Ana Sayfa ARNAVUTKÖY 26 Ekim 2015

Yüksel Emir; Ülkenin Geleceğine Oy Ver

Ülke siyasetini ve 7 Haziran seçimleri sonrası ortaya çıkan koalisyon sürecini değerlendiren MHP Arnavutköy İlçe Başkanı Yüksel Emir, ” 7 Haziran sonrası her zaman ülkem ve milletim diyen Milliyetçi Hareket Partisi milletimizin iradesine saygı göstermiştir. Sandıktan çıkan sonuçlara göre millet iradesinin en çok oyu alan AKP ve CHP, hatta çözüm sürecini birlikte yürüttükleri HDP ile koalisyon kurmak olduğunu biz MHP olarak söyledik. Ancak daha 7 Haziran akşamında Başbakan Davutoğlu, sanki tek başına iktidar olmuş gibi balkon konuşması yapmıştır. Daha ilk konuşmada erken seçim söylemi içine girmişlerdir. İlk erken seçim isteğini ortaya koyan da Başbakan Davutoğlu. Bizim Genel Başkanımız ortaya çıkan sonuca göre bir koalisyon kurulması gereğini ifade etmişlerdir” dedi.

“Bizlere “Hayırcı” yakıştırması yapanlar tamamen bir algı yönetimi yapmaktadır” 
Algı yönetiminin yapıldığına vurgu yapan Emir, “Bizlere “Hayırcı” yakıştırması yapanlar tamamen bir algı yönetimi yapmaktadır.  Anayasanın ilk dört maddesi bizim olmazsa olmaz şartımızdı. İlk dört madde de Türkiye Cumhuriyeti anayasal sosyal bir hukuk devletidir, başkent Ankara’dır, bayrağımız al bayraktır, marşımız İstiklal Marşı’dır. Önemli bir başka şartımız PKK ile pazarlık yapılmamasıdır. Bu pazarlıkların sonucunu şimdi hükumette itiraf niteliğinde görülmüştür. Bir başka maddede 17-25 Aralık dosyasının görülmesidir. Hukuk önünde hesap sorulsun dedik. Ve Cumhurbaşkanı sınırlarına çekilsin. Hükumeti yönetmeyi hükumete ve başbakana bıraksın. Bizlerin istediği sadece bunlardı. MHP’nin 4 şartına evet diyemeyenler, bebek katilinin ceza evinden gönderdiği 10 emri kabul etmişlerdir” diye konuştu

“1 Kasım tarihi fırsattır” 
Koalisyon teklifi yapılmadığını ifade eden Emir, “Hükmet kurma sürecinde 32 gün CHP ile görüşüldü. Görüşme sonunda CHP Genel Başkanı çıktı bize koalisyon teklif edilmedi dedi. Sonra bize gelindiğinde bizim bütün protokolümüz bakanlıklar hazır bir halde dosyamız vardı. Ancak bizim 4 maddemiz kabul edilmediği için koalisyon teklifi dahi yapılmadı. Bunlara rağmen AKP bizleri “Hayırcı” gösterme, algı yöneltmesi yapma çabası gösterdi. Bizim Genel Başkanımız her zaman dik durmuştur ve doğruları söylemiştir.Bizim Genel Başkanımız o özel görüşmede konuşulanları açıklamaktan yana olmamıştır. Ancak Başbakan çıkıp medya karşısında bizleri her şeye “Hayır” demişiz gibi göstermiştir. Koalisyon teklifi yapılmamıştır ki “Hayır” diyelim. Halkımıza güveniyorum gereğini 1 Kasım’da yapacaktır inşallah. Sizler 1 Kasım’da ülkemizin geleceği için önemli bir karar vereceksiniz. İnşallah büyük milletimizin engin feraseti, muazzam irade ve hissiyatı 1 Kasım’da tüm tahmin ve beklentileri altüst edecektir. Bölücü terör Türkiye’yi yıkıp yok etmeden sandıktan yetki almış MHP, terörün ve hainlerin kökünü kazıyacaktır. 1 Kasım çözülme sürecine son darbe olacaktır. 1 Kasım hırsız ve rüşvetçilerin mahkeme önüne çıkacağı karar ve kader anı olacaktır. İnsanlığın suskun kalarak izlediği kıyılarımıza vuran minicik bedenlerin katillerine dik durmak, emperyalizmin oyunlarını bozmak için 1 Kasım tarihi fırsattır” dedi.

