Ana Sayfa ARNAVUTKÖY, MANŞET 27 Nisan 2016

Vural; Bizim Davamız Rumeli ve Balkan Camiasını Bir Araya Getirmek

Arnavutköy Rumeli ve Balkan Türkleri Derneği 2. istişare toplantısını yeni dernek merkezinde gerçekleştirdi.

İstişare toplantısına Dernek Başkanı Mustafa Vural’ın konuşması damga vurdu. Mustafa Vural konuşmasında toplantıya davet edilmelerine rağmen katılmayanlara sitem etti. Vural, “RUBADER şahıslara bağlı olmadan, bugün Mustafa gitti Mehmet geldi, Ahmet geldi ama yine RUBADER aynı şekilde devam edebilsin” dedi.

“Bizim davamız Rumeli ve Balkan camiasını bir araya getirmek”

Toplantı da bir konuşma yapan Arnavutköy Rumeli ve Balkan Türkleri Derneği Başkanı Mustafa Vural konuşmasında sitem ederek, “İlk istişare toplantımızda böyle bir yer yapmamız konusunda karar alındı ve büyüklerimiz siz bir çalışma yapın dediler. Bizde yaptık ve büyüklerimizi çağıralım eksiklerimiz neler görsünler dedik. Daha güzel nasıl olabilir bir katkı sağlasın istedik. Dedelerimiz Arnavutköy’e yerleşmiş ve buranın çamurunu, zorluklarını çekmişler. Ama biz nedense bir türlü bir araya gelememişiz. Burada konuşmak istediğim daha farklıydı ama davet listeme bakınca ve buraya gelenlere bakınca biraz içim burkuldu. Biz yönetim olarak bu kadar çabalarken biz istedik ki biraz daha kalabalık olsun. Bizim büyüklerimiz, bizim hemşerilerimiz biraz daha fazla davamıza sahip çıksın. Biz elimizden geleni yapıyoruz ama destek göremiyoruz. Ondan sonra kendimizi sorgulamaya başlıyoruz acaba biz yanlış mı yapıyoruz diye. Herhangi bir siyasi ayrım yapmıyoruz, herhangi bir köy mahalle ayrımı yapmıyoruz. Hangi görüşe sahip olursanız olun bu bizim umrumuzda değil çünkü bizim davamız Rumeli ve Balkan camiasını bir araya getirmek, bir arada tutmak. Biz burayı siyasetin üstünde tutmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

“Biz burayı kendimiz oturmak için yapmadık”

Mustafa Vural konuşmasının devamında, “Derneğimize gelseler, bizde onlar için neler yapabilir bunları düşünsek. Bunlar güç ve destekle oluyor. Katılım olmayınca insanın içi burkuluyor. Biz buraya 40 bine yakın para harcadık. Biz bunu kendi adımıza harcamadık veya kendimiz oturmak için yapmadık. Evet bir yerimiz vardı ama orayı lokal olarak kullandığımızdan dolayı gençlerimizi ve kadınlarımızı derneğimizin faaliyetlerine çok katamıyorduk. Biz burada gençlerimize haftada bir geçmişimizi bilmek adına tarih dersi, 15 günde bir dini eğitim, 15 günde bir dedelerimiz neler çekmiş, ne sıkıntılar çekmiş bunların bilgilerini vermek, sağlık açısından bir doktorumuzu getirip sağlık bilgisi vermek, hepimiz hayvancılıkla uğraşıyoruz veya uğraştık bir veterinerimizi getirip destek olmaya çalışıyoruz. Ama sizlerde bizlere destek olun. Destek olun ki burada Rumeli ve Balkan Türkleri camiası olarak tek yürek olalım. Başka bir isteğimizde yok. Yönetimler gelip geçici. Bugün biz görevdeyiz yarın başkası olacak. Ama bizim hedefimiz şu; Arnavutköy’de RUBADER şahıslara bağlı olmadan, bugün Mustafa gitti Mehmet geldi, Ahmet geldi ama yine RUBADER aynı şekilde devam edebilsin. Biz bunların zorluklarını çekmeye hazırız. Bu işler kolay olmuyor, sadece biraz destek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Zafer Kara / Arnavutkoyhaberleri.com

kadıoğlu

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Uyarı! Suç teşkil eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tasarım | Enba