Ana Sayfa ARNAVUTKÖY, MANŞET, SİYASET 13 Aralık 2014

MHP Arnavutköy’de Yeniden Yüksel Emir Dönemi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Arnavutköy İlçe Başkanlığı 3. olağan kongresini gerçekleştirdi. Kongre’de Yüksel Emir yeniden MHP Arnavutköy İlçe Başkanı seçildi.

TBMM Başkanvekili MHP İstanbul Milletvekili Meral Akşener’in de katılarak Divan Başkanlığı’nı üstlendiği kongrede 3 aday yarıştı. Akşener’in yanı sıra kongreye Karabük Ovacık Belediye Başkanı Mustafa Dursun ile MHP İstanbul İl Başkan yardımcıları, Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda MHP’li katıldı.
mhp kongre (3)
Arnavutköy Kültür Merkezinde gerçekleşen kongre şölen havasında geçti. Kongre de 318 delege oy kullanırken Yüksel Emir 272, Necmettin Temiz 25, Adem Şeker 21 oy aldı. Kongre öncesi Meral Akşener, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin mesajını okuyarak partililere birlik ve beraberlik vurgusu yaptı.
mhp kongre (6)

“İhanet içinde olanlar bir gün hesap verecek”
Kongrede alfabetik sıraya göre söz alan ilçe başkan adayları yaptıkları konuşmalarda zaman zaman birbirlerini hedef alan konuşmalar yaptılar. İlk konuşmayı ise Adem Şeker yaptı. Konuşmasında Arnavutköy’de MHP adına ihanet içerisinde olan bazı isimler olduğunu söyleyen Şeker, delegelerden kendisi için oy istedi.
mhp kongre (1)

“Biz parayı Yüksel Emir’in başarısı için harcadık”
Daha sonra bir konuşma yapan başkan adayı Necmettin Temiz uzun yıllar boyunca Arnavutköy’de Milliyetçi Hareket Partisi’nin başarısı için çalıştığını söyledi. Necmettin Temiz, ilçe başkanlığı görevine atamayla gelen Yüksel Emir’in döneminde kendileri ile ilgili yapılan birtakım suçlamalar olduğunu ifade ederek, parti paralarının nerelerde harcandığının sürekli sorgulanarak kendilerinin zan altında bırakılarak küstürülmeye çalışıldıklarını söyledi. Parti paralarını Yüksel Emir’in Belediye Başkanı olması için 2014 yerel seçimlerinde harcandığını söyleyen Temiz, “Bizi birtakım hesaplar sonucu partimizden koparmaya çalışanlar emellerine ulaşamayacaklardır” dedi.
mhp kongre (5)

“Bu ve benzeri konuşmalar davamıza ne yazık ki zarar verir”
Konuşmasında ülke gündemine değinen Emir, iktidar partisinin yolsuzlukların üzerini örtmek adına son dönemlerde suni gündemler yarattığını söyledi. Suni gündemlerde de MHP’yi hedef aldıklarını belirten Emir, kimsenin MHP üzerinden gündem değiştirme çabası içerisinde olmaması gerektiğini söyledi. Kongredeki rakiplerinin kendisini hedef alan sözlerine de değinen Emir, parti içerisindeki hiç kimsenin ihanet içerisinde olmadığını söyleyerek; “Kim ki bu kutsal davaya ihanet etmişse namussuzdur. Bu ve benzeri konuşmalar davamıza ne yazık ki zarar verir. Bizler Arnavutköy’de partimizi iktidara getireceğiz ve buna inancımız tamdır. gün birlik günüdür. Kenetlenerek bu dava uğruna çalışmalıyız” dedi.

2009 seçimlerinde Belediye Meclis Üyeliğine seçildiği dönemde 3 meclis üyesi ile Arnavutköy’ün geleceği için canla başla çalışarak, muhalefet ettiklerini söyleyen Emir, “Biz 3 meclis üyesi ile mücadele ettiğimiz o meclise sizlerin oyları ile gittik. Sizleri ve Arnavutköylüleri en iyi şekilde temsil etmek için davamızın gerektirdiği gibi davrandık” dedi.
Kongre de Yüksel Emir 272 oy alarak yeniden ilçe başkanı seçildi. Kongre de 318 delege oy kullanırken Yüksel Emir 272, Necmettin Temiz 25, Adem Şeker 21 oy aldı.
mhp kongre (4)

Yüksel Emir Kimdir?
1965 yılında Hadımköy’de doğdu. İlkokulu Hadımköy’de tamamladı. Sırasıyla Sarıyer Ortaokulu, Büyükçekmece Lisesi’ni tamamladı. Elazığ polis okulundan mezun olarak Emniyet Genel Müdürlüğü’nde çalışmaya başladı. Anadolu Üniversitesi’nde lisans eğitimini tamamladı. Emekli olduktan sonra Arnavutköy Belediye Meclis Üyesi olarak 2009 Yerel Seçimleri’nde siyasete başladı. 2009-2014 yılları arasında Arnavutköy Belediye Meclis Üyeliği görevini yaptı. 2014 Yerel Seçimleri’nde MHP İstanbul Arnavutköy Belediye Başkan Adayı oldu. Emir, yerel seçimlerin ardından MHP Arnavutköy İlçe Başkanı olarak atandı. Yüksel Emir 13 Aralık 2014 tarihinde yapılan kongrede güven tazeleyerek yeniden İlçe Başkanı seçildi. Evli ve iki çocuk babasıdır.

 

Yüksel Emir Başkanlığında yönetim listesi şöyle:

 

  1. Ferit Fidan
  2. Sülviye Oktay
  3. Hikmet Daş
  4. Reis Çelik
  5. Erkan Sünnetçioğlu
  6. Yaşar Tepe
  7. Mahil Yiğit
  8. Murat Öztürk
  9. Taşkın Özdemir
  10. Eşref Karaduman
  11. İsmet Güden
  12. Orhan Şahin
  13. Uğur Çaylak
  14. Abdullah Parlakcı
  15. Hüsnü Ünalan
  16. Oğuz Ahmet Albay
  17. Özkan Kaya
  18. Mehmet Hatip
  19. Selahattin Yiğit
  20. Şeref Can
  21. Mustafa Yalçın
  22. Ümit Yiğitbilek
  23. Halit Şenel
  24. Sinan Gök
  25. İlhan Yavaş
  26. Abdulkerim Güney
  27. Nilgün Top
  28. Orhan Aykaç
  29. İbrahim Demirci
  30. Erol Altun
  31. Murat Çilingir
  32. Ahmet Tekin
  33. Kaan Dursun
  34. Esra Erdağ
  35. Koray Özer
  36. Yaşar Yavuz
  37. Dündar Üstün
  38. Osman Onur

 

İl Delegeleri (Asil)

  1. Yüksel Emir
  2. Ahmet Uzun
  3. Yunus Navruz
  4. İsmet Güden
  5. Ferit Fidan
  6. Hikmet Daş
  7. Mahil Yiğit
  8. Temel Bedir

 

İl Delegeleri (Yedek)

  1. Şeref Can
  2. Hüsnü Ünalan
  3. Mustafa Yalçın
  4. Uğur Çaylak
  5. İlhan Yavaş
  6. Dündar Üstün
  7. Sinan Gök
  8. Ümit Yiğitbilek

 

 

Arif Sapmaz / Arnavutkoyhaberleri.com

kadıoğlu

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Uyarı! Suç teşkil eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tasarım | Enba