“Gelecek MHP’dir”
Arnavutköylülere seslenen MHP Arnavutköy İlçe Başkanı Yüksel Emir, “Sevgili Arnavutköylüler, güzel ülkemizde artık kan duracaksa, şiddet son bulacaksa, ihanet tepelenecekse bunun yolu milli, güçlü milliyetçi kadrolar ve Milliyetçi Hareket Partisi’dir. Unutulmasın ki, Milliyetçi Hareket Partisi huzurun adresi, milli birliğin kalesi, ekonomik ve sosyal refah ümidi, milletimizin güvenli geleceğinin teminatıdır. Gelecek MHP’dir. MHP ise gelecek demektir. MHP millet kadar kutlu, millet kadar ulvi değerlere sırtını yaslamıştır” dedi.

 

“Partimizin iktidarında yapacaklarımızı sizlerle maddeler halinde paylaşmak istiyorum” diyen MHP Arnavutköy İlçe Başkanı Yüksel Emir partisinin vaatlerini şöyle sıraladı;

TERÖRLE MÜCADELE VE ASAYİŞ
Terör konusunda toplum huzur ve güveni tesis edilecek, önleyici kolluk hizmetine ağırlık verilecek ve güvenlik ve istihbarat zaafı giderilecektir. Bu kapsamda “Kent Timleri” oluşturulacaktır. Çözüm süreci rezaleti tamamen bitirilecektir. Bölücü terör tüm unsurlarıyla kökünden kazınacaktır. Vatandaş bölücü terörün tasallutundan kurtarılarak, terör ile vatandaş birbirinden tamamen ayrılacaktır.
ANAYASA VE YARGI
Anayasa, genel koruma hükümlerini esas alacak ve “Toplum Sözleşmesi” niteliğinde olacaktır. Bu kapsamda tüm vatandaşlarımızı kapsayan aile avukatlığı sistemi oluşturulacaktır.
GÜVENLİK ÇALIŞANLARI
Emniyet çalışanlarının çalışma şartları ve özlük hakları iyileştirilecektir. Özel güvenlik görevlileri en az 2 bin 100 Türk Lirası aylık alacaktır.
YOLSUZLUKLA MÜCADELE
17-25 Aralık Rüşvet, Yolsuzluk ve Kara Para dosyası başta olmak üzere tüm yolsuzlukların hesabı sorulacaktır. Yolsuzlukla elde edilen servete derhal el konulacaktır. Kamu ihale sistemi ve imar mevzuatı yeniden düzenlenecektir.
EĞİTİM
Eğitim müfredatı, milli ve manevi değerlerimiz ile çağın gereklerine uygun bir şekilde planlanacak ve uygulanacaktır. Temel eğitim, okul öncesi eğitim yaygınlaştırılarak zorunlu eğitimin süresi arttırılacaktır. Üniversitelerin bilgiyi sanayileştiren ve ticarileştiren bir yapıda olması temin edilecek. Atama bekleyen tüm öğretmenlerimiz kademeli olarak atanacaktır. Üniversite giriş sınavı kaldırılacaktır.
ESNAF ve SANATKAR
Yeni iş yeri açan esnafa beş yıl vergi ve prim avantajı sağlanacaktır. AVM yasası esnafın haklarını koruyacak şekilde yeniden düzenlenecektir. Esnaf ve sanatkarın sosyal destek primi kesilmeyecektir. Geçmiş borçlanma hakkı verilecektir. Şoför esnafının yenilemek için aldığı ticari araçtan vergi alınmayacaktır.
EMEKLİLER
Emeklilere Mart ayında 1400 lira ve Eylül ayında 1400 lira “Emekli Destek Ödeneği” verilecektir.
SAĞLIK
Koruyucu ve temel sağlık hizmetleri ücretsiz olarak sunulacaktır. Hastaneler tam gün-tam kapasite çalıştırılacaktır. Sağlık çalışanlarına yıpranma payı hakkı verilecektir. Her bölgemizde tam teşekküllü “Kanser Teşhis ve Tedavi Merkezleri” kurulacaktır. Her il ve ilçede kemoterapi merkezi ve diyaliz merkezi kurulacaktır.
YOKSUL AİLELER
