Ana Sayfa GENEL, MANŞET 3 Ekim 2017

Dr. Abdullah Sevim Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı seçildi

Saadet Partisi İstanbul 6. Olağan Kongresi, Kadıköy Bostancı Gösteri Merkezi’nde icra edildi. Geniş bir katılımla gerçekleşen kongrede, Dr. Abdullah Sevim Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı seçildi.

Programda konuşan Saadet Lideri Temel Karamollaoğlu, “İstanbul’un Milli Görüş’e ihtiyacı var. İstanbul, bugün Milli Görüş’e hasrettir. Ranta kurban edilen bu şehri kurtarmak zorundayız. İstanbul kimliğini kaybediyor. Şehirlerimiz, ruhlarımız kimliksizleşiyor. Bu gidişata sessiz kalamayız” dedi.

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı’nın 6. Olağan Kongresi, Bostancı Gösteri Merkezi’nde yoğun bir katılımla gerçekleşti. Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Dr. Abdullah Sevim’in tek aday olduğu kongreye, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Yasin Hatiboğlu, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcıları İsmail Hakkı Akkiraz, Mesut Doğan, Atik Ağdağ, Hasan Bitmez, Milli Gazete ve TV5 Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Kurdaş, Anadolu Gençlik Derneği İstanbul Şube Başkanı Ali Uğur Bulut, İKEV Genel Sekreteri Mustafa Hasan Öz, YENİAD Genel Başkanı Selman Esmerer ve İslam dünyasından çok sayıda misafir yanı sıra çok sayıda partili katıldı. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu kongrede yaptığı konuşmada, İstanbul’un Milli Görüş belediyeciliğine hasret kaldığını yineledi. Karamollaoğlu, dış politikadan ekonomiye, siyasetten adalete birçok konu hakkında açıklamalarda bulundu. Karamollaoğlu, “Türkiye’nin ve İslam âleminin kalbi İstanbul’da atıyor. İstanbul gözbebeğimiz. Burada yapılan işler, hep büyük yankılar meydana getiriyor” diyerek İstanbul’un önemine vurgu yaptı.

İSTANBUL, RANT BELEDİYESİNE DÖNDÜ
“İstanbul Milli Görüş’e muhtaçtır” diyen Karamollaoğlu, “1993 yılında böyleydi ve Milli Görüş geldi. Çöplükten geçilmiyordu, alt yapı zayıftı. Bütün belediyelerimiz İstanbul Büyükşehir Belediyesi gibi çalıştı ve düzeltildi. Fakat İstanbul şu an rant belediyesine döndü. Biz buna razı değiliz ve hesabını sormak mecburiyetindeyiz. İktidar olmak zorundayız. İktidar da belediyeler de Milli Görüş’e kavuşacak. Çok değil 1,5 sene sonra belediye başkanına kavuşacak ve bu başkan Milli Görüş şuurunu taşıyan biri olacak. Yeni yönetimin çok büyük hizmetlere imza atacağına inanıyorum. İstanbul’u konuşurken Türkiye’yi konuşuyoruz. Dönem dönem İstanbul’da yaşadım, az çok tanıyorum. 10 sene önce bir sebeple Moskova’ya gittim. TOKİ orada da var. Ya biz onları taklit ediyoruz ya da onlar bizi. Kimliksizleştik. Türkiye’nin hangi ilçesine, iline gidersiniz gidin, nereye gittiğinizi bilirdiniz. Kimliksizleşiyoruz. Ruhlarımız kimliksizleşiyor” ifadelerini kullandı.

“AKLA ZİYAN”
Karamollaoğlu tarım konusunda yaptığı açıklamalarda, “Biz 15 yıldır eğitimi düzeltememişiz. Tarımı düzeltememişiz. Biz bazı projeleri yapalım diye iş vermişiz, ucuz işçi getirip çalıştırmışlar. Giresun’a gittik. Fındık şehrin tek geçim kaynağı. 800 bin ton kabuklu fındık yetiştiriliyor. Bunun 609 bini Giresun’dan. FİSKO Birlik’i görevden çekiyorsun siyasi anlaşmazlıklar var diye. Görevleri olmasalar da yatırım yapmışlar, bin kişi çalıştırıyorlar. Siyasi çekişme ile FİSKO Birlik’in uzaklaştırılması doğru değil. Türkiye’nin bir numaralı problemi kutuplaşmadır, zıtlaşmadır. Farklı düşüncelerimizle birlikte yaşamayı başaramazsak, bizi birbirimize düşürürler. Dostluk elini önce iktidar uzatacak. Uyandırmak için sesimizin tonu yükseliyor, bu hasımlıktan dolayı değildir” dedi.

