Ana Sayfa ARNAVUTKÖY, MANŞET 25 Nisan 2019

Sosyal Hizmet Şehri Projesi’nin Yüzde 50’si Tamamlandı

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı  Zehra  Zümrüt  Selçuk ve Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı, İstanbul’da Darülaceze Başkanlığı ev sahipliğinde düzenlenen “Sosyal Hizmet Şehri” ile “Sosyal ve Kültürel Tesis” projelerinin tanıtım programına katıldı.

Gerçekleştirilen programa Bakan Selçuk ve Belediye Başkanı Haşim Baltacı’nın yanı sıra Darülaceze İdare Meclisi Üyesi Bilal Erdoğan, Darülaceze Başkanı Hamza Cebeci, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, Anadolu Ajansı İstanbul Bölge Müdürü Hüseyin Altınalan ile çok sayıda davetli katıldı. Bakan Selçuk burada yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla başlatılan “Sosyal Hizmet Şehri Projesi”nin yüzde 50’sinin tamamlandığını belirtti.

“Sosyal Hizmet Şehri, Sevgi ve Merhamet Şehri Olacak”

Sosyal Hizmet Şehri hakkında değerlendirmelerde bulunan Bakan Selçuk, “Bu şehirde ideal yaşam şartlarını kuruyoruz. İnanıyorum burası yerel yönetimlerimize de örnek olacak. Sosyal Hizmet Şehri, hayalini kurduğumuz doğayla bütünleşen sevgi ve merhamet şehri olacak.” dedi. Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, Darülaceze’nin tarihi ve insani değerlere sahip çıkarak tüm dünyaya örnek teşkil ettiğini söyledi. Darülaceze’nin Sultan 2. Abdülhamid tarafından büyük emeklerle kurulduğunu, çocuk, genç ve yaşlılar için de umut yuvası olduğunu dile getiren Bakan Selçuk, Abdülhamid’in isminin buradan silinmeye çalışıldığını, hizmetlerinin unutturulmak istendiğini ancak gelinen noktada ona ve değerlerine sahip çıkıldığını görmekten gurur duyduklarını aktardı. Bakan Selçuk, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da Belediye Başkanı olduğu dönemde ihtimam gösterdiği kurumların başında Darülaceze geliyordu. Yine bizim için tarihi başarılar, ecdadın bıraktığı eserleri daha da ileri taşımak için ilham kaynağıdır” dedi.

“Bu binanın dışında gerçek anlamda diğer proje Arnavutköy’de yapılacak”

Darülaceze İdare Meclisi Üyesi Bilal Erdoğan’da gerçekleştirdiği konuşmada, Darülaceze’nin geçmişteki kurum kimliğine ve milli, insani değerlere sahip çıkarak örnek bir kurum haline geldiğini söyledi. Bilal Erdoğan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde Kayışdağı’nda yaptırdığı yerleşkeyi hatırlatarak, sözlerine şöyle devam etti: “Bu binanın dışında gerçek anlamda diğer proje Arnavutköy’de yapılacak. Yine Cumhurbaşkanımızın vizyonuyla ortaya çıkan bir proje bu. Yaşlı hizmetleri tüm dünyada ticarileşmiş bir alana dönüşmüş durumda. Ülkemizde ise geleneğimizle bağlantılı olarak bir vakıf hizmeti halinde devam ediyor. Bu çok anlamlı. Bu açıdan Darülaceze dünyada tek diyebiliriz. Sosyal Hizmet Şehri de alanında en güçlü ve tek olacak. İdare Meclisi olarak sürdürülebilirliği temin etmek ve bu kurumların ebediyen yaşamasını temin edecek bir yapıya dönüşmesi için üzerimize düşenleri yapıyoruz. Darülaceze medeniyetimizin dünyaya armağanı olan bir marka” diye konuştu.

Program sonunda Anadolu Ajansı İstanbul Bölge Müdürü Hüseyin Altınalan, Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak ve NTV Muhabiri Yağız Şenkal ile medya mensubu ve siyasetçilere çalışmaları dolayısıyla hediye takdim edildi.

kadıoğlu

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Uyarı! Suç teşkil eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tasarım | Enba