Ana Sayfa ARNAVUTKÖY, MANŞET, SİYASET 18 Nisan 2016

Üner; Saadet Partisi’nin Sırtında Yumurta Küfesi Yok, Bedelini Ak Parti Ödüyor

Saadet Partisi Arnavutköy İlçe Başkanlığı’nın terör olayları nedeniyle “Teröre Karşı Ortak Mutabakat” sağlanması amacıyla gerçekleştirdiği programa Ak Parti İlçe Başkanı Ercan Üner’in olumlu yanıt vermesine rağmen katılmaması damgayı vurmuştu. Ak Parti Arnavutköy İlçe Başkanı Ercan Üner neden katılmadığını açıklayarak, basın açıklamasındaki eleştirilere cevap verdi.

Şahsi konuşmaların olduğunu ifade eden Ak Parti Arnavutköy İlçe Başkanı Ercan Üner, “Bir ilçe başkanının şahsımla ilgili konuşması olmuş. Diğer iki ilçe başkanı şahsımla alakalı değil partilerinin genel politikalarını ve partilerinin genel bakış açılarını yansıtmışlar. Ancak Saadet Partisi ilçe başkanı adımı vererek konuşmuş. Herhalde yeni ilçe başkanı olduğu için heyecanlı bir genç kardeşimiz. Acemilik yaptı diye tahmin ediyorum. Kırgın mıyım derseniz çok ciddi aldığım bir mesele olmadı ama arkadaşımız adına üzüldüm” dedi.

“Terörle mücadelenin bedelini Ak Parti ödüyor”
“Saadet Partisi’nin sırtında yumurta küfesi yok” diyen Üner, “İlk yanıma geldiklerinde benim fikrim açık ve netti. Ben bu Türkiye’yi ilgilendiren bir mesele sizin partinizde ilçe başkanları, genel başkan ve il başkanı adına konuşuyor olabilir ama benim açıkçası böyle bir yetkim yok dedim. Ben Arnavutköy ile ilgili her meseleyi sizlerle uzun uzuna konuşmaya hazırım ama bu konuyla ilgili metni görürüm, üstlerime danışırım dedim. Ak Parti penceresinden bakıldığında tavır gösterip imza atmamıza gerek yok zaten. Çünkü terörle biz mücadele ediyoruz. Terörle mücadelenin siyasi bedelini Ak Parti ödüyor, ekonomik bedelini Ak Parti ödüyor, sosyal bedelini de Ak Parti ödüyor. Bunun başarısı da başarısızlığı da hükümette biz olduğumuz için bize fatura edilecek ve ilk seçimlerde bunu göreceğiz. Bugün Saadet Partisi’nin sırtında yumurta küfesi yok ki. Bunu da özellikle belirttim. Ancak arkadaşlar ziyarete geldikleri için acaba bir başlangıç olabilir mi Arnavutköy’ün meselelerinde de yan yana gelebilir miyiz diye tamam metni görelim buna göre tavrımızı geliştiririz dedik” diye konuştu.

“Yanlış yönlendirildiğini düşünüyorum”
Metini imzalama konusunda bir sıkıntı olmadığını vurgulayan Üner, “Bize arkadaşlarımız bir metin göndermişler. Açıkçası beni hiç kimse aramadı. Genç bir ilçe başkanımız, görevi yeni almış, ben iktidar partisinin ilçe başkanıyım direk beni arayabilirdi. İlçe başkanı beni arar metni gönderdik düşünceniz nedir der, bende düşüncemi belirtirim. Örneğin seçim döneminde bir mesele oldu MHP ilçe başkanı Yüksel Emir ile birbirimizi aradık buluştuk, bir kafe de oturduk konuştuk. Niye konuşmayacağız, düşman değiliz sonuçta. Saadet Partisi ilçe başkanının bize karşı böyle bir tavrı da olmadı. Bize bir metin göndermişler biz bu metni imza ederiz dedik bunda bir sıkıntı yok. Ben bu anlamda diğer ilçe başkanlarımızın, gerek Cumhuriyet Halk Partisi ilçe başkanının gerekse Milliyetçi Hareket Partisi ilçe başkanının Saadet Partisi ilçe başkanı tarafından yanlış yönlendirildiğini ve Saadet Partisi ilçe başkanının da bu işi kendi teşkilatından kim organize ettiyse o arkadaşlar tarafından yanlış yönlendirildiğini düşünüyorum. Zaten ilçe başkanının bunu gördüğünde çıkıp özür dilemesini bekliyorum” ifadelerini kullandı.

