Ana Sayfa MANŞET 19 Mart 2015

Gazeteciler Baltacı’yı Protesto Etti

Arnavutköy Belediyesi 18 Mart Çanakkale Şehitlerini anma etkinlikleri çerçevesinde ilçede bulunan şehit ailelerine yönelik bir yemek programı düzenledi. Programda Kuran’ı Kerim okundu ve dualar edildi.

 

Düzenlenen programda Belediye Başkanı Haşim Baltacı günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yaptı.

Ardından Arnavutköy İlçe Kaymakamı Kasım Fikret Dayıoğlu şehit ailelerine, protokole ve basın mensuplarına katılımlarından dolayı teşekkür ettiği konuşmasında; “Devletimiz şehit ailelerine, emanete sahip çıkma olayında daha ileri adımlar atabilmenin yollarını açmalıdır. Şu anda yapılan da budur. Bir taraftan Çanakkale şehitleri, diğer taraftan Şehitler Haftası denilen bu günlerde, bölücü terörden bahsettik. Bir taraftan bu savaşın bitmediğini, devam ettiğini ancak devletimizin bu yolda büyük gayretler gösterdiğini, yeniden birlik ruhunu tesis etmek için çaba sarfettiğini görüyoruz. Şehitlik hakkındaki yeri Kutsal Kitabımızda ve gerekse hadisi şeriflerde belirtiliyor. Çok yüce bir makam. Ancak ateş düştüğü yeri yakıyor. Gidenleri geri getirmek mümkün değil. Ama bu memleketi terk etmek de mümkün değil. Gerektiğinde hepimiz bu kutsal yolun yolcuları olmaya, bu vatan için canımızı vermeye hazırız. Ben bu düşünceler içerisinde, başta bu mübarek toprakların özgürlüğüne kavuşmasına emeği geçen, büyük önderimiz komutanımız Gazi Mustafa Kemal olmak üzere bu yönde şehit tüm şühedayı bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor, onların yakınları sizlere de şükran duyuyoruz. Bir araya gelmemize vesile olan belediye başkanımıza da teşekkür ediyorum” dedi.

Arnavutköy İlçe Kaymakamı Kasım Fikret Kasımoğlu’nun konuşmasının ardından Kuran’ı Kerim okundu. Kuran tilavetinin ardından şehitler için yapılan duanın ardından yemek ikramı ile program sona erdi.

Gazetecilerden Sessiz Protesto

Şehit yakınlarına yönelik olarak düzenlenen programa kaymakamlığın daveti üzerine gelen Arnavutköy’deki gazetecilerin protestosu damga vurdu. Şehit aileleri adına düzenlenen programa Arnavutköy’deki gazeteciler tam kadro katıldı. Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı’nın konuşması sırasında tek bir kare dahi fotoğraf çekmeyen gazeteciler, Baltacı’nın konuşmasını bitirip sıra Kaymakam Kasım Fikret Dayıoğlu’na geldiği sırada başta Dayıoğlu olmak üzere protokolün ve şehit ailelerinin onlarca fotoğrafını çekti. Gazeteciler okunan Kuran’ı Kerim ve yapılan duanın ardından programı terk etti.

Halkın Sesi Olan Gazetecilerden Rahatsızlar

Arnavutköy bölgesinde mesleğini icra eden gazeteciler yaptıkları ortak açıklamada; “Dünyanın her yerinde basın halkın sesidir. Bu hem vatandaş için hem de halka değer veren yöneticiler için ayrı bir değerdir. Ancak ne yazık ki Arnavutköy Belediyesi, Belediye Başkanı Haşim Baltacı ve yönetim kadrosu basını programlarına davet etme ihtiyacı hissetmediği gibi, gazeteciyi gazetesi ile birlikte güvenlikten içeri geçirmeyen, halka açık programlarında gazete dağıtılmasını zabıta kuvvetlerince engelleyen, toplatan, kendinden uzak tutan bir yapıya sahip. Kendi programlarında kendi basın memuru ve işçisinden başka gazeteci görmeye tahammülü olmayan, yılda bir kez bile basının karşısına çıkmaya cesaret edemeyen, gazetecilere yakıştırmalar yaparak onları ezmeye çalışan bir yönetim anlayışıyla karşı karşıyayız. Son günlerde bazı seçmece programlara seçmece bazı arkadaşları davet ediyorlar. Bu davetleri de santralde görevli basınla uzaktan yakından alakası olmayan çalışanlara yaptırıyorlar. Gazeteci arkadaşımız her hangi bir soru sorduğunda cevap veremeyen konudan bihaber çalışanlarla muhatap oluyoruz. Bünyesinde basın yayın müdürlüğü var ancak oradaki personelin Arnavutköy’deki gazetecilerle hiçbir iletişimi yok. İlçeyi ilgilendiren herhangi bir konuda başkanla görüşmek istediğimizde karşımıza özel kalem müdürü çıkıyor. Basın yayın ve gazetecilikle hiçbir alakası olmayan bu kişi başkanla röportaj için dahi aylarca randevu taleplerine cevap vermiyor. Kendi görüşlerine göre gazeteciler arasında ayırma kayırma çabalarına rağmen bugün burada tüm arkadaşlar ortak bir karar alarak, programın içeriğine yönelik çalışmamızı yaptıktan sonra programı terk ettik” dediler.

kadıoğlu

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Uyarı! Suç teşkil eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tasarım | Enba