Ana Sayfa ARNAVUTKÖY, MANŞET 17 Mart 2019

Akşener: Kulakları çekme zamanı gelmiştir

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Arnavutköylü kadınlarla ve partililerle bir araya geldi.

Arnavutköy Düğün Salonu’nda düzenlenen programda bir konuşma yapan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Millet İttifakı Arnavutköy Belediye Başkan Adayı Av. Muharrem Yaman Arnavutköy için çok mücadele etti, açıklanan sayıştay raporları sonrasında sesini çıkaran tek meclis üyesiydi. Bu da başkan Haşim Baltacı’yı ve beraberindekileri tel gibi gerdi. Yaman’ın Arnavutköy için verdiği mücadeleler göz ardı edilemez. Eğer çocuklarınızın işsizliğinin sona ermesini istiyorsanız, doğalgaz paralarından şikâyetçiyseniz, iteklenmekten sıkıldıysanız ve bütün bunlardan kurtulmayı istiyorsanız bu seçimlerde Ak Parti’nin kale kabul ettiği, sahibi olduğunu zannettiği bu ilçenin seçmeninin kulakları çekme zamanı gelmiştir. Cumhurbaşkanı Erdoğan televizyonlarda diyor ki; Meral Hanım benim ne olduğumu bilir. Evet, biliyorum neyi biliyorum biliyor musun söyleyeyim. İstanbul gitti, Ankara gitti, Arnavutköy gitti, Bağcılar gitti. Hanımefendiler çalışmak durumundasınız CHP ve İYİ Parti kadınları el ele vereceksiniz zil çala çala gezeceksiniz. Unutmayınız ki yakarsa dünyayı garipler yakar. Eğer kulakları çekerseniz 4 yıl rahat edeceksiniz. Ayrıca seçimler için komşularınızla, akrabalarınızla, dostlarınızla kötü olmayın, sakın kavga etmeyin. Belediye başkan adaylarının projelerini dinleyin öyle karar verin. İster İYİ Parti’den ister CHP’den hangi aday olursa olsun, bazı konularda tavsiyelerde bulunuyorum. Bizim ilkelerimiz var ve adaylarımız onlara uygun davranmalı. Yolsuzluk, israf ve adam kayırma yapmayacaklar. Bunları bizzat engelleyeceğim” dedi.

“Cennet vaat etmiyorum, gelin bu şehri cennet gibi yapalım”

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde konuşan Millet İttifakı (İYİ Parti – CHP) Arnavutköy Belediye Başkan Adayı Muharrem Yaman konuşmasında 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayarak, “ Kadınlar bizim eşimiz olmanın yanında aynı zamanda eşitimizdirler. Bunu asla aklınızdan çıkarmayınız. Konuşmama hayatımda tanıdığım 3 kadının hikayesi ile başlamak isterim. İlki 1979 yılında ülkenin en güzel şehri Sinop’un küçük bir Türkmen köyünde tanıdığım, dedelerini Çanakkale’de kaybetmiş, köyünde okul olmadığı için kocası ve kendisi okuma yazma bilmeyen, rakamları bilmediği için telefon numarası dahi çeviremeyen, pirinç işçisi ve hayvan bakıcısı olan tam bir emekçiydi. Pirinç tarlasında çalışırken eline gelen su yılanlarını sağa sola savururdu.  Kendisi okuyamadığı için çocuklarının okumasını, büyük adam olmasını isterdi. Bunun için biriktirdiği gündelikçi parası ile çocuklarına bilgisayar bile almıştı. İkincisi 1999 yılında Hukuk Fakültesi’nde öğrenci iken karşıma çıkan genç, uyumlu, dürüst ve idealleri olan biriydi. Üçüncüsü ise 1997 yılında 28 Şubat dönemin de tanıdığım cesur, çoğu erkeğin konuşamayacağı lafları konuşan, demokrasi diye haykıran, hayran kaldığım bir kadındı. Aynı kadın 3 yıl önce tekrar meydanlara çıktı yine değişim, demokrasi diyordu. Bende ona destek olmak için Ankaraya, o coşkulu kalabalığa gittim ve o günden beri hala yanında olmaktan gurur duyuyorum. Sevgili dostlarım bu anlattığım kadınlardan ilki annemdir kendisini özlem ve saygı ile selamlıyorum, ikincisi eşim üç çocuğumun annesi Zeynep hanımdır, üçüncüsü ise benim genel başkanım Meral Akşener’dir. Sırası ile büyümemde, eğitimimde, mesleki ve siyasi başarımda bu üç kadının emeği vardır. Şimdi arkama dönüp baktığımda görüyorum ki siyasi başarımın devamlılığı için bir sürü kadın birlik olmuş çalışıyor. Bu özverili kadınlarımızın önünde saygı ile eğiliyorum. Değerli misafirler içinde kadın olmayan hiçbir hareket başarıya ulaşamaz. Devletlerin tamamı akıllı kadınlar sayesinde kurulmuş ve başarıya ulaşmıştır. Kara Fatmalarımız, Şerife bacılarımız bunlara en büyük örneklerdir. Alparslan’ın, Selahaddin’in, Fatih Sultan Mehmet’in, Mustafa Kemal Atatürk’ün yanında ve yakınında her zaman bir kadın olan annesi ve eşleri yer almıştır. Bir elime ayı bir elime güneşi verseniz ben davamdan vazgeçmem diyen Peygamberimizin sırtını dayadığı teselli bulduğu Hz. Hatice ise hep yanında idi, biz böyle kadınları ve erkekleri örnek alan kişilerin çocuklarıyız, biz ülkemize aşığız. Belediye başkan adayı olarak çıktığım bu yolda sizlere cennet vaat etmiyorum ama bu şehri beraber cennet gibi yapmayı sizlere vaat ediyorum. Bu yolda benimle gece gündüz çalışmanız lazım, belki bu yoğun tempodan çevremizde açan çiçekleri göremeyeceğiz, baharı hissedemeyeceğiz ama size söz veriyorum ki martın sonu bahardır biz baharı tekrar yaşayacağız” diye konuştu.

kadıoğlu

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Uyarı! Suç teşkil eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tasarım | Enba