Ana Sayfa MANŞET 3 Temmuz 2016

Arnavutköy Tapu Müdürlüğü Yeni Yerine Taşınıyor

Arnavutköy Tapu Müdürlüğü yeni binasına taşınıyor. İstanbul’da ki en yoğun tapu müdürlüklerinden olan Arnavutköy Tapu Müdürlüğü Bolluca yolu üzerinde bulunan ALKAR Plaza’ya taşınacak.

3. havalimanı, 3. köprü bağlantı yolu, Kanal İstanbul, yenişehir gibi birçok projenin yapılmasının planlandığı Arnavutköy yatırımcı akınına uğruyor. Durum böyle olunca tapuda yaşanan yoğunluk nedeniyle zaman zaman sorunlar yaşanıyordu. Bu sorunların giderilmesi için Tapu Müdürlüğü daha geniş ve daha ferah bir binaya taşınıyor. Arnavutköy Tapu Müdürlüğü’nün yeni binasını Bizim Bakış Gazetesi ve Meydan İstanbul Gazetesi görüntüledi. Arnavutköy Tapu Müdürü Rafet Arıbaş yeni bina ve tapunun durumu hakkında gazetemize özel bilgiler verdi.

15 Temmuz’da taşınacak
Arnavutköy Tapu Müdürü Rafet Arıbaş yeni binaya 15 Temmuz’da taşınacaklarını ifade ederek, “Burası daha büyük ve daha ferah olduğu için Arnavutköy’deki ihtiyacı gidereceğini düşünüyoruz. 3 bin metrekare kapalı alanımız var. 5 tane memur aynı anda ön başvuru alabilecek şekilde dizayn edildi. Üst katta arşiv bölümü var. 5 tane akit odası var. Eksper bekleme salonumuz var. Personel için mescitte var. Tüm personelin aynı anda toplantı yapabileceği toplantı salonumuz var. Bekleme salonumuz büyük olacak ve burada vatandaşlarımız beklerken televizyon izleyebilecek. Bay ve bayan olmak üzere tuvaletler olacak. Binanın belli yerlerinde kamera olacak ve herhangi bir durumda müdahale edilebilecek. Güvenlik elemanlarıyla hem binanın içinden hem dışından güvenlik sağlanacak. Emniyet ekiplerinden de destek isteyeceğiz. Allah izin verirse 15 Temmuz’da taşınacağız ama dairenin oturması 3 ay ile 6 ayı bulabilir. İlk günlerde aksaklıklar elbette olacaktır. Bu konuda vatandaşlarımız anlayışlı olursa ve bize destek olurlarsa işlerin daha hızlı olmasını sağlar” diye konuştu.
tapu1
“İlk 5 ayda işlem hacmi yüzde 18 arttı”
Personelin yetersiz kaldığını ve personel takviyesi olacağını belirten Müdür Rafet Arıbaş, “Yeni personel takviyesi istedik ve yeni binamızla birlikte yeni personel takviyesi yapılacak. Bu personeller müdür yardımcısı ve memurlar olacak. Bu konuda genel müdürlüğümüz gereken desteği sunacak. Tapu Kadastro Genel Müdürlüğümüz ve İstanbul Bölge Müdürlüğümüz bina konusunda hassasiyet göstererek çok destek oldu. Eksik evrakla gelmeyen vatandaşların işlemlerini daha kısa sürede yapmayı planlıyoruz. Personel takviyesiyle birlikle gün içerisinde bitirmeyi hedefliyoruz. Arnavutköy Tapu Müdürlüğü en yoğun ilçelerimizden birisi. Bu yıl geçen seneye göre ilk 5 aydaki işlem hacmi yüzde 18 daha fazla artmış. İlerde bu işlem hacminin daha çok artacağını düşünüyoruz” diyerek işlem hacminin artacağını dile getirdi.

“Temizlik elemanı konusunda belediyeden destek isteyeceğiz”
Arnavutköy Belediyesi’nin bazı konularda destek olduğunu ve temizlik konusunda da destek isteyeceklerini dile getiren Rafet Arıbaş, “Belediyemiz ihtiyaçlarımız konusunda devamlı destek oluyor. Bu binaya geçince temizlik elemanı konusunda destek isteyeceğiz. Binamız büyük ve 2 kat olduğu için sabit temizlik işiyle uğraşacak veya günün belli saatlerinde temizliği yapacak elemanına ihtiyacımız olacak” dedi.

“Akit odalarına giriş tamamen sistem üzerinden sağlanacak”
Akit odalarında yeni bir sistemin hayata geçirileceğini vurgulayan Arnavutköy Tapu Müdürü Rafet Arıbaş, “Artık akit odalarına giriş tamamen sistem üzerinden sağlanacak. Ekran üzerinden yeni bir sistem kuracağız. Bunu belki ilk etapta yapamayabiliriz ama önümüzdeki günlerde yapacağız. Direk sistem üzerinden çağrılacak” şeklinde konuştu.

Haber: Zafer Kara / Serkan Şazi Uluocak

kadıoğlu

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Uyarı! Suç teşkil eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tasarım | Enba