Ana Sayfa ARNAVUTKÖY, MANŞET 24 Nisan 2014

Fatih Ortaokulu Öğrencileri Işık Saçıyor

TUBİTAK işbirliği ile düzenlenen Bilim Fuarı Arnavutköy Fatih Ortaokulu’nda 09-11 Nisan tarihleri arasında düzenlendi. Arnavutköy ilçesinde bir ilki gerçekleştiren Fatih Ortaokulu öğrencilerinin bilim fuarı Arnavutköylülerden tam not aldı. Fen öğretmeni Şefika Fendoğlu Korkmaz ve diğer öğretmenlerin katkısıyla gerçekleşen Bilim Fuarı 25 öğrenci 25 projeyle, projelerini Arnavutköy halkına sundu.

Bilim Fuarı açılışına, Arnavutköy İlçe Kaymakamı Kasım Fikret Dayıoğlu, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Fatih Deniz, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Rafet Fener, Arnavutköy Mal Müdürü Ömer Işık, Arnavutköy Halk Eğitim Merkezi Müdürü Deniz Kaya, Fatih Ortaokulu Okul Müdürü Recep Tosuncuk, Fatih Mahalle Muhtarı Adem Akgün, Armakomşuder Şube Başkanı İmdat Erdem, okul müdürleri, öğrenciler ve bir çok vatandaş katıldı.

“Arnavutköy’de bir ilki gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz”
Açılış konuşmasını yapan Fatih Ortaokulu Okul Müdürü Recep Tosuncuk Arnavutköy’de bir ilki gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, öğrencilerin imkansızlıklar içerisinde bu çalışmaları gerçekleştirmesinin büyük çaba ve başarı örneği olduğunu belirtti. Tosuncuk, fuarın hazırlanmasında emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilere ayrıca Arnavutköy Belediye Başkanı A. Haşim Baltacı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Arif Dede, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Fatih Deniz ve Rafet Fener’e desteklerinden dolayı teşekkür etti.

“Projeler öğrenci yetiştirme seviyesinin gelişimi bakımından önemlidir”
Fatih Ortaokulu’nda eğitim ve öğretim daha ileri bir noktaya nasıl taşıyabiliriz düşüncesiyle gerçekleşen Bilim Fuarında Proje koordinatörü Şefika Fendoğlu Korkmaz yaptığı konuşmada, projelerin öğrenci yetiştirme seviyesinin gelişimi bakımından ihtiyaç duyduğu bilim insanlarını yetiştirme yolundaki çabalara katkı sağladığını belirtti. Korkmaz, bu amaçla öğrencilerinin yaratıcılıklarını ön plana çıkartabilecek proje çalışmaları yapmaya karar verdiklerini çalışmalarıyla öğrencilerin farkındalıklarını artırdığını ve değer kattığını, imkan verildiğinde azimli bir çalışmayla neler yapılabileceğine şahit olunacağını ifade etti.

“Öğrencilerimizin bu çalışmaları ileride daha büyük başarılara imza atmasını gerçekleştirecektir”
Arnavutköy İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Fatih Deniz ise konuşmasında, “TUBİTAK bilim fuarları öğrenmeye istekli merak eden araştırmacı ve bilinçli bireylerin yetişmesine katkı sağlayan bir eğitim ve öğrenme metodu olarak karşımıza çıkmaktadır. Bilim fuarları çevreye bilimsel gözle bakmamızı sağlar. Kendi yaratıcılığımızın farkına varmamıza yeni beceriler geliştirmemize ve merak ettiğimiz konular hakkında bilgi sahibi olmamıza katkıda bulunur. Bilim fuarları bunların yanı sıra bilimin hayattaki öneminin kavranmasına ve öğrencilerin derslerine daha yüksek motivasyonla devam etmesine yardımcı olur. Öğrencilere belirlenen konularda kendi keşiflerini yapma imkanı sunar. Bu tür etkinliler öğrencilerin buluş yeteneğini ortaya çıkararak hayal gücünü geliştirir. Öğrencilerin geleceğine büyük katkı sağlayacak çalışmaların böyle küçük projelerle başlamaktır. Öğrencilerimizin bu çalışmaları ileride daha büyük başarılara imza atmasını gerçekleştirecektir” dedi.

“Okullarımızda bu tür etkinlikler öğrencilerimizin ufkunu açar”
Arnavutköy İlçe Kaymakamı Kasım Fikret Dayıoğlu ise, “Bu tür bilimsel etkinlikler her şeyden önce bilimin temeli olan teoriden pratiğe geçme olayıdır. Kuşların uçuşunu seyredersiniz. Uçmak istersiniz hepinizin hatırladığı gibi insanlar ilk uçmaya başlamadan önce seyyar portatif kendi yaptıkları kanatlarla uçmaya denemişlerdir ve başarılı olamamışlardır. Zaman içersinde uçmayı öğrenmişlerdir. İnsanlar kendini geliştirerek uçakları üretmişlerdir. Okullarımızda bu tür etkinliklere önem vermek, bu tür çalışmaları yapmak öğrencilerimizin ufkunu açar” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Arnavutköy Kaymakamı Kasım Fikret Dayıoğlu Okul Müdürü Recep Tosuncuk ve Proje koordinatörü Şefika Fendoğlu Korkmaz’a plaketlerini sundu. Daha sonra TÜBİTAK Bilim Fuarı açılışını gerçekleştiren protokol üyeleri öğrencilerin yapmış oldukları icatları inceledi.

Zafer Kara / Arnavutkoyhaberleri.com

kadıoğlu

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Uyarı! Suç teşkil eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tasarım | Enba