Ana Sayfa ARNAVUTKÖY, MANŞET 26 Şubat 2012

Arnavutköy Ülkü Ocakları’ndan Basın Açıklaması

Arnavutköy Ülkü Ocakları Başkanı Hakkı Açıkgöz Ermenilerin Azerbaycan Hocalı Köyünde yaptığı katliamla ilgili “ERMENİ VAHŞETİ” başlıklı bir basın açıklaması yaptı. Basın Açıklamasını aynen sizlerle paylaşıyoruz.

ERMENİ VAHŞETİ
Bundan tam 20 yıl önce dağlık Karabağ bölgesinin 11 bin nüfuslu Hocalı kasabasında, hiç bir suçu ve günahı olmayan 83’ü çocuk 106sı kadın, 10’a yakında yaşlı olmak üzere toplam 613 Azerbaycan’lı sivil zalim ve vahşi ermeni güçlerinin saldırıları sonucu hayatlarını kaybetmiştir resmi rakamlara göre saldırıda 487 kişi ağır yaralı olarak kurtulmuş 1275 kişi rehin alınmış 150 kişi ise kayıp olmuştur.
Yukarı Karabağ bölgesinin en önemli tepelerinden birisinde yer alan Hocalı köyü Ermeni’lerin işgal hedefinde olan stratejik bir konumda bulunuyordu. 2 ocak 1992 tarihinden itibaren ermeni silahlı birlikleri bölgeyi ablukaya almış, toparla ve ağır makineli silahlarla bombalamıştır. 25 Şubat 26 Şubat’a bağlayan gece Hocalı köyüne giriş çıkışı yasaklayan ermeni güçleri resmi rakamlara göre 613 kişiyi vahşice, acımasızca ve hunharca katletmiştir. Katliamın yapıldığı sırada tamamen savunmasız bir durumda olan Hocalı tarihinin en acımasız soykırımına mağruz kalmıştır. Diğer taraftan Ermeniler için bu soykırım, kendilerinin iddia ettiği 1915 olaylarının bir intikamını ifade etmekteydi.

Hocalı’da gerçekleştirilen katliamda Ermenileri Rusların desteklediğine dair önemli bulgular ortaya çıkmıştır. Ermeni gönüllülerinden oluşan silahlı gruplar karabağ’a yerleştirilmiş, ardından Gorboçov’un talimatlarıyla yasal olmayan bütün silahların toplatılmasını istemiştir. Bu kanunla Azerbeycanın bütün bölgelerinde silahlar toplanmış, halk savunmasız bırakılmıştır. Dağlık Karabağ bölgesinde ise bu görev rus askerleri tarafından uygulamıştır. Ağustos eylül aylarında ermeniler saldırılarını doğrudan Azeriler üzerine yapmışlar, yaklaşık 186 bin Azeri’yi Ermenistan’dan azerbeycan’a göçe zorlamışlardır. Ekim 1991 de ilk Azeri köyü Ermenilerce Hocalı katliamları ise rus askerlerinin desteği ile 25- 26 şubat 1992de Hocalıya ulaşan ermeni kuvvetleri tarfından gerçekleştirilmiştir. Rus yetkililer olayla ilgilerinin olmadığını iddia etsede, Rus ordusuna ait 366. Alayın Ermeniler safında savaştığını ıspatlamışlardır. Saldırılar sırasında Hocalı’da yaşayan Ahıska Türkleri de evlerinde yakılarak öldürülmüştür. Katliamın ilk günü sekiz aile tamamen yok edilmiştir. 700’den fazla çocuk anne- babasını kaybetmiştir. İhtiyar dedelerin, yaşlı anaların yüzleri jiletle doğranmış, genç kadınların göğüsleri peynir gibi kesilmiştir., bebeklerin kafa derileri yüzülmüştür. Hocalı- Ağdom arasındaki 12 km’lik alan cesetlerle dizilmiştir. Ermeniler vahşetin her türlüsünü sanki ibret olsun diye yapmışlardı olaylara seyirci kalan BM, diğer kuruluşlar ve batılı i, Ermenilerin yaptıkları bu insanlık dışı katliama ciddi anlamda bir tepki göstermemiştir. Ermenilerin Moyu 1992 nahcıvana saldırmalarından sonra Türkiye 1921 kars anlaşması uyanrınca bölgeyi korumak için askeri müdahalede bulunacağını açıklamıştır.

Bugün kardeş ülkemiz olan Azerbeycan topraklarının beşte biri Ermeniler tarfında işgal edilmiş olmakla beraber Erivan yönetimi dünya siyasetinde hilekar ve saldırgan tutumunu devam ettirmektedir ancak şurası unutulmamalıdır ki Türk milleti yer yüzünde payidar kaldıkça her türlü saldırganlığa ve fesatlığa karşı bıkmadan yılmadan yıkılmadan ayakta kalacaktır. Kendi tarihi ile yüzleşmekten korkanlar türk’ün şanlı ve şerefli tarihine leke vurmak için her türlü cebre ve hileye başvursa da, türk milleti duruşunda asla taviz vermeyecektir.

Arnavutköy Ülkü Ocakları olarak başta Hocalı olmak üzere, ermeni saldırıları ile hayatını kaybetmiş olan bütün soydaşlarımızı ve ecdadımızı hürmetle yad ediyor, hepsine cenab’ı Allah’tan Rahmet diliyoruz.
Ruhları şad, mekanları cennet olsun . . .

– Katliamın Canlı Tanıkları –
Nesibe Aliyeva : ormandan çıkar çıkmaz Ermeniler ateş açtı 40 kişiydik 26 kişiyi aralarında oğlumu ve eşimi öldürdüler.
Muhammed Orucov : Ermeniler esirler arsında 10- 13-15 yaşlarındaki kızları ayırarak öldürdüler.
Talibov Samed : Yapılan işkenceler karşısında seslerini çıkaranları hemen öldürdüler. Esirleri, gördüğüm dehşedi hiç unutmayacağım.
Hatice Orucova : 8 yaşındaydım gözümün önünde babamı, annemi 6 yaşındaki kız kardeşimi Ermeniler kurşunlayıp öldürdüler. Kurşun banada geldi.

kadıoğlu

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Uyarı! Suç teşkil eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tasarım | Enba