Ana Sayfa ARNAVUTKÖY, MANŞET 29 Nisan 2022

Fidan: Özverili bir şekilde çalışmalarımıza devam ediyoruz

Arnavutköy Rumeli ve Balkan Türkleri Derneği (RUBADER) Başkanı Ferit Fidan gazetemize çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu.

Pandeminin ilk yıllarında yönetime geldiklerini belirten Ferit Fidan, “Pandeminin ilk başladığı yıl pandemi’den dolayı 600 kişiye koli verebildik. Bir sonra ki sene 1200 kişiye koli yardımı ettik. İhtiyaç sahiplerini ilk dönemimizde muhtarlarımızla birlikte belirledik. Fakat bu sene 17 mahalle tespit ettik. 17 mahallemizin 10 mahallesinde temsilcileri oluşturduk. Hem mahalle temsilcilerinden destek alarak hem de yine muhtarlarımızdan destek alarak ihtiyaç sahiplerimizin tespitini yaptık. İhtiyaç sahiplerinin tespit çalışmalarını bu şekil gerçekleştirdik. Tabi bunun yanında da bunlara destek verecek hayırseverleri bulmak, hayırseverlerden destek alarak yürüyorduk. Diğer senelere nazaran bu sene ekonominin kötü olması, biraz şartların ağır olması, fiyatların yükselmesi ile birlikte geçen yıl 1200 koli topladığımız yardımı bu sene 950 koli toplayabildik. Düşüş oldu fakat geçen yıl koli 100 TL’ydi. Bu sene 200 TL oldu. Koli sayısında düşüş oldu ama rakama vurduğumuz zaman çok iyi topladığımızı düşünüyorum. İşte bu kişileri tespit ederek hayırseverlerden destek alarak mahalle temsilcileri ile muhtarlarımızla birlikte tespitleri yapıp bütün ekibimizle, gençlik kollarımızla birlikte dağıtımlarını gerçekleştirdik. Bu sene yönetim olarak üçüncü yılımız ve üçüncü Ramazanımız. Önümüzdeki sene kongremiz olacak Allah nasip ederse. Muhtarlarımızı yine kendi hemşerilerimiz olarak onlara da koli desteği yaptık. İhtiyaç sahibi olanlara ulaştırsınlar diye. Ayrıca bu sene tamamen pandeminin kalkması ile birlikte kendimiz tespit edip birebir yardım yaptık. Bunun yanında da ilk yıl 2 öğrencimize burs verdik. Geçen yıl 6’ya çıkardık. Bu önümüzdeki sene içinde karar aldık. Hayırseverlerimizle birlikte 10 kişiye çıkarmayı planladık. 10’un üzerinde de olabilir. Yani şuan 6 öğrencimize burs veriyoruz. Bu da bizim için çok büyük rakam olmamasına rağmen bu şartlara göre iyi diyebiliriz. Biz hayırseverlerle birlikte bütün ihtiyaç sahiplerine birebir ulaştığımızı düşünüyoruz. Çokta iyi beğeni, takdir aldık. Özverili bir şekilde çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.

RUBADER Büyük Şenliğe Hazırlanıyor
Sosyal projelere de önem verdiklerini ifade eden Fidan, “Pandemi nedeniyle dernek olarak sosyalleşme eksik kaldı. Şuan bu yönde çalışmalar yapıyoruz. Bildiğiniz gibi biz 1923 yılında göçmenler olarak gelen kişileriz. Önümüzdeki yıl 100’cü yıllımız olacak. 100’cü yıla hazırlık yapıyoruz. Çok büyük şenliklerle, festivallerle, sanatçılarla, eğlenceler, piknikler, yöresel satış tezgahları ile birlikte yeni kapıda ki gibi bizde burada Arnavutköy’de bir etkinlik yapmayı planlıyoruz. Bunu da ilk kez sizinle paylaşıyorum. Bunun yanında bu yaz büyük bir piknik organize etmeyi planlıyoruz. Bütün hemşerilerimizi bir araya getirecek sanatçılarla birlikte eğlenebileceğimiz bir ortam oluşturmayı planlıyoruz” diye konuştu.

kadıoğlu

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Uyarı! Suç teşkil eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tasarım | Enba