Ana Sayfa ÇATALCA, MANŞET 3 Ocak 2017

Çatalca’da En Acil Çözülmesi Gereken Sorun Elektrik

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, İstanbul Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (İSİFED) ve Çatalca Sanayici ve İşadamları Derneği (ÇASİAD) tarafından düzenlenen toplantıya katıldı.

Çatalca Sanayici ve İşadamları Derneği (ÇASİAD) Çatalca Köyüm Restaurant’ta elektrik konulu toplantı düzenledi. ÇASİAD üyeleri ve İstanbul Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu’na bağlı derneklere üye işadamları ve sanayicilerinin Boğaziçi Elektrik Kurumu Genel Müdürü ve yöneticileriyle bir araya geldiği toplantıda, sorunlar ve çözüme dair öneriler masaya yatırıldı. Toplantıya Çatalca Kaymakamı İnci Sezer Becel, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, İSİFED Başkanı Muammer Ömeroğlu, CLK Boğaziçi Genel Müdürü Halit Bakal, ÇASİAD Başkanı Adem Yılmaz, dernek üyeleri, sanayici ve iş adamları katıldı.

Çatalca’ya mobil trafo gelecek
CLK Boğaziçi Genel Müdürü Halit Bakal’ın Boğaziçi Elektrik’in tarihçesi, sektörel gelişimi, analizi, piyasanın mevcut işleyişi, dağıtım ve görevli perakende şirketleri, yönetim anlayışı, fatura bileşenleri hakkında yaptığı açıklamaların ardından, katılımcı sanayicilerin karşılaştığı sorunlar dile getirdi. Çatalca bölgesinde elektrik kesintilerinin iş yerlerine verdiği zararları ifade eden bölge sanayicileri konunun ivedilikle çözüme ulaştırılmasını istedi. CLK Boğaziçi Elektrik Yetkilileri tarafından bölgede yaşanan elektrik sıkıntılarının kısa bir zamanda çözüme ulaştırılabilmesinin mobil trafo yöntemi ile olacağı belirtildi. 2017’de Çatalca’ya mobil trafo getirilmesi konusunun TEİAŞ tarafından ifade edildiğini belirten yetkililer kalıcı indirme merkezi kurulması konusunda da TEİAŞ’ın sorumlu olduğu bilgisini verdi.

Öncelikli sorun elektrik
Çatalca Kaymakamı İnci Sezer Becel açıklamaların ardından yaptığı konuşmada, toplantının düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Çatalca’da yaklaşık 1 yıldır görev yapıyorum. Buraya ilk geldiğimde de Belediye Başkanımızın bana bildirdiği üzere öncelikli sorunun elektrik olduğunu öğrendim. Çatalca’nın öne çıkan öncelikli sorunu elektrik. Geçen yıl BEDAŞ ve TEİAŞ ile konuyla ilgili görüşmeler yaptık. Hadımköy’den gelen 2. bir hattın sorunu giderebileceğini belirttiler. Üzülerek sorunun çözülmediğini söylemeliyim. Hem mobil hem de kalıcı indirme merkeziyle ilgili Belediye Başkanımız Cem Kara ile bir toplantı tertip ettik. Konu hem BEDAŞ’ı hem TEİAŞ’ı ilgilendiriyor. TEİAŞ’a mobil trafo için yer tahsis edildi. 2017 Ocak ayı sonunda mobil trafonun hazır hale geleceği ifade ediliyor. Bizler elektrik sorununun bir an önce ortadan kalkması için bu konuda gerekli baskıyı oluşturmak zorundayız ve sürekli bu konuyu dile getiriyoruz. Kalıcı indirme merkezi için belediye başkanımızla çalışma yaptık ve bu yeri TEİAŞ’a sunacağız. En kısa sürede mobil trafonun Çatalca’ya gelmesi gerekiyor” dedi.

2 ay öncesine kadar yer istemediler
Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara elektrik konusunda gerek CLK Boğaziçi’nin gerekse TEİAŞ’ın belediyeden herhangi bir talebi olmadığını belirterek “Son 2 aya kadar CLK Boğaziçi veya TEİAŞ’tan bize mobil veya kalıcı trafo için yer isteği olmadı. Bunlarla ilgili hiçbir kurumdan yer isteyen olmamıştır. Bu toplantıda TEİAŞ yetkililerinin de olması gerekirdi. Bu konu 2 aydır gündemde ve bize mobil trafo ile sorunun çözüleceği söylendi, belediye olarak boş alan verdik ama mobil trafonunda oraya ne zaman konulacağı yine bilinmiyor. Şubat ayına kadar geçici bir mobil trafo konulacak” şeklinde açıklama yaptı.

Esenyurt’ tan gelecek
Toplantıda Çatalca Belediyesi AK Parti ve İBB Meclis Üyesi Hüseyin Kahya mobil trafo konusunda kesin gün verilmemesinin sebebini şu anda Esenyurt’ta kullanılan mobil trafonun işinin bitme sürecine bağladı. Oradaki çalışma bittiği zaman mobil trafonun Çatalca’ya getirileceğini ifade etti. Toplantı katılımcıların elektrik sorununun bir an önce çözülmesi ve bu konuda ilgililerin daha duyarlı olmaları dilekleriyle son buldu.

kadıoğlu

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Uyarı! Suç teşkil eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tasarım | Enba