Ana Sayfa ARNAVUTKÖY, MANŞET 20 Aralık 2019

Yazar Hikmet Anıl Öztekin Arnavutköy’de

Arnavutköy Belediyesi tarafından düzenlenen Edebiyat Günleri programının bu haftaki konuğu Elif Gibi Sevmek kitabının yazarı Hikmet Anıl Öztekin oldu.
Çeşitli seminer ve söyleşilerle topluma mâl olmuş insanları, Arnavutköylülerle buluşturan Arnavutköy Belediyesi, bu hafta ünlü yazar Hikmet Anıl Öztekin’i ağırladı. Elif Gibi Sevmek, Eyvallah ve Fesleğen gibi kitapları ile tanınan yazara öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Arnavutköy Kültür Merkezi’nde düzenlenen söyleşide yazar; kitaplarından kıssalar, öğrencilerin hayatlarında dönüm noktası olacak hikayeler ve Afrika’da su kuyusu açmasıyla ilgili anılarını paylaştı. Yaklaşık bir saat süren söyleşiden sonra yazar. Arnavutköy Şehir Kütüphanesi’nde düzenlenen imza gününe katıldı.

Bizde eksik olan şey bilgi değil, muhabbet yok, sevgi yok ve aşk yok diyen Yazar Hikmet Anıl Öztekin: “Eğitim konusunda en önemli husus, konuyu sevmek ve sevdirmektir. Bir çocuğa eğitim verirken, konuyu sevdirirsek sürekli arkasından gider. Çünkü insan, sevdiği her şeyin tüm özelliklerini bilmek ister. Ve biz kitaplarımızda okurlarımıza bunu vermeye çalıştık” dedi.

İmza günü düzenlenen Arnavutköy Şehir Kütüphanesi hakkında da konuşan yazar Öztekin: “Çok güzel bir kütüphane. Ben kütüphane ismini duyunca heyecanlanıyorum. Çok keyifli bir kütüphane olmuş. Gittiğim her ilçede böyle kütüphaneler gördüğümde takdirimi belirtiyorum. Belediyemize de böyle bir eseri toplumumuza kattığı için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Altı yıl önce yazarın ilk kitabını okuduğunu belirten Süleyman Soydan: “Elif Gibi Sevmek kitapları ve sonrasında çıkan bütün kitaplarını okudum. ‘Ne için varsan onun için yaşa’ cümlesinden ilham alarak, kitaplarının okuduk. İmza gününe geleceğini duyunca da çok mutlu olduk. Koşarak Arnavutköy Şehir Kütüphanesine geldik” şeklinde konuştu.

İstanbul Üniversitesi öğrencisi Hilal Candan ise yazarın rol model olduğunu kitaplarının ilham verdiğini söyledi.

kadıoğlu

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Uyarı! Suç teşkil eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

TÜRKİYE GEÇİLMEZ

TÜRKİYE GEÇİLMEZ

Tasarım | Enba