Ana Sayfa ARNAVUTKÖY, MANŞET 25 Nisan 2019

Pazar Yerleri Taşınıyor

Arnavutköy’deki bazı Pazar yerlerinin değişmesine yönelik karar Arnavutköy Belediye Meclisi’nden geçti.

Vurgu Gazetesi’nin “Mahallelinin Pazar İsyanı” başlığı ile gündeme getirdiği semt pazarlarındaki sorunları çözmek adına Arnavutköy Belediyesi adım atarak Pazar yerlerini değiştiriyor. Açık alanlarda ve sokak aralarında bulunan bazı Pazar yerleri, ilçede bulunan kapalı Pazar alanlarına taşınıyor.

Yeni Pazar yerlerinin kurulması görüşüldü

Arnavutköy Belediye Meclisi’nin Nisan ayı toplantısının ikinci birleşiminde alınan karara göre Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Ürgüp Sokak, Erdemir Sokak ve Namzet Sokak üzerinde kurulan (Jandarma Karakol Komutanlığı’nın üst tarafındaki Pazar pazarı alanı) Pazar yeri eski Hasan Doğan Stadı’nın bulunduğu 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’ndaki kapalı alana taşınacak. Yeni Pazar yerlerinin de kurulmasına dair görüşmelerin yapıldığı toplantıda Hadımköy Doğukent Sokak üzerinde kurulan Pazar yerinin Cahit Sıtkı Tarancı Caddesi’ndeki kapalı alana taşınması; Anadolu Mahallesi Kader Sokak ve Amber Sokak üzerinde kurulan Pazar yerinin Eski Edirne Asfaltı Caddesi üzerindeki 1403-1405 nolu kapalı alandaki adreslere taşınması (Avlu34 AVM altına); İslambey Mahallesi Güngörmüş Sokak’ta kurulan Pazar yerinin Kalyon Sokağa taşınması; Deliklikaya Sırat Sokakta kurulan Pazar yerinin Cuma Sokak üzerine taşınması; Adnan Menderes Mahallesi Egemen Caddesi üzerinde kurulan Pazar yerinin ise Aydıntuğ sokağa taşınmasına karar verildi. Ayrıca toplantıda Haraççı Mahallesi Hazal sokak üzerinde de yeni bir Pazar yeri kurulması kararlaştırıldı.

Örs: Pazarcı esnafının hakkının korunması yönünde hassasiyet gösterilsin

Toplantıda söz alan İyi Parti Meclis üyesi Ayhan Örs, Pazar yerlerinin taşınması esnasında pazarcı esnafının haklarının korunması ve Pazar tezgahlarının fiyatlandırmalarında da yine pazarcı esnafının hakkının korunması yönünde hassasiyet gösterilmesini istediklerini söyledi.

Arnavutköy merkezdeki kapalı Pazar yerine taşınma işlemlerinin kısa sürede tamamlanacağını söyleyen Turgut Baran ise, taşınma işlemlerinin bitirilmesi ile birlikte Pazar alanlarının daha modern bir yapıya kavuşacağını söyledi.

kadıoğlu

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Uyarı! Suç teşkil eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tasarım | Enba