Ana Sayfa GENEL, MANŞET, SİYASET, SULTANGAZİ 14 Ocak 2013

Altunay Yerel Seçimlerde Yeniden Aday

Sultangazi Belediyesi, ilçedeki yerel basın mensuplarıyla Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir araya geldi. Basın mensuplarının “Çalışan Gazeteciler Günü”nü kutlayan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, Sultangazi Belediyesinin yerel seçimlerden itibaren yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Altunay gazeteci kutladı
Sultangazi Belediyesi Hizmet binasında gerçekleşen kahvaltılı toplantıya Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, AK Parti İlçe Başkanı Murat Atım, Belediye Başkan Yardımcıları ile Sultangazi bölgesinde yayın yapan yerel gazetelerin temsilcileri katıldı. Basın mensuplarının Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayarak konuşmasına başlayan Başkan Altunay, basın mensuplarının demokrasinin vazgeçilmez unsurları arasında yer aldığını söyledi. Gazetecilerin toplumu bilgilendirmek gibi ulvi bir görevi üstlendiklerini belirten Altunay, doğru şekilde yerine getirildiğinde bu görevin kutsal bir görev olduğunu ifade etti.

Altunay, “Vaatlerimizin bir çoğunu yerine getirdik”
Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay konuşmasında yerel seçimlerden itibaren son dört yıl içinde Sultangazi Belediyesinin yaptığı çalışmaları da değerlendirdi. Altunay, “İlçede yaptığımız çalışmalarda eksikliklerimizi beraber görmek, vatandaşlarımızın sorunlarını yerinde tespit etmek amacıyla sizlerin görüş ve önerilerini dikkate alıyoruz. Yerel yöneticiler olarak bizler; vatandaşa ne kadar yakın olursak hizmet kalitemiz ve verimliğimizde o derece artar. Engellisinden, işçisine, gencinden yaşlısına toplumun tüm kesimlerine hizmet götürme çabası ve gayreti içindeyiz. Dördüncü hizmet yılımızı bitirmek üzereyiz. Hedeflerimiz, stratejik plan ve taahhütlerimiz vardı. Hizmet bayrağını devraldığımız andan itibaren tüm sözlerimizin arkasında durduk. Verdiğimiz sözlerin birçoğunu yerine getirdik. Seçim sürecinde biz vaatlerimizi sıralarken hiç unutmam bir vatandaşımız ‘siz bu vaatleri 20 yıl içinde yapın biz yine razıyız’ demişti. Bu yıl dördüncü yılımız ve birçoğunu yerine getirdik” diye konuştu.

Gazi mahallesine de kültür merkezi yapılacak
Belediye Hizmet binası ve nikâh salonunun yaz aylarının sonunda açılışının yapılacağı müjdesini veren Başkan Altunay,  7 Yıldızlı Pazar alanları, Hoca Ahmet Yesevi Kültür Merkezi, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Yaşlı Bakım ve Huzurevi projelerinin teker teker hayata geçirileceğini söyledi. Gazi mahallesinde de bir kültür merkezinin yapılacağını belirten Altunay, “Burada arazi konusunda bir sorunumuz var, bu sorunu halleder etmez hemen buraya da bir kültür merkezi yapacağız. Pazar alanları projemize çok önem veriyoruz. Çünkü vatandaşımızı sokak pazarlarından kurtarmayı hedefliyoruz. Bu pazar alanlarını kot fazlası olan arazileri özellikle seçtik. Çünkü Pazar alanının üst kısmını da park yapacağız. Kumaş pahalı bir kumaştan ne kadar elbise çıkartabiliriz bunun hesabını yapıyoruz. Devlet hastanesinin yapımına da devam ediliyor. Hastaneyi yapan firmanın başka yerlerde de çalışmaları var bildiğimiz kadarıyla bu çalışmaların bitmesiyle birlikte hastanenin yapımına devam edilecek. İstanbul’un ilçeleri bakımından öyle zannediyorum ki İl özel idaresinden en çok hizmeti alan Sultangazi olmuştur. Bu anlamda il özel idaresi ile çalışmalarımızda devam etmekte” dedi.

Altunay yerel seçimlerde aday
Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Altunay, bir gazetecinin yerel seçimlerde yeniden aday olacak mısınız? sorusu üzerine “Eğer partimiz uygun görürse yeniden aday olurum. Vatandaşlarımızda seçerse bu dönemden yarım kalan projelerimizi bitirmek ve Sultangazi’ye yeni projeler kazandırmak için çalışırız” ifadesini kullandı.

Atım, gazetecilerin çalışma şartlarına değindi
AK Parti İlçe Başkanı Murat Atım ise yaptığı konuşmada gazetecilik görevinin zorluklarına dikkat çekti. Çağın en dinamik mesleklerinden biri olan gazeteciliğin, kamuoyunu aydınlatmak için toplumu gelişen olaylar karşısında aydınlattığını ifade eden Atım, “Bu nedenle fedakârca çalışan basın mensuplarımızın çalışma şartlarını kolaylaştırmak, onlara gereken desteği ve katkıyı sağlamak, toplum olarak hepimizin görevidir.” dedi.

Haber: Arif Sapmaz

kadıoğlu

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Uyarı! Suç teşkil eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tasarım | Enba