SARAYDA ADALET OLMAZ
Konuşmasının son bölümünde adalet konusuna da vurgu yapan Karamollaoğlu, “Artık kimse doğru dürüst adaletten bahsedemiyor. Artık karar vericiler bile birinin ağzına bakıyor, ona göre hareket ediyor. Adalet kâmil manada sağlanırsa adalet sağlanmış olur. Eğer sağlamazsınız bunun alternatifi zulüm olur. Bunun için Mustafa Yaman kardeşimize yapılanı haksız buluyoruz. Siz herhangi birinde Bylock bulduğunuza o kişinin telefonun o kişi tarafından kullandığını düşünüyorsanız, bu konuda adil olun. Eğer her Bylock çıkan hapse atılsa AKP’nin yüzde 60’ı içeri girer. FETÖ’yü bunlar makbul hale getirdiler. ‘FETÖ’cü değilseniz devlete giremezsiniz, sınavlardan geçemezsiniz’ diye kendileri diyorlardı. Siz önce kendi içinizi temizleyin. İbadet aşkıyla vazife yapanı nasıl ihanet edenlerle bir tutarsınız? İbadet eden ihanet edenin düşüncesini bilemiyor, tabanı da siz oraya yönlendiriyorsunuz. Hesap günü öyle ki kimsenin makamına, anasına, babasına, bakılmaz. İcraata bakar. Mustafa Yaman Bey kardeşimizin bu işlerle hiçbir alakası olmadığına sonuna kadar inanıyoruz. O yüzden biz adaletin tesisini olmazsa olmaz görüyoruz. Siz ihtişamlı yapılar yapıp adına adalet sarayı derseniz, orada adalet olmaz. Sarayda adalet olmaz. Adalet halkın girebildiği yerlerde olur. Bugün Türkiye’de adalete güven yüzde on beş. Bununla bir şey yapamazsınız” diye konuştu.

UNUTMASINLAR HESAP VAR
Karamollaoğlu, “Cenabı Hak’tan bu yapmakta olduğumuz olağan kongresinin tüm Türkiye’ye, tüm İslam âlemine, tüm insanlığa hayır getirmesini niyaz ediyoruz. Türkiye’nin ve İslam âleminin kalbi İstanbul’da atıyor. İstanbul gözbebeğimiz. Burada yapılan işler hep büyük yankılar meydana getiriyor. Başta Yasin Hatiboğlu ağabeyimiz yıllardır bozmadığı üslubuyla bize çok önemli mesajlar verdiler. Birol Aydın kardeşimize teşekkür ediyoruz. Karışık bir dönemde seçimler ve zamanında çalışmalar yürüttü. Birol kardeşimizi hep düşünen, fikir üreten, yeni şeyler meydana getiren bir kardeşimiz olarak tanıdık. Abdullah Bey kardeşimiz de çok önemli konularda mesaj verdi. Yeni bir görev alıyor. İstanbul, zor bir şehir. Türkiye ekonomisini karşılayan bir şehir. Önemli okullar burada. Aynı zamanda âlimler şehri. Eyyüb el-Ensari buraya geldi. Bizim için çok önemli. Yanlışlıklar çok var. Rant, imar yükseliyor. Belediye başkanı imarlardan, rantlardan görevini bıraktı. Bu imarları meclisten geçiren unutmasınlar ki hesap var. Bir belediye başkanını imar dosyası için harcayanların ne tahayyül ettiğini ben tahayyül edemiyorum. Bu İstanbul’un hakkıdır, Türkiye’nin hakkıdır” diyerek İstanbul’un Milli Görüş’e hasret kaldığını belirtti.

BİROL AYDIN’DAN TEŞEKKÜR
İl Başkanlığı görevini Dr. Abdullah Sevim’e devretmeden önce Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı unvanıyla son konuşmasını yapan Birol Aydın, “40 ay süreyle beraber çalıştığımız il yönetim kurullarıma, ilçe başkanlarıma, mahalle başkanlarıma, bütün ilçelere adeta kanaviçe gibi titizlikle çalışan kadın kollarımıza, sağına soluna bakmadan her daim var olan genç kardeşlerimize, başta AGD olmak üzere MİLKO kurumlarımıza, yöneticilerimize teşekkür ediyorum. Mahallelerde görünmeyen kahramanlarımız var. Düğünde, cenazede toplantıda karşılaştığımız kahramanlar var, onlara da teşekkür ediyorum. Yeni görev alacak kardeşlerimize muvaffakiyet diliyorum” şeklinde konuştu.

