Ana Sayfa MANŞET, SULTANGAZİ 15 Şubat 2017

Bilinçli Anne Sağlıklı Nesil

Sultangazi Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve anne adaylarına rehberlik eden “Bilinçli Anne Sağlıklı Nesil” projesi devam ediyor. 5 yıldır devam eden proje ile binlerce anne adayına; hamilelik psikolojisi, doğum ve doğum sonrası egzersiz eğitimi, lohusalık dönemi ve bebek bakımı konularında eğitimler veriliyor. Dört gün süren eğitimler sonunda anne adaylarına katılım sertifikası ile beraber yeni doğan çantası hediye ediliyor.
Sultangazi Belediyesi, Bilinçli Anne Sağlıklı Nesil sosyal sorumluluk projesini sürdürüyor. Anne adaylarına rehberlik eden projenin başvuruları, Belediye Hizmet Binası’nda yer alan Kadınca Yaşam Merkezi’nden alınıyor.
Projeye, anne adayları 3 aylık hamilelik sürecinden itibaren başvuru yapabiliyor. 45 kişilik gruplar halinde verilen eğitimlerin ilk dönemi Mayıs ayına kadar devam edecek. 4 gün süren programda anne adayları, toplamda 16 saatlik bir eğitim alıyor. Uzman doktor, psikolog, pediatri ve fizyoterapistler tarafından verilen eğitimlerde anne adaylarına hamilelik psikolojisi, doğum ve doğum sonrası egzersiz eğitimi, lohusalık dönemi ve bebek bakımı konularında bilgiler veriliyor.
Bilinçli Anne Sağlıklı Nesil Projesi ilgili açıklamalarda bulunan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, 5 yıldır sürdürülen eğitimler ile binlerce anne adayına ulaştıklarını söyledi. Başkan Altunay, “Gelecek nesillerin sağlıklı bireyler olarak yetişmesi aşamasında yerel yönetimler olarak bizlere büyük görevler düşüyor. Geleceğimiz çocuklarımıza emanet, çocuklarımız da annelerimize emanet. Bunun için Sultangazi Belediyesi olarak ilçemizdeki annelerimize uzmanlar denetiminde eğitimler veriyoruz. Bu proje ile annelerimiz, doğru bilgileri doğru kaynaklardan alarak sağlıklı nesillerin yetişmesine öncülük edeceklerdir” diye konuştu.
Eğitim programına katılan anne adaylarına katılım sertifikası ile beraber 15 parçadan oluşan yeni doğan çantası hediye ediliyor. Başvurularda gerekli evraklar için 0212 459 37 93 numaralı telefondan bilgi alınabiliyor.

kadıoğlu

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Uyarı! Suç teşkil eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tasarım | Enba