Vatandaşın aldığı sosyal yardım ve destekler devam ettirilecektir. Muhtaç ailelere aylık “HİLALKART” verilecektir. Asker ailelere destek 500 liraya çıkarılacaktır. TOKİ’den ev alan vatandaşların ödeme gücünün üstündeki mağduriyetleri giderilecektir. Evi olmayan ailelere 250 lira kira yardımı yapılacaktır. Aylık 200 kilovat saatin altında elektrik tüketen ailelere yüzde 75 indirim uygulanacak. Kayıp-kaçak ve sayaç okuma bedeli alınmayacaktır. İcra ve haciz hiç kimsenin gelirini asgari ücretin altına düşürecek şekilde uygulanmayacaktır.
TARIM
Mazot 1 Lira 75 Kuruş olacaktır. Gübre, tohum, ilaç ve yem üzerindeki vergiler kaldırılacaktır. Sulamada ve tarım işletmesinde kullanılan elektrikten KDV alınmayacaktır. Hazine uyuşmazlıkları giderilerek 2/B sorunu adil bir çözüme kavuşturulacaktır. Fındık, buğday, mısır, pamuk, soya, ayçiçeği, çeltik, incir, üzüm, kayısı, zeytin, yerfıstığı ve enerji bitkileri için fiyat garantisi verilecektir. Tarım Kentleri kurulacaktır.
İŞÇİLER
Net asgari ücret 1.400 liraya çıkarılacaktır. Asgari ücretten vergi alınmayacak, asgari ücretlilere büyük şehirlerde aylık 100 lira ulaşım desteği sağlanacaktır. Staj ve çıraklık süreleri emeklilik hizmetine sayılacak. Kamuda çalışan taşeron işçiler, 4/C’liler, vekil, sözleşmeli ve geçici statüde çalışanlar kadroya geçirilecektir. İhtiyar heyeti üyelerine her ay 150 lira huzur hakkı verilecektir.
GENÇLER
Yıllık ortalama 700 bin kişiye iş imkanı sağlanacaktır. Her ailenin en az bir ferdine iş imkanı sağlanacak, iş sağlanana kadar 700 lira “Aile Desteği” verilecektir. Askerliğini yapan gençlere, iş kurabilmeleri amacıyla yarısı hibe olmak üzere 50 bin liraya kadar girişimcilik kredisi verilecektir. Her öğrenciye öğrenim süresince 10 bin liraya kadar yükseköğrenim kuponu verilecektir. Askerlik süresi emeklilik hizmetine sayılacaktır. Evlenecek gençlere 10 bin lira tutarında faizsiz kredi verilecektir.
KADIN VE AİLE
Kadının konum güçlendirilip aile kurumu güçlendirilecektir. Kadınların iş gücüne katılımı arttırılacaktır. Girişimci kadınlara yarısı hibe olmak üzere finans desteği verilecektir. Şiddet mağduru kadınlara adli destek sağlanıp davalar zaman aşımından ve masraflarından muaf tutulacaktır. Çocuk istismarı önlenecek, çocuğa karşı suçlarda cezalar arttırılacak, dava açma zaman aşımı kaldırılacaktır.
ENGELLİLER ve YAŞLILAR
65 yaş aylığı 300 liraya, üç aylığı 900 liraya yükseltilecektir. Engellilere işe yerleştirmede öncelik verilecek, kamudaki engelli kotasının tamamına atama yapılacak. Engelli ve engelli yakını aylığı 400 liraya, üç aylığı 1200 liraya, ağır engelli aylığı 600 liraya, üç aylığı 1800 liraya yükseltilecektir.
ŞEHİT AİLELERİ ve GAZİLER
Gazilere 3600 günde emekli olabilme hakkı verilecektir. Muharip gazilere ödenen şeref aylığı 1400 liraya yükseltilerek gelirine bakılmaksızın tüm muharip gazilere ödenecektir. Şehit yetimlerinin tamamına iş hakkı verilecektir.
SANAYİ TİCARET VE TURİZM
Nitelikli yeni endüstri bölgeleri oluşturulacaktır. Üretim için kredi verilecektir. Harç ve damga vergisi azaltılacaktır. Üniversitelerin Ar-Ge ve teknolojik yatırımlar desteklenecektir.
SIĞINMACILAR
Ülkemize sığınan vatandaşların toplu göçleri durumunda geldikleri ülkeye sınır olan alanlarda ikametleri sağlanacaktır. Yurt içinde dağılmaları kayıt altında ve belirlenen bölgelerde yapılacak, ihtiyaçları giderilecektir.

kadıoğlu

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Uyarı! Suç teşkil eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tasarım | Enba