Ana Sayfa ARNAVUTKÖY, MANŞET 31 Mart 2019

A. Haşim Baltacı Yeniden Başkan Seçildi

Arnavutköy Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı A. Haşim Baltacı yeniden Arnavutköy Belediye Başkanı seçildi.

2004 yerel seçimlerinde Belde Belediyesi olan Arnavutköy’de Ak Parti’den Arnavutköy Belediye Başkanı seçilen A. Haşim Baltacı, Arnavutköy ilçe olduktan sonra 2009 yerel seçimlerinde yeniden bu göreve seçildi. 2014 yerel seçimlerinde Ak Parti’den yeniden aday gösterilen Baltacı 3. kez Arnavutköy Belediye Başkanı oldu. 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde Cumhur İttifakı (Ak Parti – MHP) adayı gösterilen Baltacı, resmi olmayan sonuçlara göre % 58.69 oy alarak yeniden Arnavutköy Belediye Başkanı seçildi. Millet İttifakı (İYİ Parti – CHP) adayı Muharrem Yaman % 19.33, HDP adayı Yavuz Kahrıman % 13.92, Saadet Partisi adayı Ekrem Önal % 2.86 aldı.

Ahmet Haşim Baltacı Kimdir?

1965 yılında doğan A. Haşim Baltacı, Trabzon’un Çaykara İlçesindendir. 1969 yılından itibaren Arnavutköy’de ikamet etmekte olan A. Haşim Baltacı, ilkokulu Arnavutköy İlkokulu’nda, ortaokul ve lise eğitimini İstanbul İmam Hatip Lisesi’nde tamamladı. İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümündeki kısmi eğitimin ardından, Yıldız Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü’nden 1989 yılında mezun oldu. Askerliğini 1991-92 yılları arasında, önce Ankara Polatlı Topçu Okulunda, ardından Hatay-Kırıkhan Endüstri Meslek Lisesi’nde Yedek Subay öğretmen olarak tamamladı. Çeşitli konularda kurs ve seminerlere katılan A. Haşim Baltacı, iş hayatında; mühendislik, tekstil, gıda ve iletişim sektörlerinde işletme sahibi ve yönetici olarak çalıştı. Birçok sivil toplum kuruluşlarının çalışmalarında aktif olarak yer aldı. Refah Partisi ve Fazilet Partisi’nde yönetici ve Belde Başkanlığı görevlerinde bulundu. AK Parti’nin kurulmasıyla birlikte, Arnavutköy Kurucu Belde Başkanı olarak görev aldı. 28 Mart 2004 Yerel Seçimlerinde AK Parti’den Arnavutköy Belde Belediye Başkanlığı’na seçildi. 29 Mart 2009’da tekrar seçilerek ilçe olan Arnavutköy’ün ilk Belediye Başkanı oldu. 30 Mart 2014’de yapılan Mahalli İdareler Genel Seçiminde de tekrar Belediye Başkanı seçildi. Halen Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Yönetimi Bölümü, Mahalli İdareler ve Yerinden Yönetim Programında Yüksek Lisans eğitimine tez aşamasında devam etmektedir. A. Haşim Baltacı, evli ve beş çocuk babasıdır.

kadıoğlu

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Uyarı! Suç teşkil eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tasarım | Enba