Ana Sayfa ARNAVUTKÖY, MANŞET 28 Mart 2021

Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu Hadımköy’de İncelemelerde Bulundu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genel Başkan Yardımcıları Seyit Torun, Onursal Adıgüzel, Yüksel Taşkın ile CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ve İstanbul milletvekilleri, CHP Arnavutköy İlçe Başkanı Özlem Kutbay, İYİ Parti Arnavutköy İlçe Başkanı Tuncay Aktürk, Çatalca İlçe Başkanı Mehmet Çoban ile birlikte İstanbul’da bir dizi etkinliğe katıldı.

Kılıçdaroğlu, gezilerini, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan Ekrem İmamoğlu’nun rehberliğinde gerçekleştirdi.

Kılıçdaroğlu’nun kentteki ilk durağı, İBB iştiraki İSTON A.Ş.’nin Hadımköy’deki ödüllü tesisleri oldu. Kılıçdaroğlu ve beraberindeki heyete, ilk olarak İSTON A.Ş. Genel Müdürü Ziya Gökmen Togay, tesisler ve imal edilen ürünlerle ilgili sunum yaptı. Sunumun ardından tesislerde incelemelerde bulunan Kılıçdaroğlu, İmamoğlu ve Togay tarafından bilgilendirildi. Çalışanlarla sohbet eden Kılıçdaroğlu, Kaftancıoğlu ve İmamoğlu, işçilerle anı fotoğrafları çektirdi. Tesislerde sergilenen kent mobilyalarını deneyimleyen üçlü, yeni tip halk ekmek büfelerini de yakından inceledi.

Halk ekmek sorusunda sözü İmamoğlu’na verdi
Kılıçdaroğlu, Kaftancıoğlu ve İmamoğlu’nun Hadımköy’deki ikinci adresi, İBB’nin aynı kapsamdaki 4’ncü tesisi olacak Halk Ekmek fabrikası şantiyesi oldu. Halk Ekmek A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanvekili Özgen Nama’dan inşaat süreciyle ve tesisle ilgili sunum alan Kılıçdaroğlu, şantiyede gerçekleştirilen beton döküm işlemini başlattı. Gazeteciler şantiye gezisinde Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu’na, “Neden bu fabrikaya ihtiyaç var” sorusunu yöneltti. Kılıçdaroğlu, soruyu yanıtlaması için sözü İmamoğlu’na verdi. “Bu fabrika, daha önceden planlanmış bir fabrika” diyen İmamoğlu, soruyu şöyle yanıtladı: “Bizim üç noktada faaliyetimiz var. Ama özellikle artan ihtiyaçlarla, İstanbul, özellikle şu son dönemde yaşadığı yoksullukla beraber, ekmek üretimine ihtiyaç duyuyor. Bunu artırmak için imalata hız verdik. İnşallah sene sonu bitirip, 2022’nin yılbaşından itibaren, Ocak – Şubat’tan itibaren İstanbullulara da buradan ekmek üretimine başlamış olacağız. 1 liraya ekmek satılıyor Halk Ekmek tarafından; doğrudur. Neredeyse iki katından daha fazlaya fırınlarda satılıyor. Fırınların da maliyetlerle uğraştığını biliyoruz. Maliyetinin; unun, buğdayın, mayanın ne kadar arttığını da biliyoruz. Onların da Allah yardımcısı olsun. Bizim bugün, yoksulluğa karşı mücadele verme zorunluluğumuz var. Çünkü biz, halka dönük hizmet üretme zorunluluğunda olan bir belediyeyiz. Bu bakış açısıyla tesisleri yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Bizim ürettiğimiz ekmek, İstanbul’daki ekmek üretiminin en fazla 7-8’ini bulacak. Bahsedildiği gibi fırıncının ekmeği ile işimiz yok. Bizim işimiz, İstanbulluya, ihtiyaç duyduğu noktada ucuz ekmeği ulaştırmaktır. İstanbul’da, 1 liraya ekmeğe ihtiyaç duyulmadığı günleri inşallah yaşarız.”

Kılıçdaroğlu, “Ekrem başkan, elinden gelen çabayı gösteriyor”
Kılıçdaroğlu da “En büyük arzumuz o zaten” diyerek, soruya, “Belediye başkanımız, ekip arkadaşlarıyla beraber İstanbullulara hizmet veriyor. Her İstanbullunun evine helal ekmek girmeli. Bunun mücadelesini veriyor. ‘Hiçbir evde çocuk yatağa aç girmesin’ diye defalarca ifade ettik. Bu görevi üstlenecek de o kentin belediye başkanı. Ekrem Başkan da bu konuda elinden gelen tüm çabayı gösteriyor. Kendisinin de ifade ettiği gibi, amaç onlarla bir rekabet içerisine gitmek değil. Onlar da esnaf, onlar da kazansın; ancak halk da kazansın. Ucuz ekmeğe ihtiyaç var. Hayat çok pahalı. Özellikle yoksulluk envanteri de yapıyor belediye başkanlarımız. Yoksulların ağırlıklı olarak bulunduğu yer, İstanbul. 1 milyonun üstünde yoksul hane var. O hanelere ekmek girmesi lazım. Ucuz ekmek almaları lazım. Görevini yapıyor. Görevinde başarılı. Hepinizin huzurunda Sayın Başkanımıza yürekten teşekkür ediyorum” yanıtını verdi.

kadıoğlu

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Uyarı! Suç teşkil eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tasarım | Enba