Ana Sayfa ARNAVUTKÖY, GENEL, MANŞET 3 Ocak 2022

Öztürk: Sorunları doğru bir şekilde yansıtmamız gerekiyor

arnavutkoyhaberleri

8 Ocak’ta İstanbul’da gerçekleşecek Roman buluşmasında Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşecek olan dernek başkanları fikir alışverişinde bulundu.

Avcılar Belediyesi Firuzköy Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşen toplantının ev sahipliğini Marmara Bölgesi Roman Dernekleri Federasyonu yaptı. Toplantıya, CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, Avcılar Belediyesi Başkanvekili Tuncay Gündüz, Marmara Bölgesi Roman Dernekleri Federasyon Başkanı Sinan Karaca Öztürk, İstanbul’da ki dernek ve federasyon başkanları katıldı.

“Herkes kendi mahallesindeki yaşanan sıkıntıları açık bir şekilde anlatmalı”
Marmara Bölgesi Roman Dernekleri Federasyon Başkanı Sinan Karaca Öztürk, “8 Ocak’ta yapılacak toplantı da neler konuşulacağını kararlaştırmak için burada toplandık. Burada herkes kendi mahallesindeki yaşanan sıkıntıları açık bir şekilde anlatmalı. Sıkıntıları anlatırken çözüm önerilerinizi de anlatmalısınız. Yaşadığımız şartlardan dolayı en kolay olanı şikayeti dile getirmek ama şikayeti nasıl çözeceğimizi başkalarına değil o sorunu biliyorsak çözümünü de bilmek zorundayız. Onun için sizlerden bu şikayetlerin dışında çözüm noktasında da önerilerinizi bekliyoruz. Biz bu toplantıyı yapma olayını da kendi inisiyatifimiz olarak aldık. Çünkü ayın sekizinde oraya gidildiğinde eminim ki herkesin kendi mahallesinde birçok sıkıntısı var ve herkes bu sıkıntıları anlatmaya çalışacak. Biz Ankara’ya Genel Başkanımız ile görüşmeye gittiğimizde genelde şunu yapıyoruz. Otuz kişi gidiyoruz ama üç kişi konuşuyoruz. Çünkü neden? O konuları burada tartışıp konuya hakim olan kişi anlatmalı. Çiçekçilerle ilgili bir şey anlatılacaksa ben anlatamam ben çiçekçi değilim. Ben hangi meslekle ilgileniyorsam onu anlatmalıyım. İstanbul’daki bir milyon civarında yaşayan insanın sorunlarını orada dile getirebilecek yüz kişi yada yüz elli kişi topluluk olacak. Bu topluluğun İstanbul’da yaşayan bir milyon civarındaki insanı temsil edecek kapasite de olması gerekiyor. Sorunları orada doğru bir şekilde yansıtmamız gerekiyor. Onun için buğun buradayız” diye konuştu.

“Mücadelemize kadınlar mutlaka olmalı, başarılı olmamız için”
CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu ise konuşmasında, “Mahallelerimizde açık söyleyeyim iki tane devrime ihtiyacımız var. Fakirlikten ve çaresizlikten kurtulmamız için. İki tane devrim yapacağız. Birincisi kadın devrimi, bu sürece kadınları katacağız. Bu sürece kadınları katmazsak olmaz. Genel başkanımız bunu çok önemsiyor. Bizim bu derdimiz de bu mücadelemize kadınlar mutlaka olmalı, başarılı olmamız için. Birincisi kadın devrimi, ikincisi de fikir devrimi arkadaşlar. Fikir devrimi yapın mahallelerinizde ne demek bu? Düşünün arkadaşlar her biriniz evlerinize gittiğinizde bir kısmınız işsiz, bir kısmınız elektriğini, suyunu ödeyemiyor. Yarın çocuklarına ne alacağını düşünen insanlarız. Mahallelerimizde dertten başka ne var. Onun için fikir devrimi yapın düşünün arkadaşlar. İnsanları bilinçlendirin bu konuda. Birlikte birbirimize destek olacak şekilde hareket etmek. Fikir devrimimden kastım bu. Bize en çok kucak açan, bizi sahiplenen, bizimle beraber gecesini gündüzüne katan partimizle Cumhuriyet Halk Partisi’yle bu fikir devrimini ilerletmeliyiz. Genel başkanımız nereye gidiyorsa artık Romanlarla bir araya geliyor. Önümüzdeki hafta buradayız ondan sonra Zonguldak’tayız. Nereye gidiyorsak Romanlarla bir araya geleceğiz” dedi.

Haber: Zafer Kara

kadıoğlu

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Uyarı! Suç teşkil eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tasarım | Enba