TÜRKİYE’NİN AYARLARIYLA OYNANDI
Ülkenin ayarlarının düzeltilmesi gerektiğini ifade eden Aydın, “Türkiye’nin ayarlarıyla oynandı. Devletin, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin, Emniyet’in, vatandaşların ayarlarıyla oynandı. Düzeltmesi gereken ayarları düzeltecek yegâne siyasi parti; Saadet Partisi’dir” dedi. Aydın, “82 gün önce gözaltına alınan il yönetim kurulu üyemiz Av. Mustafa Yaman’a selam gönderiyorum. Ağır hastalık süreci geçiren, burada olmayı kalpten isteyen Lütfi Kibiroğlu ağabeyime selam gönderiyorum. Yaklaşmakta olanları görenlere selam olsun” diyerek konuşmasına son verdi.

SEVİM “BİSMİLLAH” DEDİ
Muharrem ayında yeni bir başlangıç yapmanın mutluluğunu yaşadığını ifade eden Dr. Abdullah Sevim yaptığı konuşma, “10 Muharrem’de gönlümüze bir hüzün olarak düşen Hz. Hüseyin Efendimizin şehadetini ve kutlu yürüyüşünü selamlıyorum. Asırlardır süren bir davanın son temsilcisi olan Milli Görüş hareketinin kurucu lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocamızın şahsında, bu dava uğrunda hayatlarını mücahede ile tamamlamış tüm şehitlerimizi, rahmet ve minnetle anıyorum. Yine bu kongrenin tertibinde görev almış, bütün dava arkadaşlarıma teşekkürü bir borç biliyorum. Öncelikle şunu ifade etmem gerekiyor ki; yapmış olduğu özverili ve gayretli çalışmalardan dolayı başta Birol Aydın Bey olmak üzere bütün başkanlık divanına ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ederim. Hakikaten hizmet süreleri boyunca çok özverili çalıştılar, gece gündüz demeden koşturdular. Allah hepimizin gayretini arttırsın” dedi.

İSTANBUL’A HİZMET ÜMMETE HİZMETTİR
İstanbul’un İslam dünyasındaki önemine vurgu yapan Sevim, “İstanbul zayıfladığında İslam coğrafyasının düşmüş olduğu durum ortadadır. İstanbul’un zayıf düşmesi bütün insanlık için yıkım olmuştur. Bu yıkıma dur demenin yegâne yolu İstanbul’u şaha kaldırmaktır. Ümit ediyoruz ki yiğit düştüğü yerden kalkacak, Siyonist rejimlerin zulmüne yine İstanbul’dan son verilecektir. Bu yüzden en ücra köşedeki mahalle teşkilatlarımızdan, il başkanlık divanına kadar şunu bilmemiz gerekir ki; İstanbul’da yapılan her çalışmanın karşılığı, bütün ümmet coğrafyasında yankılanacaktır. Yapılacak en ufak bir hizmet, aynı zamanda bütün ümmete yapılmış bir hizmet olacaktır” dedi.

İSTANBUL’A BAKIP HİÇ VİCDANINIZ SIZLAMIYOR MU?
İstanbul’un rant çukurundan çıkarılması gerektiğini dile getiren Abdullah Sevim, İstanbul’un bilinçsizliğin, hırsın, iş bilmezliğin ve rantın kurbanı olduğunu söyledi. İstanbul’u kuşatan ucube yapıların, şehri yaşanmaz hale getirdiğini belirten Sevim, “Neymiş efendim, ‘İstanbul’u heba etmişler.’ Yahu onda da mı kandırıldınız. İstanbul’u getirdiğiniz bu hâl nedir? İstanbul semalarına bakıp hiç mi utanmıyorsunuz; hiç mi vicdanınız sızlamıyor? İstanbul’umuz ranta peşkeş çekildi. Yapılan yatırımların bütçeleri denetlenemez durumda. İstanbul’da yağan her yağmur bir sele sebep oluyor. Şehirde toprak kalmadı. Bu duruma acilen dur dememiz gerekiyor. Teşkilat olarak yeşili korumamız ve İstanbul’u toprakla buluşturmamız gerekiyor” diye konuştu.

“NEDEN BU HALDE OLDUĞUMUZU DÜŞÜNMELİYİZ”
Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı 6. Olağan Kongresi’nde Divan Başkanı olarak açılış konuşmasını yapan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mesut Doğan, “Arkadaşlar, neden bu halde olduğumuzu düşünmemiz gerek. Akıl, nasıl bu hale geldiğimizi düşünmektir. 15 yılda AKP iktidarında üç temel konuda hatalar yaptırıldı. AKP hiçbir zaman kendi oyununu kuramadı; hep başkalarının oyununa girdi ve kaybetti. Suriye, çözüm süreci, Ergenekon’da oyunu biz kurmadık, girdik ve kaybettik. Kuzey Irak’ta da böyle kaybediyoruz. Yine eğitimde de iktidar oyun kurucu olamadı. Okul yapmayı eğitime hizmet, büyük hastaneleri sağlığa hizmet, adalet sarayları yapmayı adalet sistemi zannettiler. Hastaneler sağlığı, okullar kaliteli eğitimi, adalet sarayları adaleti, büyük siteler komşuluğu ifade etmiyor” diye konuştu.

