Ana Sayfa ARNAVUTKÖY, MANŞET 14 Aralık 2014

RUBADER’in Yeni Başkanı Mustafa Vural Oldu

Arnavutköy Rumeli ve Balkan Türkleri Derneği (RUBADER) 1. olağanüstü kongresini gerçekleştirdi. Yoğun katılımın yaşandığı kongrede tek aday olan Mustafa Vural başkan seçildi.

 

Arnavutköy Rumeli ve Balkan Türkleri Dernek binasında gerçekleşen kongreye Ak Parti Arnavutköy İlçe Başkanı Ercan Üner, Ak Parti Arnavutköy Belediyesi Meclis Üyesi Sibğetullah Şahin ve İbrahim Üzüm, CHP Arnavutköy İlçe Başkanı Nazım Asan, yerel seçimlerde CHP Belediye Başkan Adayı olan Ruhi Tuncel, MHP Arnavutköy İlçe Başkanlığı yöneticileri, MHP Arnavutköy Belediyesi Meclis Üyesi Recai Koç, MHP Arnavutköy Belediyesi Eski Meclis Üyesi Birol Kayım, Horasanlılar Dernek Başkanı Ali Akar, Merkez Mahallesi Muhtarı İrfan Yıldırım ve dernek üyeleri katıldı.
rubader (1)

“Elimizden gelen desteği sağlamalıyız”
Kongre’de bir konuşma yapan Arnavutköy Rumeli ve Balkan Türkleri Derneği Başkanı Mülayim Topal görevini gönül rahatlığıyla devrettiğini belirterek, “Derneğimizi büyük zorluklarla bugüne getirdik. Ancak şimdi genç kardeşlerimiz var artık. Genç kardeşlerimiz derneğe sahip çıkıyorlar ve bu da bizi oldukça mutlu ediyor. Artık bu bayrağı onlar taşıyacak. Mustafa kardeşimiz uzun zamandır derneğimiz adına aktif çalışmalarda bulunuyor ve bu çalışmalarda da derneğimiz adına güzel işler yaptı. Bundan böyle de bu çalışmalarını arttıracağına inanıyorum. Ancak bu görevi sadece dernek yönetimine yüklemek doğru değil. Maddi manevi onların yanında olmalıyız ve elimizden gelen desteği sağlamalıyız. Derneğimiz her kese açık, her kes konuşabilir. Bu dernek hiçbir siyasi partinin ne ön bahçesi ne arka bahçesi olmadı, olmayacaktır. Kim bize yakın olursa bizde onlara o kadar yakın olacağız” dedi. Faaliyet raporları hakkında söz almayan hemşerilerine de sitem eden Topal, “Konuşan Balkan Türkleri, konuşan Rumeli istiyorum, konuşan bir Arnavutköy istiyorum” diye konuştu.
rubader (7)

“Sosyal projelere ağırlık vereceğiz” 
Dernek üyelerine teşekkür ederek konuşmasına başlayan RUBADER Başkan adayı Mustafa Vural projelerinden bahsederek, “Öncelikle Mülayim başkanımıza derneğimize yapmış olduğu çalışmalardan ve hizmetlerden dolayı çok teşekkür ediyorum. Balkan Türkleri’nin yoğunlukta olduğu mahallelerimizde temsilcilik kurmayı hedefliyoruz. Aynı zamanda yönetim kuruluyla beraber 6 adet komisyon oluşturmak. Bu komisyonların içinde Gençlik komisyonu, Kadın komisyonu, Emekli Komisyonu, İşçi komisyonu, Memur komisyonu ve üniversiteler adı altında 6 adet komisyon kurarak görev ve yetki vererek insanlara daha çok temas kuracağız. Herkesin taşın altına elini koymasını sağlayacağız. Geniş bir yönetim oluşturarak Arnavutköy için neler yapabiliriz, sosyal politikalarda bizim ne kadar katkımız olabilir diye biz bunlara kafa yoracağız” diyerek sosyal projelere ağırlık vereceklerini ifade etti.
rubader (6)

“Arnavutköyün, Arnavutköy olmasında temeli oluşturan Balkan Türkleri’dir”
CHP Arnavutköy İlçe Başkanı Nazım Asan ise konuşmasında,”Arnavutköy yeni oluşan bir ilçe ve Arnavutköylü olma bilinci henüz yerleşmemiş. Arnavutköylü gibi davranmak birbirine sahip çıkmak Arnavutköy kültürünü geliştirme konusunda henüz çok gerisindeyiz. Arnavutköylü olma bilincini geliştirmemiz gerekiyor. Bu konuda hepimize çok büyük görevler düşüyor. Ama bu konu da birinci derecede görevli olanların Balkan Türkleri olduğunu düşünüyorum. Çünkü Arnavutköy’ün kuruluşunda ve Arnavutköyün, Arnavutköy olmasında en büyük emeği geçen temeli oluşturan Balkan Türkleri’dir” dedi.
rubader (2)

“İnsanımızın değişimi arazimizin fiziki yapısı kadar hızlı olmuyor” 
Daha sonra bir konuşma yapan Ak Parti Arnavutköy İlçe Başkanı Ercan Üner, “Kongreniz hayırlı olsun. Rumeli ve Balkan Türkleri Derneği Arnavutköy’de ki en aktif derneklerimizden biri. Mustafa kardeşimizin bu görevi layıkıyla yapacağına inanıyorum. 11 yıldır şunu gördüm siyasette toplum değişmiyor. Araziyi fiziken değiştirebiliyorsunuz. Arnavutköy 10 yıl önceki Arnavutköy değil. 10 yıl sonraki Arnavutköy bugünkü Arnavutköy olmayacaktır ama insanımızın değişimi arazimizin fiziki yapısı kadar hızlı olmuyor. Aslında ortak akıl olarak Cumhuriyet Halk Partimizin ilçe başkanının söylediği gibi bende gittiğim her dernekte söylüyorum burada da mutlaka söyleyeceğim. Yeni bir Arnavutköy kültürü oluşturmaya ihtiyacımız var. Bunu yapmak zorundayız. Çünkü Arnavutköy’de birlikte yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.
rubader (3)

Program da daha sonra Ak Parti Arnavutköy Belediyesi Meclis Üyesi Sibğetullah Şahin, MHP Arnavutköy İlçe Yöneticisi Ferit Fidan ve Horasanlılar Dernek Başkanı Ali Akar konuşma yaptı.
rubader (5)

Kongrede tek aday olan Mustafa Vural başkan seçildi. Mustafa Vural oylama sonrası bir teşekkür konuşması yaparak dernek üyelerine teşekkür etti.
rubader (4)
 
rumeli

Arif Sapmaz / Arnavutkoyhaberleri.com

kadıoğlu

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Uyarı! Suç teşkil eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

BİSİKLETLİLER 5. KEZ YOLLARDA

BİSİKLETLİLER 5. KEZ YOLLARDA

Tasarım | Enba