Ana Sayfa ARNAVUTKÖY, MANŞET 27 Mart 2019

Şehit Aileleri ve Gaziler Onuruna Yemek

Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 104. yıl dönümü dolayısıyla şehit aileleri ve gazilerle yemek programında bir araya geldi.

Arnavutköy Belediyesi Nuri Pakdil Kültür ve Sanat Merkezi’nde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 104. yıl dönümü dolayısıyla şehit aileleri ve gaziler onuruna yemek programı gerçekleştirildi. Düzenlenen programa; Arnavutköy Kaymakamı Ahmet Odabaş, Garnizon Komutanı Hava Savunma Kıdemli Albay Nurettin Saral, Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı, Arnavutköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Dağ katıldı.

“Şehitlerimizin sahip olduğu, imana ve inanca sahibiz”

Çanakkale ruhunun hala devam ettiğini belirten Arnavutköy Kaymakamı Ahmet Odabaş, “18 Mart Şehitler Günü vesilesiyle bir araya gelmiş bulunmaktayız. Çanakkale Deniz Zaferi’nin bu sene 104. yıl dönümü. 77 milletten, 7 düvel toplanarak kutsal bildiğimiz topraklarımızı işgal etmek için geldiler. Ancak öyle bir imanla, inançla karşılaştılar ki geldikleri gibi geri gittiler. Halen, 1915 yılında Çanakkale Savaşı’nda verdiğimiz 256 bin şehitlerimizin, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da verdiğimiz şehitlerimizin ve 15 Temmuz’da vermiş olduğumuz şehitlerimizin sahip olduğu, imana ve inanca sahibiz.” şeklinde konuştu.

“Birliktelik ruhuyla güçlü kalmamız mümkün”

Programda konuşan Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı ise, “Şanlı tarihimize baktığımız zaman birbirinden değerli zaferlere imza attığımızı görüyoruz. Bu zaferlerin en önemlilerden biri Çanakkale Zaferi’dir. Buradan çıkaracağımız dersler var. Bunlardan en önemlisi birliktelik ruhudur. Çanakkale Şehitliği’ne baktığımızda her coğrafyadan, her etnik unsurdan insanların var olduğunu görüyoruz. Bizi biz yapan değerlerin etrafında birleşerek birliktelik ruhuyla düşmanlarımız karşısında güçlü kalmamız mümkündür” ifadelerini kullandı.

kadıoğlu

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Uyarı! Suç teşkil eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tasarım | Enba