İlçe Emniyet Müdürü Eren Öztürk, Ak Parti İlçe Başkanı Sebahatdin Kayas, Kayabaşı Mahalle Muhtarı Doğan Azat, Selanikliler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Cavit Kurt, STK temsilcileri ve mahalle sakinleri katıldı.

Kayabaşılı kadınlardan tarafından titizlikle hazırlanan aşure, Kayabaşı imamı Mehmet Bingöl’ün okuduğu Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından davetlilere ikram edildi. Etkinlikte konuşan Kayabaşı Selanikliler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Cavit Kurt bereket, bolluk ve paylaşma ayı olan Muharrem ayının birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularına katkı sağladığını söyledi.

İnsanlık tarihinin karanlık olaylarından biri olan Kerbela’nın acılarını yüreklerinde hissettiklerini belirten Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu,”Cenab-ı Allah bu acıları bir daha kimseye yaşatmasın. Dualarımız barış için dostluk için insanlık için olsun. Ellerimiz havaya kalktığında sevgi ve dostluk ile bitsin dualarımız. Kayabaşı Meydanı’nda kurulan bu aşure kazanlarının bir dostluk aşı, sevgi aşı ve kardeşlik aşı olmasını temenni ediyorum. Cenab-ı Allah birliğimizi ve beraberliğimizi bozmasın” diye konuştu.

kadıoğlu

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Uyarı! Suç teşkil eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tasarım | Enba