Ana Sayfa ARNAVUTKÖY, MANŞET 20 Ekim 2016

Başkan Baltacı Basına Önemli Açıklamalarda Bulundu

Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı, yerel basın mensupları ile bir araya geldi. Vadipark’ta basınla bir araya gelen Arnavutköy Belediye Başkanı Baltacı basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Nüfus oranının artmasıyla birlikte trafik sorununun ortaya çıktığını belirten Belediye Başkanı Haşim Baltacı, “Yapılan simülasyon çalışmaları sonucu trafik yükünün azalması için tek yönlü bir kulanım şekline geçilebileceğe düşüncesi üzerinde çalışmaktayız. UKOME ile yapılan çalışmalar sonucunda Gaziosmanpaşa Caddesi girişinden devam ederek, Necip Fazıl Caddesi istikametinden, Merkez İlkokulu ve sonrasında Fatih Caddesi’ne bağlanan tek yönlü bir hat üzerinde bir simülasyon çalışması yapıldı. Diğer istikamet ise KİPTAŞ’tan gelerek merkezden geçen ve devlet hastanesi yönünde ilerleyen tek yönlü bir yol olarak belirlendi. Ancak bunlar şuan da çalışma aşamasında, toplumumuzun farklı kesimleri ile fikir alışverişinde de bulunacağız. Amacımız merkez de oluşan trafiği rahatlatmak. Ayrıca merkez de trafiğe kapalı bir alan oluşturacağız ve burayı kent mobilyalarıyla donatacağız. Merkez de araç parkları için İSPARK’la görüşüyoruz. İlk 20 – 30 dakika ücretsiz daha sonraki süreler için ücretli olacak” dedi.
2017’nin başında Yönetim Merkezi’ne taşınıyor
Arnavutköy Belediyesi Yönetim Merkezi’nin tamamlandığını belirten Baltacı, “Belediyemizin birimleri burada toplanacak. Bu projede belediye binası, kültür merkezi ve nikah salonu tahmini yıl sonuna tamamlanmış olacak. 2017 yılının başında hava şartlarına göre buraya taşınabiliriz artık. Buraya taşındığımızda eski belediye binamızın olduğu yeri de park yapmayı planlıyoruz” şeklinde konuştu. Başkan Baltacı müteahhitliğini TOKİ’nin yaptığı binanın karşılığında TOKİ’ye yer tahsis, yapıldığını ifade etti.
Arnavutköy’e metro geliyor
Ulaşım ile ilgili bilgiler veren Batacı, “Arnavutköy Belediyesi’nin yeni yapılan hizmet binası ve Vezneciler arasında yapılacak olan metro hattının proje çalışması hemen hemen son noktaya geldi. İlk etapta Vezneciler hattının Vadipark civarının son durak olma planı vardı. Biz bunun yeni yönetim merkezimizin olduğu alana gelmesinin doğru olacağını söyledik ve revize edilecek. 2. bir hattımız daha var bununla  bakanlık ilgileniyor. İnşallah önümüzde ki sene her iki hattımızın yapımına başlanmış olunacak. Bu hat Sefaköy, Halkalı tarafından gelip Arnavutköy Hastanesi civarında aktarma istasyonu şeklinde olup, diğer hattımızla birleşecek. Bunlar tabi proje aşamasında ve yakın zamanda projelerinin bitirilmesi planlanıyor. Bunların dışında 3. Havalimanı bölgesine de metro yapılacak. Levent metro hattı ise 3. Havalimanına bağlanacak. Arnavutköy’de toplamda 3 tane metro hattı olacak” ifadelerini kullandı.
Alışveriş ve Yaşama Merkezi yapılacak
İtfaiye’nin eskiden kullandığı alana Alışveriş ve Yaşama Merkezi yapılacağını dile getiren Baltacı, “Burasının yakın zamanda çalışması başlayacak. Geçtiğimiz aylarda ihalesi yapıldı. Burası yap-işlet ve devret modeli ile yapılacak. Belediyemizin kasasından bir bütçe çıkmadan kazandırmış olacağız. İhaleyi alan firma belirli bir zaman kullanacak ve yeniden belediyeye devredecek. Yakın zamanda çalışmaya başlayacak ve 2 yıl gibi bir sürede bitirilecek. Alışveriş merkezi içerisinde 5 salonlu bir sinemada yer alacak” dedi.