“Basın açıklamasına katılamayacağınızı belirttik”
Ankara’ya gideceğini söylediğini belirten Ak Parti Arnavutköy İlçe Başkanı Ercan Üner, “Basın toplantısının yapıldığı Çarşamba günü ile alakalı Pazartesi günü bizim teşkilatı aramışlar. Kim aramış bilmiyorum. Arkadaşlarımıza biz Çarşamba günü basın toplantısı yapıyoruz demişler. Arkadaşlarımızda biz başkanımızla görüşeceğiz ve size bilgi vereceğiz demiş. Bizim de onlara Salı günü geri dönüşümüz olmuş ve yarın başkanımız il dışında sebebi de tüm ilçe başkanlarının ve belediye başkanlarının katılması zaruri olan Ankara’daki Yerel Yönetimler Sempozyumu’na katılacak. Öğleden sonra gelecek denmiş. Bu toplantı basına da açıktı. Herkes biliyor, görüyor. Şimdi başbakanımızın çağırdığı bir toplantıya ben gelmiyorum efendim Arnavutköy’de muhalefet partileriyle yan yana geliyoruz dememiz bizim açımızdan kabul edilir bir şey değil. Dolayısıyla ben basın açıklamasına geleceğim demedim aksine katılamayacağınızı belirttik. Saadet Partisi şark kurnazlığı yapmıştır. Eğer ilçe başkanları iyi niyetliyse ben de şunu beklerdim iktidar parti gelmeden bu toplumsal mutabakat olmaz. Olsa olsa muhalefet mutabakatı olur. O zaman öğleden sonra yapalım demelerini beklerdim. Ben saat 13:30’da Arnavutköy’deydim. Eğer bunların aksini ispat etsinler biz arkadaşlarımızın tamamını işten çıkartırız” diyerek tepki gösterdi.

“Basın toplantısına katılacağız diye bir teyidimiz yok”
Basın toplantısına katılma için teyit verilmediğine değinen Üner, “Alındığımız konu şu bizim basın toplantısına katılacağız diye bir teyidimiz yok. İkincisi bizi arayıp başkanım biz şöyle bir basın toplantısı yapmak istiyoruz, toplantıyı ne zaman yapalım, ne zaman müsait olursunuz denmedi. Arkadaşlarımızın nezaketen teyitleştikleri bir konuda yok. Tersini yapmış olsalardı haklı olabilirlerdi. Bizi Pazartesi günü aradıklarında bizim geri dönüşümüz evet biz basın toplantısına katılacağız olsaydı eğer, ben katılamasam bile bir başkan yardımcımı gönderirdim bizim adımıza metni onaylardı. Eğer böyle olsaydı da katılmasaydık haklılardı” şeklinde konuştu.

“Protokole göre iktidar partisi en başta olmalı”
Ak Parti’nin metinde başta olması tartışmasına da değinen Ercan Üner, “Ben dedim ki biz iktidar partisiyiz, bizim başta olmamız lazım. Kusura bakmasınlar protokole göre önce biz, bizden sonra CHP, ondan sonra MHP, en sonda Saadet Partisi olur. Diğer partilerin bilemem ama protokole göre iktidar partisi en başta olmalı dedim” dedi.

“Toplantının neresi maksadına hasıl oldu?”
Toplantının amacından çıkarıldığını belirten Üner, “Toplantının amacı birlik beraberlik mesajı vermekti. Şimdi birlik beraberlik mesajı mı verilmiş oldu? Arnavutköy’de yüzde 64’ü  Milliyetçi Hareket Partisi  eleştiriyor, Cumhuriyet Halk Partisi eleştiriyor, Saadet Partisi eleştiriyor. Böyle birlik beraberlik mesajı mı olur? Ben toplantıya gelmiş olsaydım eğer, bu konuşmalar olacak mıydı? Hadi ilçe başkanları aynı şekilde eleştirdiler, ben susacak mıydım? Hadi ben konuştum toplantı maksadına ulaşmış mı olacaktı? Ben geldiğimde ilçe başkanları öyle konuşmayacaklardıysa benim yokluğumda öyle konuşmaları ikiyüzlülük değil midir? Toplantının neresi maksadına hasıl oldu? Toplantının maksadı neydi, topluma birlik beraberlik mesajı vermekti. O yüzden ziyarete geldiklerinde ilçe başkanları olarak yan yana gelelim ve bu meseleleri basının önünde konuşmayalım, önce biz kendi aramızda konuşalım sonra basının önünde açıklamamızı yapalım dedim” diye konuştu.

