Ana Sayfa ARNAVUTKÖY, MANŞET 29 Eylül 2013

Kurban Yaklaştı Hacımaşlı’da Hırsızlık Çoğaldı

İstanbul Arnavutköy ilçesine bağlı Hacımaşlı Köyü’nde son bir ayda üst üste yaşanan hayvan hırsızlığı köylülere silah kuşandırttı. Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi işbaşı yapan hayvan hırsızları Hacımaşlılara kabus dolu günler yaşatıyor.

Köylülerin en büyük geçim kaynağı olan hayvanların hırsızlar tarafından çalınması sonucu silahlarını kuşanan köylüler her gece köyde devriye gezerek köyü hırsızlardan korumaya çalışıyor.

Hırsızlığa karşı av tüfekli devriyeler
Son bir ayda 45 küçükbaş hayvanın çalındığı Hacımaşlı Köyü’nde köylüler oldukça tedirgin. Ciddi bir emniyet zafiyetinin yaşandığını ifade eden köylüler, “Arnavutköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri köyümüzde ne yazık ki yeterli düzeyde emniyeti sağlayamıyor. Devriye noktasında eksiklikler var. İlçe Merkezine sadece 6 kilometre uzaklıkta olmamıza rağmen ne yazık ki her hırsızlık ihbarından ancak 4 saat sonra köyümüze polisler gelebiliyorlar. Bizler de çareyi kendi köylülerimizle silah kuşanmakta bulduk” dediler.
Her gece sırayla 4 kişinin devriye gezdiği Hacımaşlı’da, devriye gezen av tüfekli gençlerin en büyük endişesi ise karşılaştıkları hırsıza ne yapacaklarını bilemiyor olmaları. Hacımaşlı Köyü Muhtarı Hayri Pekçetin ise her gece devriye nöbetindeki köy gençlerini ziyaret ederek asayiş hakkında bilgi alıyor. Eskiden herkesin kapısının ardına kadar açık olduğunu söyleyen muhtar Pekçetin, şimdilerde ise ardarda yaşanan hırsızlık olaylarıyla köylülerin artık geceleri uyurken tedirgin olduklarını ifade etti.

kadıoğlu

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Uyarı! Suç teşkil eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tasarım | Enba