baltaci1
Katlı otopark ve meydan düzenleme çalışması başladı
Hasan Doğan Stadı’nın yerine katlı otopark ve meydan yapılacağını vurgulayan Belediye Başkanı Haşim Baştacı, “Stadın bulunduğu alan üzerine katlı otopark ve meydan yapacağız. Bunun çalışmaları başladı. Alt tarafı 800 araçlık bir otopark olacak. Üst tarafı ise meydan olacak. Böylelikle Arnavutköy’ün meydan ve otopark sorunu da çözülmüş olacak. Ayrıca bildiğiniz gibi Arnavutköy 7 belde belediyesinden oluştu. Buralara meydan projelerimiz var, bu projelerimiz de yakın zamanda başlanacak” diye konuştu.
“Ticari taksiye talipli yok”
Arnavutköy’de ki ticari taksi sorunuyla ilgili Baltacı, “Bizim yapabileceğimiz alan tahsisi. Fakat bu işin taliplisi yok. Bize birkaç arkadaş geldi biz onlara yer gösterdik. Şoförler odası bu konuda yetkili. Sizler aracılığıyla duyuruyorum. Gelsinler taksi durağı istesinler bizden ticari taksim var desinler biz onlara yer tahsisi yapabiliriz. Ancak özel müteşebbisin yapması gereken bir işi biz yapamayız. Bu gecikmiş bir olaydır kabul ediyorum sizler aracılığıyla da duyuruyorum gelsinler biz yetkimiz dahilinde ne gerekiyorsa yapacağız” diyerek davet etti.
“Havza yönetmeliğine göre hareket etmeliyiz”
İmarla ilgili Başkan Baltacı, “Biz havza bölgesindeyiz. Buranın anayasası havza yönetmeliğidir. Hektar başına düşen kişi sayısı yasada belli. Biz de mecburen ona göre hareket etmeliyiz. 240 bin kişilik nüfusu pay etmek zorundayız. Bunun üstüne 1 kişi koyamayız. Buranın denetimi İSKİ’de. İşin ticaretini yapanların beklentileri çok büyük olabilir ancak her şeye rağmen yetersiz olduğunu düşünmüyorum” dedi.
“FETÖ’den 5 kişi açığa alındı, 14 kişi hakkında soruşturma sürüyor”
Baltacı, darbe kalkışması ile ilgili bu örgütle bağlantılı kim olursa olsun bu kişilerin tespit edildiği taktirde kamudan tasfiye edilmesi gerektiğini söyledi. Baltacı, “Bize İçişleri Bakanlığı’ndan gelen kişi listeleri var. Bu kişilerden şu ana kadar tespit edilen 5 kişi açığa alındı. Görevden alma işlemini valilikte OHAL Komisyonu tarafından yapılıyor. Bunun haricinde 14 kişi ile ilgili de ön soruşturma devam ediyor. Ancak ilerleyen günlerde hiç aklımıza gelmeyen isimler de çıkabilir. Ancak sosyal medyada belgesiz bazı iddialar ile ilgili de bir şey söylemek doğru olmaz” diye konuştu.
“Adaylık için erken”
Başkan Baltacı son olarak önümüzdeki dönemde Belediye Başkan adayı olup olmayacağı ile ilgili, “Bir dönem belde belediyesi, ikinci dönemdir de ilçe belediye başkanlığım var. Parti tüzüğü ile ilgili yeni dönemde aday olmama bir engel yok. Bu konularda ben erken konuşmam. Bu da benim tarzımdır. Zamanı gelmeden erken açıklama yapmak siyasette doğru bir davranış değil” diyerek açıklama yapmak için erken olduğunu vurguladı.

kadıoğlu

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Uyarı! Suç teşkil eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tasarım | Enba