Ana Sayfa ARNAVUTKÖY, MANŞET 20 Ekim 2018

Baltacı, Safitürk Adına Düzenlenen Etkinliğe Katıldı

Şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk adına düzenlenen 1. Zeytin Festivali ve 2. Çocuk Şenliği’ne Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı katıldı.

Mardin Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Derik Kaymakamlığı ve Derik Belediyesi’nce, şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk adına, 1. Zeytin Festivali ve 2. Çocuk Şenliği düzenlendi. Festival, Derik ilçesinde geçen yıl terör saldırısında şehit olan Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk’ün hayata geçirmeyi çok istediği projelerden biri olan zeytin kapama bahçesinin açılışı ile başladı. Açılışa, Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, Derik Kaymakamı Hakan Kafkas, Derik Belediyesi ile kardeş belediyelerden Arnavutköy Belediye Başkan Ahmet Haşim Baltacı, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, GAP Kalkınma İdaresi Başkan Yardımcısı Mehmet Açıkgöz, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Temsili zeytin fidanı dikildi

Program kapsamında, zeytin kapama bahçesi gezilerek temsili zeytin fidanı dikildi. Daha sonra DİKA ve GAP’ın destekleriyle yaptırılan zeytinyağı atölyesi açılışı yapıldı. Derik Belediyesi’yle kardeş Erzincan Belediyesi’nce yapılan çocuk Can Kardeş Parkı’nın açılışı yapıldı. Vali/Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Yaman ve beraberindekiler daha sonra festival alanında ki stantları gezdi. 2. Çocuk Şenliğinde ise çocuklar, patlamış mısır, pamuklu şeker, Osmanlı macunu, Osmanlı şerbeti, balon dağıtımı, yüz boyama, şişme oyuncaklar, Hacivat Karagöz ve sihirbaz gibi etkinliklerle gönüllerince eğlendiler.

kadıoğlu

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Uyarı! Suç teşkil eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tasarım | Enba