BEDELİNİ MİLLET ÖDEDİ
Doğan konuşmasının devamında, “O her şeyi biliyor, her şeyi yapıyor. O zaman size ne ihtiyaç var? O, her şeyi bilen 15 yıldır yanıldığını kabul etti; ama onun yanılmasının bedelini o değil, bu millet ödedi. Saadet Partililerin görevi doğruyu söylemek değil, doğruyu doğru şekilde söylemektir. Saadet Partisi’nin aldığı oy kimseyi heveslendirmesin. Bu ülkede bir Milli Görüşçü olduğu sürece emellerinize ulaşamayacaksınız” ifadelerini kullandı.

BAŞKASININ KANDIRILMASININ BEDELİNİ NEDEN BİZ ÖDÜYORUZ?
Programın onur konuğu Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Yasin Hatiboğlu yaptığı konuşma, “Milli Nizam’la başlayan hayatım beni hep mutlu kılmıştır. Çünkü ilk defa merhum hocamızla tanışmak nasip olmuştu. Çok kongrelere katıldım, çok divan yönettim, Meclis yönettim. Allah sizden razı olsun ki, sizler bizi mahcup etmediniz. Bizler de sizleri mahcup etmedik. Her ne söylediysek halkın ve hakkın yararına olan sözler söyledik. Ama bunu herkes duymadı” diye konuştu. Hatiboğlu, “Eğri oturup doğru konuşalım diyorlar neden eğri oturuyorsun? Doğru otur doğru konuş. Efendim yanıldık. Pensilvanya’daki zatla can ciğer yanıldık, Mesud Barzani’yle kuzu sarması yanıldık. E kardeşim senin yanılmanın bedelini ben neden ödüyorum? Doğru oturup doğru konuşalım” dedi.

SAADET PARTİSİ İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI’NIN YENİ YÖNETİMİ

İL BAŞKANI: ABDULLAH SEVİM

İL YÖNETİM KURULU ASİL

1 ABDULKADİR ARSLAN

2 ABDULKADİR ÇELEBİ

3 AHMET BARAN

4 BİLAL AY

5 EMRE USTAOSMANOĞLU

6 ENES ZAHİD URHAN

7 FATİH AKDAĞOĞLU

8 GALİP HAN

9 HAKAN TEVFİK ERDAĞI

10 HALİL İBRAHİM AKPINAR

11 İBRAHİM YILDIZ

12 İSLAM İNCE

13 KOKSAL ŞENEL

14 İ. FATİH AKGÜN

15 MEHMET ALİ ÖZGÜR

16 MESUT ÖZLEM

17 MİKAİL KABAK

18 MUHAMMED EMİN TOPSAKAL

19 MUSTAFA KILIÇ

20 MUSTAFA YAMAN

21 MÜNÜR DİNLER

22 OSMAN GÖKÇE

23 ÖMER YILDIZHAN

24 RECEP GÜNDÜZ

25 SEFER YEŞİLYURT

26 SELAHATTİN ACAROĞLU

27 SELMAN YÜCEL

28 SERHAT AKÇAY

29 ŞABAN AYDIN

30 ŞÜKRÜ İPEK

31 YAŞAR KANGEL

32 YAVUZ SELİM KÜÇÜK

33 ZEKAİ DOĞAN

34 ZEYNEL KESKİN

YEDEK

1 A. İSMAİL KIZILGÖZ

2 ABDULHALİM MEŞE

3 ALİ DÜĞDÜ

4 BEHLÜL CIRIK

5 BİLAL AYDIN

6 BURHAN SATIR

7 DİLAVER KOÇAR

8 EFRAİL OZAN

9 EMRAH KIZGIN

10 GÜRSEL DEMİR

11 HÜSEYİN KAVLU

12 İLHAN ŞAHİN

13 İRFAN ERSİN

14 İSMAİL SÜLEYMANOĞLU

15 MEHDİ RAİF KURŞUN

16 MUHAMMED RESULOĞLU

17 MUSTAFA BAĞRIAÇIK

İL DİSİPLİN KURULU ASİL

1 MUSTAFA AYDINER

2 LÜTFÜ AYDIN

3 ŞAHİN SOYLU

4 MUSTAFA KOCABAŞ

Kaynak: Milli Gazete

kadıoğlu

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Uyarı! Suç teşkil eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tasarım | Enba