“Toplantı da terörden çok Ak Parti eleştirilmiş”
Toplantı da terörden çok Ak Parti eleştirildiğini vurgulayan İlçe Başkanı Ercan Üner, “Şunu yapsalardı biz mahcup olurduk. Ak Parti ilçe başkanımız da toplantıya katılacaktı ama şehir dışına çıktığı için katılamadı. Keşke yerine birini gönderseydi. Katılamadığı için üzüldük deselerdi. Sadece metni paylaşsalardı, iktidara yüklenmeden birlik beraberlik mesajı verselerdi daha hoş olmaz mıydı? Bu şekilde toplantı maksadına ulaşmış olmaz mıydı? Toplantı da terörden çok Ak Parti eleştirilmiş. Bunlar olduğunda maksada hizmet etmiyoruz. Ben iki ilçe başkanımıza kızmıyorum. Üstlerine alınmaları yanlış olur gerek Cumhuriyet Halk Partisi ilçe başkanımıza gerekse Milliyetçi Hareket Partisi ilçe başkanımıza. Onlara sadece keşke toplantının mahiyetine uygun açıklama yapsalardı diye sitem edebilirim. Partilerinin görüşlerini yansıtmaları doğal bir şey ama toplantının maksadı bu değil” dedi.

“Kılavuzunu iyi seçmesi gerekir, yoksa hata yapar”
Olayın şahsileştirildiğini ifade eden Üner, “Arkadaşımızın çalıştığı arkadaşlarına dikkat etmesi lazım. Kılavuzunu iyi seçmesi gerekir, yoksa hata yapar. Diğer ilçe başkanlarımız kendi siyasi partilerinin görüşlerini yansıtmışlar ama olayın şahsileşmesi Saadet Partisi ilçe başkanı tarafından olmuş. Siz bugüne kadar Arnavutköy’de siyaset yapan bir arkadaşımızın şahsı hakkında benim  eleştirdiğim bir kelime veya diğer parti genel başkanları hakkında şahsi bir şey söylediğimi duydunuz mu? Mesela benim Devlet Bahçeli ile ilgili Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili olumsuz bir kelimeme denk geldiniz mi? Böyle bir şey ne haddimize. Ben Saadet Partisi’ne, Milliyetçi Hareket Partisi’ne, Cumhuriyet Halk Partisi’ne nasıl bir şey söylerim. O yapıların içerisinde çok yakın arkadaşlarımız, dostlarımız var” şeklinde konuştu.

“İktidar olarak terör meselesinin diyetini biz ödemiyor muyuz?”
Ak Parti Arnavutköy İlçe Başkanı Ercan Üner, konunun genel bir mesele olduğunu belirterek, “Konu terör meselesi yani genel bir mesele. Ak Parti’nin temsili Ahmet Davutoğlu değil midir? Ahmet Davutoğlu akşama kadar televizyona çıkıp bunları konuşmuyor mu zaten. Parti sözcülerimiz bunları konuşmuyor mu? Gereken mücadele zaten şuanda Ak Parti tarafından verilmiyor mu? Terörle ilgili kim Saadet Partisi’nin kapısını çalıyor, terör mağduru bana gelmiyor mu? Şehidin yakını, gazinin yakını bana gelmiyor mu? İktidar olarak terör meselesinin diyetini biz ödemiyor muyuz?” dedi.

“Çözüm mercii Saadet Partisi Arnavutköy İlçe Başkanlığı mıdır?”
“AK Parti’nin duruşu çok açık ve nettir” diyen Ercan Üner, “Saadet Partisi’nin ilçe başkanı kendisini genel başkanı yerine koyabilir, il başkanı yerine koyabilir. Arnavutköy’ün sınırlarını aşan bir konuda benim kendi özgür fikrim olamaz öyle bir şey yok. Partimizin bir fikri olur bu zaten bizim fikrimizdir. Ama sözler genel başkanımızın sözüdür, parti sözcülerimizin sözüdür, il başkanımızın sözüdür. Saadet Partisi’nin terörle ilgili çözüm önerilerini sunmak Saadet Partisi Arnavutköy İlçe Başkanına mı kalmış? Genel başkanları nerede bu adamların, nasıl bir siyasi partidir. 6 maddelik bir çözüm önerisi sunulmuş. Terörün çözüm mercii Saadet Partisi Arnavutköy İlçe Başkanlığı mıdır?” diyerek yüklendi.

kadıoğlu

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Uyarı! Suç teşkil eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tasarım | Enba