Ana Sayfa ARNAVUTKÖY, MANŞET 12 Eylül 2021

HDP Arnavutköy’ün Yeni Yönetimi Basınla Bir Araya Geldi

HDP Arnavutköy İlçe Başkanlığı Bursa İskender Kebap’da kahvaltılı bir program düzenledi. Programda HDP Arnavutköy yeni yönetimi basın mensupları ile bir araya geldi. HDP Arnavutköy İlçe Eş Başkanları Zaide Elalmış ve Yavuz Kahrıman birer konuşma yaptı.

HDP Arnavutköy İlçe Eş Başkanı Yavuz Kahrıman, “Gerek millet ittifakı, gerek Cumhur İttifakı Türkiye toplumunu demokratik, ekonomik, anadil eğitimine cevap olabileceğine inancımız yoktur. Halkların Demokratik Partisi Türkiye’de ki demokrasi güçleriyle birlikte 3. yolu ilan etmiştir. Bu blokun adı emek, demokrasi, barış blokudur ancak ülkede ki kayyum zihniyeti yaşanan adaletsizliklere karşı gerek AKP – MHP ittifakı gerek CHP – İYİ Parti ittifakı ikiyüzlü bir siyaset izlemişlerdir. Partimize karşı aldıkları ilkesiz ve ahlaksız tutumlarından dolayı HDP’nin ne Cumhur ne de Millet ittifakının arka bahçesi olamaz. Emek, demokrasi, barış bloku İstanbul Esenyurt’tan başlayarak Türkiye’nin her yerinde halk buluşmaları gerçekleştirerek yeni yol haritası belirlemiştir. Hukuksuz bir şekilde zindanda tutsak edilen eski eş genel başkanımız Sayın Selahattin Demirtaş’ı Cumhurbaşkanı olarak HDP’yi iktidara taşıyacağız. HDP’yi Türkiye’nin bütün ezilenleriyle hak, hukuk, adalet mücadelesi veren herkesle birlikte emeği sömürülen tüm ezilen emekçilerle, doğa katliamına karşı ekolojiyi korumak için, kadın cinayetlerine dur demek için, kadın hakları için, gençlere ücretsiz eğitim ve gençlerin eğitim süresi boyunca eğitim harcamalarını barınmaları devlet tarafından karşılanması için, ülkenin milli gelirinde ve ülke kaynaklarının herkese eşitçe hakça adil paylaşım için, ormanları denizleri korumak için, asgari ücretlinin yoksulluk sınırının üzerinde verilmesini talep ediyoruz. Anadilde eğitim, anadilde hizmet için temel insan haklarında herkesin eşitçe hakça faydalanacağı bir ülke için 3. yolu inşa ediyoruz. Partimiz bileşenleri dışında hiçbir hareketle ne Cumhur ittifakıyla ne de Millet ittifakıyla bir ittifakımız yoktur. Herhangi bir ittifaka ihtiyaç duyulması halinde bu ittifak şeffaf demokratik ekolojik ve ilkeli bir ittifak partimiz bütün bileşenleriyle ve halkımızla ortak bir şekilde karar alarak yolunu belirler. Bunun dışında birileri simsarlık yaparak partimizin sanki birileriyle ittifakı varmış gibi davranan kişiler partimizi ve halkımızı temsil etmeyen kişilerdir” diyerek ittifak iddialarına cevap verdi.

“HDP olarak hiçbir parti ile gizli bir hesabımız veya ittifakımız yok”
Arnavutköy yerel siyasetine de değinen Kahrıman, “Arnavutköy’de bizim HDP olarak hiçbir parti ile hiçbir şahısla ne gizli bir hesabımız var ne de bir partinin arka bahçesiyiz. Daha belediye seçimlerine üç yıl zaman varken bu hesapları yapan ilçe başkanları ittifak hesabı yapanlar şunu iyi bilsinler ki belediye seçimlerine kadar belki bu mevcut ilçe başkanlarının çoğu görevde dahi olamayacaklardır. Çarpık kentleşme, doğanın yok edilmesi, imar kirliliği ve imar eşitsizliği orta ölçekli organize sanayiye ihtiyacı var. Belediye kaynaklarını hoyratça sosyal dayanışma adı altında yandaşlara dağıtılması, Kanal İstanbul bir yıkım projesidir. Yaratacağı tahribatlar iki deniz suyunun birbirine karışması yaratacağı kirlilik, deniz canlılarının yok edilmesi, yer altı su kaynaklarının kirletilmesi ve yok edilmesi, kanal bölgesinde yatırım yapan halkın mağdur edilmesi, bu bölgenin küresel şirketlere peşkeş çekilmesi, 200 – 300 – 500 – 1000 metre buraya yatırım yapan, hayallerini buraya gömen yoksul halk bu yalan projesi çerçevesinde mağdur edilecektir. Bu talan projesi Arnavutköy sınırları içerisinde olmasına rağmen Arnavutköy Belediyesi’nin danışılmadan doğrudan merkezi hükümet tarafından tahrip ediliyor ve Arnavutköy belediyesi özellikle Cumhur ittifakı buna sessiz kalıyorlar” diye konuştu.

“İmar kirliliğinin ortadan kalkması gerekiyor”
Arnavutköy ilçe sınırları içerisinde bir kent koordinasyonu sistemi kurulması, halkın bir yerden bir yere ulaşım sorunun çözülmesi lazım. Eğitim sorunu her sınıfta sayısal olarak İstanbul’un diğer ilçelerini baz aldığımızda sayısal olarak daha fazla öğrenci var. Ekolojik bir kent, çağdaş bir kent yapmamız gerekiyor. İmar kirliliğinin ortadan kalkması gerekiyor. Bunun olabilmesi için bütün belediyede ki komisyonlarda CHP, İYİ Parti ve HDP Meclis Üyelerinin yer almasını istiyoruz. Şeffaf belediyecilik için ayda bir belediyenin resmi sayfalarında billboardlarda gelir gider tablosunun asılmasını talep ediyoruz. Yaşanan ekonomik sıkıntılardan dolayı anne babaların çalışmasından dolayı her mahallede güvenli ve ihtiyaçları belediye tarafından karşılanan kreşlerin kurulmasını talep ediyoruz. Her mahallede belediye tarafından futbol, basketbol, voleybol, kickboks, jimnastik yüzme havuzlarının kurulmasını talep ediyoruz gençlere sahip çıkılması ve gençleri spora özendirmek gerekiyor. Aksi halde gençler uyuşturucu, fuhuş kıskacındalar. İlçemizde kadın korunma evi yapılmasını belediyeye öneriyoruz” dedi.

HDP Arnavutköy İlçe Yeni Yönetimi
HDP Arnavutköy İlçe Eş Başkanları Yavuz Kahrıman ve Zaide Elalmış yönetimi kurulunu tanıttı. Sedat Doğan, Aynur Koyuncu, Erol Taş, Hayrettin Erikli, Yeter Yılmaz, Abdurrahman Arlı, Aysel Öztürk, M. Emin Geyik, Abdulgani Çiftçi, Kahraman Ceylancı, Rasim Alma, Fırat Korkmaz, Songül Büyükpınar.

kadıoğlu

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Uyarı! Suç teşkil eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

Vaka Sayısında Artış

Vaka Sayısında Artış

Tasarım | Enba