Ana Sayfa ARNAVUTKÖY, MANŞET 17 Mart 2012

Arnavutköy’de Erzurum’un Kurtuluşu Coşkuyla Kutlandı

Arnavutköy’de Erzurum’un düşman işgalinden kurtuluşunun 94. Yıl dönümü Arnavutköy Erzurumlular Derneğinin düzenlediği programla coşkuyla kutlandı.

“>Erzurumlular Derneği Arnavutköy Çakır düğün salonunda Erzurum’un düşman işgalinden kurtuluşunun 94. Yıl dönümü nedeniyle bir gece düzenledi. Gece, Erzurum’un kurtuluşunda şehit düşen askerler için saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Erzurumlu iş, sanat ve siyaset dünyasından çok renkli isimlerin yoğun ilgi gösterdiği programda, Erzurum halkının işgal yıllarında yaşadıkları Ermeni zulmü dile getirildi.

Geceye katılım yoğun oldu
Arnavutköy Erzurumlular Kültür, Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği tarafından organize edilen programa Arnavutköy Kaymakamı Hürrem Aksoy, Arnavutköy Belediye Başkanı A. Haşim Baltacı, Arnavutköy Belediye Başkan Yardımcısı Melik Genç, Erzurum Narman Belediye Başkanı Yücel Ahmet İşleyen, Arnavutköy Erzurumlular Dernek Başkanı Turgut Altınkaynak, Arnavutköy KAIDER (Kars, Ardahan ve Iğdırlılar Derneği) Kurucu Başkanı Çetin Çelebi, Arnavutköy KAIDER Başkanı Özcan Çakmakçı, Arnavutköyspor Kulübü Başkanı Aziz Kadakal, MHP Arnavutköy İlçe Başkanı Fatih Babacan, İl Genel Meclis Üyesi Raşit Karabalık, Arnavutköy Muhtarları Arnavutköylü ve Erzurumlu İş adamları ve birçok Erzurumlu vatandaş katıldı. Katılımın yoğun olduğu gece de konuklar doyasıya eğlendi.

Altınkaynak, “İstanbul’da Erzurum’u yaşatmalıyız”
Gece de Arnavutköy Erzurumlular Dernek Başkanı Turgut Altınkaynak Erzurum’un düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümü dolayısıyla yaptığı açılış konuşmasında, “12 Mart’ta Erzurumlu kadını çocuğu yaşlısı genciyle Ermeni mezalimine dur demiştir. Erzurum insanı Ermeni mezaliminden çok acı çekmiştir. Bu Ermeni zulmünü her platformda dile getirmeliyiz. Atalarımız o dönemde çok acı çekmişlerdir ancak bu mücadeleden zaferle çıkmışlardır. Bugün burada bu zaferin 94. Yıl dönümünü kutluyoruz. Atalarımızın büyük mücadelelerle işgalden kurtardığı Erzurum şimdi bizlere emanet. Bizlerde atalarımıza layık bir şekilde Erzurumumuza sahip çıkmalıyız. Erzurum’u hak ettiği yere taşımak Erzurumluyu layık olduğu yaşam standardına kavuşturmak hepimizin derdi haline gelmiştir, hepimize de sorumluluklar yüklemiştir. İstanbul’da olsak dahi burada Erzurum’u yaşatmalıyız. Kültürümüzü gelenek ve göreneklerimizi burada yaşatarak bunu sağlayabiliriz. Çocuklarımıza da bu kültürü aşılamalıyız” dedi.

Aksoy, “Şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz”
Arnavutköy Kaymakamı Hürrem Aksoy İse yaptığı konuşma da, “Bizlere bu vatanı emanet eden, canlarını seve seve bu vatana feda eden şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz. Bu emanete sahip çıkmalıyız. Bizler birbirimizi biraz daha fazla sever ve daha fazla gayret edip çalışırsak yarınlarımız daha güzel olacaktır. Erzurum’un düşman işgalinden kurtuluşunun 94. Yıl dönümü başta Erzurumlular olmak üzere tüm ülkemize kutlu olsun” şeklinde konuştu.

Baltacı “Erzurum ülkemiz için önemli bir konuma sahiptir”
Arnavutköy Belediye Başkanı A. Haşim Baltacı ise, “Erzurum’da Türkiye Cumhuriyetinin temelleri atılmıştır. Bu nedenle Erzurum ülkemiz açısından da oldukça önemli bir konuma sahiptir. Sizinde bildiği gibi Arnavutköy’de birçok Erzurumlu kardeşimiz bulunmaktadır. Arnavutköy Erzurumlular Derneğimizde yaptığı faaliyetlerle oldukça aktif bir dernek olduğunu gösteriyor. Arnavutköy’de bulunan Erzurumlu kardeşlerimiz bu dernek çatısı altında buluşarak birlik ve beraberliği sağlamıştır. Derneklerimiz birlik, beraberlik ve dayanışmanın en güzel yaşatıldığı yerler. Erzurum’un düşman işgalinden kurtuluşu ile ilgili bu güzel programı düzenleyen başta Dernek Başkanı Turgut Altınkaynak olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim. Erzurum’un düşman işgalinden kurtuluşunun 94. Yıl dönümü tüm Erzurumlulara kutlu olsun” dedi.

Fıkralar ve skeçler büyük ilgi gördü
Konuşmaların ardından yöresel sanatçılar İsmail Bingöl, Murat Yıldız ve Nuray sahne alarak Erzurum yöresine ait türküleri seslendirerek geceye katılanlara unutulmaz bir gece yaşattı. Erzurum bar ekibinin sergilediği oyunla programa katılan vatandaşlar hoş dakikalar yaşadı. Ayrıca programda Erzurum yöresine ait fıkralar ve skeçler büyük ilgi gördü. Programın sonunda ise Erzurumlular ve programa katılan konuklar birlikte halay çekti.

Haber: Arif Sapmaz

kadıoğlu

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Uyarı! Suç teşkil eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tasarım | Enba